StartsidenTips og rådInspirasjon

Energismarte og elegante panelovner

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Bytt ut den gamle og energikrevende panelovnen din med en smart og stilig i panelovn som kan fjernstyres via mobilen.

Panelovner har tradisjonelt sett kun hatt en praktisk funksjon: å varme rommet. Mange har irritert seg over stygge, gamle panelovner som ødelegger interiøret i hjemmet, og som ikke minst krever mye energi for å varme opp rommet på kjølige dager. Nå kan endelig panelovnen integreres som en del av et moderne interiør. Populariteten til elegante panelovner i moderne design har skutt i været den siste tiden.

Ovner med Wifi

Ikke bare ser de bra ut, men de er smarte også.

Både Mill og Dimplex leverer panelovner hvor temperaturen på ovnen kan fjernstyres via din mobiltelefon, i appene Millheat (Søk etter «Millheat» i Google Play eller AppStore), eller Nobø Energy Control (Nobø Energy Control App laster du gratis ned via Appstore eller Google Play.),(med Nobø HUB).

– Dette er bra for miljøet og bra for lommeboken. Du kan sette opp et fast ukeprogram i appen for fjernstyring av varmen. Du kan forhåndsinnstille en lavere temperatur i boligen når du for eksempel er på jobb eller sover, som justeres opp like før du kommer hjem eller står opp. Slik sørger du for at du alltid har en varm og behagelig bolig uten å bruke for mye energi, forteller Cecilie Uggen Stand-Lund, produktsjef i Mill.

Mill kommer også med egne WiFi-plugger som kan oppgradere dine gamle ovner med WiFi. Det som skiller Mill WiFi Socket fra andre WiFi-plugger på markedet er at den har en integrert temperatursensor som gjør at du kan justere temperaturen i appen fra hvor som helst, i motsetning til andre WiFi-plugger som kun kan skru ovnen av og på. Et genialt og miljøvennlig produkt som gjør at du enkelt kan spare strøm med WiFi-funksjonen uten å måtte bytte ut din gamle varmeovn.

Smart. Glassovn med WiFi er pent å se på, godt for miljøet og bra for lommeboka.

Panelovn hvit med wifi

Mill panelovn NE800L Wifi.

Mill konvektorovn SG1200 Wifi

Bedre komfort og lavere strømregning

Fordelene med glass fremfor stål er, i tillegg til at de tar seg bedre ut, at den avgir gjennomgående lavere overflatetemperatur.

Det er altså mindre fare for å brenne seg hvis man kommer borti ovnen. Overflatetemperaturen er maksimalt 70 grader på de fleste panelovnene.

Nyere ovner er bedre til å holde en jevn temperatur og gir dermed bedre komfort og lavere energiforbruk. En ny ovn med nøyaktig termostat reagerer raskt på temperatursvingninger, og utnytter for eksempel varmen fra sola.

– Våre termostater er så presise at du ikke trenger å justere termostaten underveis fordi ovnen avgir for mye eller for lite varme. Når termostaten finner ut at rommet er varmt nok, går ovnen over i standby. En ovn fra Nobø bruker da kun 0,5W. Det alene gjør at du sparer strøm for ca. 50 kroner per ovn i året sammenlignet med andre ovner på markedet, sier Trine Bakker Lekvold i Glen Dimplex Nordic som fører Dimplex-produktene.

Elegant. Dimplex Pria er en norskutviklet elegant ovn. Med myke former og lav overflatetemperatur er den et trygt valg for hele familien.

 

Trådløst og enkelt. Fjernstyr temperaturen i alle rom i huset med en app på mobilen din.  

En ovn - flere fronter

Denne sesongen kommer Nobø med nyheten Clip On Glass. Med Clip On Glass kan du på en enkel og billig måte endre design på panelovnen i tråd med interiøret ditt. Glasset klikker du enkelt på selv etter at ovnen er skrudd fast på veggen. I tillegg til å endre utseendet på ovnen bidrar også glasset til at temperaturen på fronten blir mye lavere.

– Dette er herdet og svært solid glass som tåler det aller meste, kommenterer Lekvold.  

Velg mellom tre ulike farger: hvit, antrasittgrå eller retro-blå.

 

 

Retro-blå panelovn. Med Clip On glass kan du på en enkel og billig måte matche fargen på panelovnen med resten av interiøret i rommet.

Oppvarmingsfakta

Fra 1. januar 2018 innfører EU og Norge nye krav til varmeovner. Det kan være lurt å sjekke om ovnene i din bolig innfrir disse kravene:

 • Termostaten bør være elektronisk styrt (ikke mekanisk)
 • Ovnen bør ha timer, som gir bedre temperaturstyring, på døgn- eller ukesbasis

Kilde: Elektroforeningen/NVE

Dimplex Alta 20. Den stilrene modellen med luftutslipp i toppen tilfredsstiller kravene i Ecodesigndirektivet og finnes som både list (20 cm) og panel (40 cm). 

Dimplex Alta 40. Wifi -styring sparer både strøm og penger i tillegg til at du enkelt setter på varmen om muligheten til en hyttetur skulle dukke opp.

Tips til oppvarming

 1. Tenk på hvor stort område du skal varme opp.
  I store rom med flere soner kan det være lurt å ha flere panelovner. Varme som fordeles jevnt i rommet er bedre både med tanke på økonomi og komfort.
 2. Det finnes forskjellige watt-størrelser på ovnene.
  Du kan beregne 70 watt per kvadratmeter. På helt nye hus kan man beregne 50-60 watt per kvadratmeter.
 3. Hvor bør ovnen plasseres?
  Det kaldeste punktet på veggen din vil alltid være vinduet. Ideelt skal derfor panelovnen henge på veggen under hvert vindu. Hvis ovnene står på en lukket vegg vil de ikke fange opp kulden og oppvarmingen blir dårligere.
 4. Senk strømregningen ved å senke temperaturen på de tidspunktene av dagen hvor du ikke er hjemme – eller når du sover.
 5. Med WiFi-tilkoblede ovner kan du enkelt fjernstyre temperaturen via mobilen og sette opp ukeprogram slik at temperaturen blir justert automatisk til dine daglige rutiner.
Si farvel til trauste panelovner Byggmakker

Si farvel til trauste panelovner

14.11.2013

Hittil har panelovner hatt én funksjon: å holde oss varme. Og det var det. Med økt fokus på elegant og stilrent design kan vi endelig være stolte av å ha panelovnene fremme og la de bli et fullverdig medlem av interiøret vårt.