StartsidenTips og rådInspirasjon

Enkel oppussing, stor forandring

Da Thea hadde kjøpt seg ny leilighet ønsket hun å sette sitt personlige preg på interiøret da hun flyttet inn. Bli inspirert av hvordan hun forandret kjøkkenet med enkle grep med et lite budsjett og en god porsjon kreativitet.

Thea sin leilighet var i god stand da hun kjøpte den og trengte heldigvis ingen omfattende rehabilitering, men den bar preg av litt slitasje noen steder og hadde litt andre farger i interiøret enn hun hadde valgt selv. Hun så muligheter for å gjøre noen endringer, som ikke kostet så mye og som hun enkelt kunne klare selv.

Kjøkkenet var i god stand, men valnøttfargen på frontene var veldig mørk og gjorde at leiligheten også føltes mørk, selv med store vinduer både i stuen og på kjøkkenet.

 Før: Det opprinnelige kjøkkenet med fonter i valnøtt.

 Etter: Frontene malt i 7163 Minty Breeze fra Jotun.

Siden Thea ikke ønsket å bruke penger på nytt kjøkken, malte hun i stedet frontene i den mye friskere fargen 7163 Minty Breeze fra Jotun. Det gjorde at hele rommet oppleves som mye lysere. Håndtakene ble også skiftet ut og erstattet med nye. Disse er kjøpt hos Superfront og heter ”Holy Wafer ” og ”Trunk”.

 I tillegg valgte Thea å bytte ut benkeplaten, samt en stor porselensvask som tok veldig mye av benkeplassen. Hun fikk en snekker til å montere og tilpasse benkeplaten, samt en rørlegger som monterte vasken og koblet vannet.

En ny benkeplate koster ikke mye og kommer i mange stiler og materialer. Denne benkeplaten er i eik.

En salatbolle kan brukes til så mangt, som for eksempel å fylles med friske urter. Denne heter "Salat" og er fra Festival og finnes hos utvalgte Byggmakker.

I leiligheten er kjøkkenet åpent mot stua. Gulvene i stua var veldig slitt, men siden disse er originale tregulv kunne ikke Thea bare pusse det ned, for da hadde det blitt veldig forskjellig fra kjøkkengulvet. Derfor falt valget på å male gulvet i en lys grå farge, som også gjorde at hele leiligheten fremstår som mye lysere.

 Oppbevaringsboksene med trelokk er både dekorative og praktiske. Disse heter ”Te”, ”Kaffe” og ”Sukker” og er fra Festival og finnes hos utvalgte Byggmakker.

Thea anslår at hun at hun brukt omtrent 25 000 kroner på oppussingen. Det har gått til blant annet maling, ny benkeplate og vask, samt rørlegger og snekker med utstyr. - Jeg synes selv at den jeg har fått veldig mye ut av et relativt lite budsjett og egen innsats. Leiligheten fremstår nå mer helhetlig og i tråd med min egen stil og jeg er veldigfornøyd med resultatet, forteller Thea.

 Når man blander forskjellige stiler er det viktig at man strammer det opp ved å la en farge gå igjen, eller bruke samme materialer. De sorte lysestakene tar igjen fargen på stolen og bilderammene på veggen. Lysestakene heter "Tiki" og er fra Festival.

Mønstermix. - Thea synes det er kjedelig å gå bare for et mønster eller en stil, så da velger jeg heller å kjøpe ulike kopper og tallerker så lenge det er samme fargeskala. like farger virker samlende på det ulike formspråket.

Asjett, foran: "Songvaar" paisley blåtoner. Asjett, bak: "Songvaar" hvit m/lysblått mønster. Skål med striper. Krus: "Songvaar" lysblå m/hvitt mønster. Alt fra Festival.

Bytt stil på kjøkkenet med ny benkeplate  Byggmakker

Bytt stil på kjøkkenet med ny benkeplate

15.10.2020

Kjøkkenet er et av de dyreste rommene å pusse opp, men med enkle grep kan du endre stilen totalt på budsjett.

Nytt kjøkken: Alt du trenger å vite om oppussing Byggmakker

Nytt kjøkken: Alt du trenger å vite om oppussing

11.12.2019

Planlegger du nytt kjøkken? Vi har laget en stor guide med inspirasjon og tips som forenkler prosessen fra planlegging til gjennomføring.

Kjøkken på budsjett: Våre beste tips  Byggmakker

Kjøkken på budsjett: Våre beste tips

03.12.2019

Et nytt kjøkken trenger ikke å koste skjorta. Les videre og bli inspirert av smarte og rimelige løsninger.

Kjøkkeninnredning: Tre tidløse stiler som alltid fungerer  Byggmakker

Kjøkkeninnredning: Tre tidløse stiler som alltid fungerer

03.12.2019

Det er smart å velge en tidløs kjøkkeninnredning som kan tilpasses etter trendbildet. Dette er våre favorittkjøkken.