StartsidenTips og rådInspirasjon

En terrasse for både sommer og høst

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Kampanjedager! Se alle våre tilbud her.

 

 

Denne flotte utsiktsterrassen i Ekebergåsen er, som mange andre norske boligtomter, tilpasset et skrånende terreng. Ved å dele opp utearealet i soner og investere i anneks eller overbygg, får du maks ut av uteplassen din større deler av året.

Unngå at verdifullt areal går tapt og tilpass deg terrenget

Har du en skrånende tomt, kan dette være en flott mulighet for å dele opp uteplassen i flere soner med ulike nivåer og materialer. I et norsk klima er det behov for overdekket uteplass, men det er ikke alltid like enkelt å tilpasse boligen. En balkong over terrassen gir deg ikke bare en ekstra verdifull uteplass, men også et velkomment tak som gjør at du forlenger uteplass-sesongen utover høsten og vinteren.

Vær kreativ og realistisk

Se potensialet i hagen din, men dersom du skal gjøre alt selv er god planlegging nøkkelen til suksess. Spør deg selv hva du ønsker å få ut av hagen din og vær realistisk når det gjelder hva det faktisk er plass til. Tegn mange skisser før du begynner og spør gjerne fagfolk om råd.

Zone in. Terrassen i Brannfjellveien i Oslo er delt opp i ulike sosiale soner med forskjellige gulvmaterialer i form av terrasseplank og stein fra Asak Miljøstein, og tepper. Overbygget balkong fungerer som et lunt og praktisk tak.

 

Trendy med glass. Glassrekkverk på toppbalkongen utnytter den enestående utsikten over Oslo maksimalt.

 

Miks materialer. Ved å mikse glass, stein og betong med tre, blir det mindre vedlikehold. Og mindre kjedelig.

 

Definer soner. Det ser alltid ryddig og ordentlig ut. Bruk puter, pynt og planter til å sette stemningen for sommer, høst eller vinter. Sjekk det store utvalget hos Festival. Selges i utvalgte Byggmakkere.

 

Sommer over Oslo. Når sommerværet er på sitt beste, finnes det ikke noe bedre enn et sommerdekt bord ute under åpen himmel.

 

Go green. Bruk gjerne uekte planter til å forlenge terrassesesongen. Ekstra store planter fungerer perfekt til soneinndeling.

 Les mer om terrassebygging her 

 

 

Terrassebeis – årets farger og trender Byggmakker

Terrassebeis – årets farger og trender

14.05.2021

Nå er det endelig tid for å nyte det gode liv utendørs. Terrassebeis i en lekker farge gir deg en god basis for å skape din egen stil på uterommet.

Terrasseidyll på 1-2-3 Byggmakker

Terrasseidyll på 1-2-3

24.08.2018

Levegger i vinyl er godnyheten for deg som ønsker en oppgradering av terrassen din – uten for mye for- eller etterarbeid. Gjør deg klar for en bekymringsfri hagenyhet fra Arnøy Engros.

Utnytt hagearealet ditt med støttemur Byggmakker

Utnytt hagearealet ditt med støttemur

16.08.2018

Skrå tomter er en utfordring, men en støttemur kan være løsningen. Støttemuren tar opp høydeforskjellene og gir deg en mye bedre utnyttelse av tomten.

Forleng sommeren Byggmakker

Forleng sommeren

08.08.2018

Da er fellesferien og med det sommerferien over for mange av oss, men det betyr ikke at du ikke kan forlenge feriefølelsen hjemme.

Grønne hus er trendy Byggmakker

Grønne hus er trendy

04.07.2018

Det er ikke bare på veggene inne mange velger grønt om dagen. Stadig flere finner frem grønnfargene som utendørsfarge igjen. Og det skjønner vi godt. Jotun har flere lekre grønne paletter for utendørsmaling.

Nå skal maten lages ute Byggmakker

Nå skal maten lages ute

18.06.2018

Utekjøkken blir stadig mer populært. Vi nordmenn liker å lage mat ute og henter frem grillen så fort snøen har gått. Nå vil vi ha utekjøkken i tillegg til grillen.

Ja til monteringsvennlige rekkverk Byggmakker

Ja til monteringsvennlige rekkverk

29.05.2018

Det er vedlikeholdsfritt, lett å montere og trendy. Nå kan du få rekkverk på terrassen i frostet glass eller vinyl. Utvalget er stort og valget er ditt.

Hagedesignerens egen drømmehage Byggmakker

Hagedesignerens egen drømmehage

08.06.2017

Som en av Norges fremste hagedesignere bruker Darren Saines mye tid på å lage fantastiske hager for andre. Derimot hadde hans egen hage måtte stå i skyggen i lang tid. Da han først oppgraderte den, ble det derfor ikke spart på noe.

Fikk drømmeoase i hagen Byggmakker

Fikk drømmeoase i hagen

10.06.2016

Ekteparet Pay ønsket seg et lunt oppholdssted utendørs, med mange bruksmuligheter. Løsningen ble betongplatting, pergola og daybed i hagen.

Også du kan bygge terrassen din selv! Byggmakker

Også du kan bygge terrassen din selv!

25.05.2021

Selvgjort er velgjort, heter det – og få ting er mer velgjort enn en selvgjort terrasse. Men hvordan skal du klare å bygge terrasse når du har ti tommeltotter, få eller ingen kunnskaper om snekring, ikke vet opp ned på en hammer og tror at drill kun er noe garden gjør? Det er da Byggmakker kommer med en hjelpende hånd – eller håndverker, hvis du ønsker det.

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden! Byggmakker

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden!

21.05.2021

Med glassrekkverk føles hjemmet ditt mer åpent, det blir lysere, naturen kommer nærmere og utsikten blir bedre. Samtidig bidrar det til å øke romfølelsen – både ute og inne.

De 9 hotteste terrassebordene denne sommeren Byggmakker

De 9 hotteste terrassebordene denne sommeren

19.05.2021

Skal du bygge ny terrasse i år? I så fall har du flere varianter av terrassebord å velge mellom enn noensinne, så hvilket skal du gå for? Det kommer an på hva som er viktigst for deg – er det pris, utseende, farge, byggemateriale eller vedlikehold?

Terrassebeis – årets farger og trender Byggmakker

Terrassebeis – årets farger og trender

14.05.2021

Nå er det endelig tid for å nyte det gode liv utendørs. Terrassebeis i en lekker farge gir deg en god basis for å skape din egen stil på uterommet.