StartsidenTips og rådInspirasjon

Er kjøkkenet ditt klart for julen?

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Kjøkkenet er det boligarealet som har ekspandert mest de siste 50 årene. Fra å være et avlukke for matlaging, har kjøkkenet vokst til å bli hjemmets ubestridte kose- og aktivitetssone. Mat er en av de viktigste tradisjonene i jula og det er også da vi lager mer krevende mat. Er kjøkkenet ditt klart for julehøytiden?

Har du tenkt på hvordan en bolig lever med årstidene? Vår og sommer snur hjemmet seg mot sollyset og vender utover. Vi åpner dører og vinduer til terrasser, balkonger og hageflekker og tar inn fuglekvitter og duften av syrin. Om høsten snur vi ryggen til uteplassene, skrur på varmen og tenner lys. Grovt regnet tilbringer vi 60 prosent mer tid innendørs i vinterhalvåret. Ikke rart til at vi bruker mer og mer penger på oppussing av bolig og spesielt kjøkkenet som har størst betydning for et aktivt og feststemt innendørsliv.

Julens midtpunkt. Nå som det lakker mot jul får kjøkkenet en helt spesiell betydning. Jo nærmere vi kommer julehøytiden, jo mer sosiale og feststemte blir vi. Her ser vi modellen Radius i sortbeiset eik fra Norema. Elegant, innbydende og et naturlig midtpunkt i julen.

Sosialt og funksjonelt med kjøkkenøy

Moderne kombinasjonsarkitektur med åpne, veggløse interiører har ført til at kjøkkenet smelter sømløst sammen med stuer og spisestuer.

I tillegg til oppbevaring og tilberedning av mat, spiller dagens kjøkken også en viktig rolle som hjemmekontor, møterom, sosial møteplass – og fremfor alt stedet for de store anledningene.

Drømme-øy. En kjøkkenøy er ikke bare praktisk, det er også supersosialt og inviterer til kos og hygge. Hvordan ser din drømme-øy ut? Den lekre kjøkkenvifta i høyglans kobber er fra RørosHetta. Kjøkkenet i mørk alm er modellen Kvadrat fra Norema.

Stadig flere velger derfor en integrert løsning med kjøkkenøy, som både byr på en plassrik arbeidsplass og et sosialt samlingspunkt. Og når vi innbyr til gjestebud, hva er vel mer naturlig enn å dekke festbordet i en direkte forlengelse av kokkens matlagingssone. Da snakker vi kortreist mat. Norema har en rekke løsninger for store og små kjøkkenøyer, både faste og flyttbare. En kjøkkenøy gir deg også mulighet for å flytte en rekke hvitevarer bort fra det resterende kjøkkenet. Man kan plassere kjøleskuffer i øyen og lage integrert benk eller sitteplasser. Mer sosialt blir det ikke.

Viktig med effektiv kjøkkenhette

Julematen består av mye fettrik mat, som resulterer i mye lukt og fett og krever mye av kjøkkenhetta.

Det kan være lurt å gjøre sine forberedelser før julen setter inn. Rengjør fettfilteret før all julematen skal lages, slik at den fungerer som den skal. Blir det for mye fett i filteret, vil dette skape mye lukt når ventilatoren ikke er i drift.

Vakker ventilasjon. Kjøkkenhetten Luna fra RørosHetta i børstet messing er et lekkert designelement på dette kjøkkenet med sort kjøkkeninnredning.

Slik bruker du ventilatoren mest mulig effektivt

  1. Sett på ventilatoren 5–10 minutter før du begynner å lage mat. Da skapes et lite undertrykk i rommet som setter i gang luftsirkulasjonen. Venter du til kjøkkenet er fullt av matos, klarer ingen ventilator i verden å hente denne opp fra gulvnivå.

  2. Lukk vinduene på kjøkkenet, men sørg for at ventilatoren kan hente tilluft f.eks. gjennom å ha døren til stuen på gløtt.

  3. Benytt det laveste trinnet for etter-ventilering i ca. 15 minutter. Denne funksjonen er viktig også fordi den bidrar til å tørke fettfilteret etter endt matlaging.

Unngå julebrann med komfyrvakt

Julen er en stressende tid, med økt bruk av levende lys og matlaging. Derfor er det også den perioden vi har flest branner i norske hjem.

Å glemme platetoppen er fort gjort når man er stresset. I 2017 var faktisk 45 prosent av brannutrykningene i Norge forårsaket av matlaging.

Enkel, elegant og effektiv. Julematen skaper mye os, og svært mange av RørosHetta sine produkter blir laget med volumfunksjon for å fange matos mye mer effektivt. Her er modellen Luna med integrert komfyrvakt.

Dette er årets kjøkkentrender! Byggmakker

Dette er årets kjøkkentrender!

17.08.2021

Det er få prosjekter i hjemmene våre vi investerer like mye tid og penger i som et nytt kjøkken. Og det er kanskje ikke så rart – kjøkkenet brukes mye, det skal være pent og praktisk, og helst vare i 20-30 år. Da er det viktig å velge kjøkkentrender som varer.

Kjøkken kampanje - Norema Byggmakker

Kjøkken kampanje - Norema

08.08.2021

GRATIS MONTERING + reduserte priser på utvalgte hvitevarer. Gjelder i perioden 9. august - 2. oktober.

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.

Bestill videomøte med vårt kjøkken team Byggmakker

Bestill videomøte med vårt kjøkken team

28.01.2021

Få kjøps-assistanse eller tegnetime hos våre erfarne kjøkkenkonsulenter. Vi møtes via video på mobilen eller PC'n din, så du kan trygt sitte hjemme og prate med oss i butikk hvor vi viser deg mulighetene.