StartsidenTips og rådInspirasjon

Få de gode ryddetipsene

 

Se hvilke produkter vi har i vår Sommerkampanje!

 

Synes du også at det er vanskelig å holde orden i skap og garderober? Få de smarte tipsene her.

Gode garderobeløsninger hjelper deg med å holde det ryddig i hjemmet ditt. Gangen er gjestenes første møte med hjemmet ditt, og her vil du sette stemningen med et koselig - Velkommen til oss. Men her kjemper også gjerne familiens mange sko, vesker, jakker, post, nøkler og sportsutstyr om plassen.

Smarte garderobeløsninger fra Langlo og Elfa kan brukes i alle rom og til oppbevaring av klær, sengetøy, leker, servise, glass, servietter, stearinlys, bøker, permer og mye mer. Få noen nyttige tips nedenfor.

 

Økt oppbevaringsplass med skreddersøm

Praktiske oppbevaringsløsninger fra gulv til tak med skyvedører i din personlige stil, gir deg følelsen av å ha alt på plass, pent og ryddig. Innredninger fra Langlo får du i dybde 50 cm eller 37 cm med skreddersøm i høyde og bredde, slik at akkurat du får utnyttet plassen best mulig. De fleste av oss klager over manglende oppbevaringsplass, men kanskje du kan lage en smart løsning der du ikke trodde det var mulig?

Sørg for at ting har fast plass

Med en godt gjennomtenkt løsning må du tenke gjennom hvilke oppbevaringsbehov du faktisk har. La ting ha en fast plass i ditt oppbevaringssystem. Skuffer med inndeler gir deg bedre oversikt over innholdet i skuffen. Med praktiske skuffelys fra Langlos egen lyskolleksjon blir innholdet mer synlig.

Bukse-oppheng gir deg bedre oversikt over hva du faktisk har og hjelper deg med å holde buksene glatte og fine. Det er superpraktisk med egne oppheng til skjorter og bluser, dressjakker og kjoler – med dobbelt heng kan du oppbevare dobbelt så mye klær i ditt personlige system.

Tips!

Bruk kroker på garderobestangen til oppheng av vesker, sekker og skjerf.

 

Rydd bort sesongklær

Når vi nå går inn i en varmere periode er det deilig å kunne rydde vekk høst og vintergarderoben. Sesongskiftet vinter/vår er en gylden anledning til å gå gjennom tingene dine, og sortere ut det du ikke bruker, eller som er ødelagt og utslitt. Rydd plass til tingene du trenger akkurat nå. Start med å fjerne alt av vinterklær. Vask, brett og pakk ned i bokser med lokk. Har du plass, kan du plassere sesongklær som ikke er i bruk øverst i skapet, og klær som er i bruk i riktig høyde for deg.

 

Gjør rydding enkelt for barn

Tilrettelegg for at barna skal kunne bidra til ryddige omgivelser hjemme. Ved bruk av kroker på garderobestang, i barnevennlig høyde, er det større sannsynlighet for at ungene henger opp sine plagg. Krokene kan også brukes til oppheng av skole- eller barnehagesekker. Bruk av flexi-hyller gjør det enklere å legge capser, hjelmer og refleksvester på plass.

Tips!

Ved bruk av hylleinndeler har du også muligheten til å sortere de ulike plaggene hver for seg eller bruke det til sko-oppbevaring. Innholdet i innredningen gjemmer du bak pene og praktiske skyvedører som er enkle å åpne og lukke.

 

 

Ha plass til gjestejakker

Vår og sommer er tiden for hygge og sammenkomster. Da er det greit med gode muligheter for oppheng av jakker til gjestene. Garderobestang fra Langlo kan bestilles på millimetermål opp til fem meter i hvit, sort og sølv. Hos Langlo kan du også få garderobestang med integrert LED-belysning i sort og sølv. Med dobbelt garderobeoppheng får du to garderobestenger som gir deg muligheten til å henge tøy i to rader, i tillegg til plass for langt tøy. Med en nedtrekkbar garderobestang får du utnyttet høye innredninger maksimalt. Langlo anbefaler plassering av stengene i høyder som passer til lengden på tøyet som skal oppbevares.

 

 

Smarte detaljer

Små triks kan gi store gevinster i kampen om plassen. Del inn hyllekurven med egne rom for hvert familiemedlem. Hekt universalkroker under hyllen til vesker og jakker. Noen sko er høye, noen er lave og noen er midt i mellom. For å utnytte plassen kan du kombinere hyller med ulik dybde, og sette de høye skoene på de dype hyllene og de lavere på en grunnere hylle rett over. Et uttrekkbart skostativ i mesh fra Elfa har plass til flere par sko, og passer til både flate og høyhælte sko. Uttrekksfunksjonen gir god oversikt og enkel tilgang. Gi mindre ting som nøkler, post og lommebøker sin faste plass der de er synlige og lett tilgjengelige.

 

Velg en fleksibel løsning

Fleksible oppbevaringsløsninger har den unike fordelen at de enkelt kan bygges om når sesongen skifter. Om sommeren har vi flere par mindre sko og sandaler som trenger plass, og det gjelder å ha nok skostativ- og hyller. Om vinteren er det store jakker, skjerf og luer som trenger plass. Med et fleksibelt system kan du enkelt tilpasse etter behov ved å bytte om på hyller, kurver og høyde på garderobestenger. Genialt.

 

Bruk hele arealet fra gulv til tak

Soverommet er en ting, men vi ønsker ryddige omgivelser i alle rom og da må det tilrettelegges. Bruk innredning fra gulv til tak for best mulig plassutnyttelse. Bak skyvedører i din egen stil, kan du gjemme unna saker og ting du ikke ønsker skal ligge fremme. Ingenting er bedre enn følelsen av kontroll når du vet at det er pent og ryddig bak alle skapdører. Da kan du ta imot besøk av hvem som helst hele året.

Se vårt utvalg av garderobe her

Slik organiserer du klesskapet  Byggmakker

Slik organiserer du klesskapet

04.12.2019

Dette smarte garderobesystemet eliminerer fem velkjente hverdagsproblemer.

Rydde garasje og bod: Fra kaos til kontroll på tre steg  Byggmakker

Rydde garasje og bod: Fra kaos til kontroll på tre steg

28.11.2019

Vet du ikke hvor du skal starte? Begynn med å lese denne artikkelen.

Skap plass til hverdagen – i alle rom Byggmakker

Skap plass til hverdagen – i alle rom

03.10.2019

Ønsker du deg en lekker og ryddig garderobe, men vet ikke helt hvor du skal starte? Se vår rom-for-rom-guide med inspirasjon for hvordan du kan planlegge og tilpasse drømmegarderoben etter dine spesifikke oppbevaringsbehov.

Ny sesong, nye ryddemuligheter Byggmakker

Ny sesong, nye ryddemuligheter

07.01.2019

Drømmer du om et ryddig hjem som gir deg ro i sjelen? Da burde du starte hver nye sesong med en skikkelig ryddesjau og investere i smarte oppbevaringsløsninger dersom du ikke har det fra før. Det er ikke så mye som skal til før du har full kontroll.