StartsidenTips og rådInspirasjon

Er du klar for vinteren? Hold kulda ute og varmen inne

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

En tredjedel av alt varmetap i boligen din skjer gjennom vinduer og dører. Det riktige vindusvalget kan derfor bli en mer lønnsom investering enn du hadde trodd.

Det meldes i år om rekordhøye strømpriser. Har du tenkt på hvor mye strøm du kan spare dersom du bytter vinduer?

– Nå som vinteren kommer vil du holde kalderas og trekk borte. Slik holder du også fyringskostnadene nede. Den lille investeringen det er å oppgradere til et vindu med 3-lags glass vil dermed fort lønne seg, forteller Ole Kristian Nyhus Hos Natre Vinduer.

Som dugg for solen. Gå for antiduggfunksjon på vinduene dine og du slipper å plages med utvendig dugg. Foto: Natre Vinduer AS.

Et lønnsomt vindusvalg uten dugg

Siden 3-lags glass slipper ut mindre varme får vinduet en kaldere glassflate på utside, og dermed øker sannsynlighet for dugg utvendig. Derfor anbefaler Natre vinduer med antiduggfunksjon.

– Dugget vil forsvinne når sola varmer opp glasset og det blir trekk i lufta, men bestiller du 3-lags glass med antidugg-funksjon vil dugget utebli helt i ni av ti tilfeller, konstaterer Nyhus.

Hvordan velge et energieffektivt vindu

Vinduets isolasjonsevne fremgår av U-verdien. Jo lavere U-verdi et vindu har, desto bedre isolerer det. Enova anbefaler 3-lags energivinduer med U-verdi 1.0 eller lavere. Hvor høy isolasjonsevne du har behov for avhenger av flere faktorer, som vinduenes størrelse og klimaet der du bor. Dersom du har store vinduer som er utsatt for vær og vind, bør du bytte til lavenergivinduer. Vind kan faktisk redusere U-verdien på et vindu med opptil 15 prosent.

Stenge kulda ute. Enten du er på hytta eller hjemme, solide vinduer er med på å holde innetemperaturen på et komfortabelt nivå. Foto: Natre Vinduer AS.


Når må du bytte vinduer?

Punkterte vinduer bør alltid byttes. I disse tilfellene har det oppstått en lekkasje mellom glasslagene, og det slippes inn luft og fuktighet. Dermed trengs det mer energi for å varme opp rommet.

Luftlekkasjer (trekk) er et annet sikkert tegn på at du må gjøre noe. Da kommer uteluften direkte inn i rommet og oppvarmingsbehovet øker betraktelig. Du kan sjekke for luftlekkasjer ved å føre et tent stearinlys langs vinduskarmene.

Dugg kan også være et tegn på dårlige vinduer. Kondens mellom glassrutene skyldes utetthet i forseglingen rundt glassene, og innebærer at ruten må skiftes. Det samme gjelder vinduer med råteskader.

Gratis vindussjekk

Byggmakker tilbyr deg gratis vindussjekk og hjelp til fagmessig valg og installering. Om du ønsker det, kjører vi også bort de gamle vinduene for deg.

Ja, jeg ønsker gratis vindussjekk 

 

Nyt vinteren inne. Liker du å sitte inn å se vinteren herje på utsiden? Gode og varme rom, store vindusflater og lave strømregninger er fullt mulig å få til.  Velger du Giljes eXtra-serie får du vinduer, skyvedører og balkongdører med ekstra god isolering, både mot temperatur og lyd. Les mer her 

 

 

Go premium. Lyssand Premium oppnår U-verdier helt ned til 0.6 på vinduer med fast karm og 0.7 på utadslående åpningsvinduer. Den gode isoleringsevnen oppnås ved bruk av en 120 mm dyp karm og en ekstra isolerende 3-lags energiglasspakke. Les mer her

Setter ny kvalitetsstandard for vinduer og dører Byggmakker

Setter ny kvalitetsstandard for vinduer og dører

15.09.2020

Som ekspert på vinduer tilpasset nordiske forhold, har Natre nå utviklet praktiske innadslående vinduer, samt videreutviklet sine klassiske heve- og skyvedører for det moderne hjem.

Bytte vinduer: Dette bør du tenke på Byggmakker

Bytte vinduer: Dette bør du tenke på

18.08.2020

Nye vinduer er en investering med mange gevinster hvis du velger riktig produkt. Vi har spurt eksperter fra tre ulike vindusprodusenter om hva som skal til for en vellykket vindusshopping.

Guide: Slik velger du riktig skyvedør  Byggmakker

Guide: Slik velger du riktig skyvedør

16.06.2020

Skyvedører med glass fra gulv til tak gjør underverker for romfølelse og lysforhold. Vi har laget en sjekkliste du bør gå gjennom før du velger løsning.

Funkis ved vannkanten Byggmakker

Funkis ved vannkanten

03.09.2018

Ved havgapet i Brønnøysund finner du en rålekker funkisperle. En familie på fem har realisert husdrømmen og valg av vinduer har vært fundamentalt i prosjektet.