StartsidenTips og rådInspirasjon

Fantasifull fargefest

På barnas rom kan du eksperimentere med farger og former. La deg inspirere av småbarnsfamilien som med enkle grep forvandlet barnerommet til en morsom fantasiverden.

Instagram er en utømmelig kilde til inspirasjon – også når det gjelder oppussing av barnerommet. Småbarnsfamilien på Lørenskog lot seg engasjere og inspirere, brettet opp ermene og satte i gang.

Ragnhild og Henning flyttet inn i rekkehuset sitt i sommer, hvor jentene deres på 2- og 5 år deler rom. Det var allerede malt i rosa, så jentene var i grunn fornøyd. Men foreldrene ønsket å sette et enda mer personlig preg på barnerommet.

 Før. Slik så barnerommet ut før oppussingen

Vær litt vågal

Et barnerom kan være et av de morsomste rommene å pusse opp fordi du kan tørre å eksperimentere litt mer. Ragnhild og Henning bestemte seg for å lage et fantasifullt rom på barnas premisser.

-Vi ville lage et morsomt barnerom med en miks av farger – hvor en av fargene selvsagt skulle være rosa, etter jentenes ønske. Dette skal være jentenes verden, kommenterer Ragnhild.

Med en handy svigerfar og kreativ svigersøster med på laget, satte hun og mannen av en helg til pussing, maling og skruer. Resultatet ble en fantasifull fargefest på barnerommet.

SE VÅRT UTVALG AV MALING

 Lavterskel. Med en lav seng er det lett for alle – også de aller minste – å sette seg ned for en lesestund. Denne enkle barnesengen har svigerfar bygget selv. Vi viser deg hvordan du kan bygge den her: DIY Barneseng.

SE VÅRT UTVALG AV TRELAST OG BYGGEVARE

 Sov søtt. Etter en dag fylt med fantasifull lek og moro, er det deilig å krype under dynen i denne morsomme sengen.

 Stol på det. En krakk kan enkelt bli noen hakk tøffere med noen malingsstrøk. Her har Ragnhild og Henning brukt de samme fargene som i resten av rommet.

 

Gult er kult! Tør du å male døren i en like sprek farge som denne familien har gjort? I tillegg til å male døren, har de byttet ut dørhåndtaket. Dette håndtaket heter Oslo (Habo). Byggmakker-butikkene har et stort utvalg av dørhåndtak. Du kan enkelt bytte ut håndtaket selv.

SE VÅRT UTVALG AV DØRHÅNDTAK

 Vi elsker gjenbruk. Mal platene i den gamle hyllen i favorittfargen, og du har et møbel ulikt alle andre.

 Lekne detaljer. Tavlemaling på barnerommet er aldri feil! Beckers leverer tavlemaling i alle farger. Husk; en tavle må ikke alltid være sort.

Dette gjorde de

 • Malte vegger

 • Byttet lister rundt dør og langs gulv

 • Malte et felt med tavlemaling

 • Malte bildelister fra IKEA

 • Malte krakker og hylle

Pusset opp døren ved å male den og skiftet dørhåndtak

 Fargene som ble brukt

 • Veggene er malt med Kokos 502 (NCS S 0500-N)

 • Gulfargen som er brukt på hyller, dør og list heter Solros 620 (NCS 0470-Y02R)

 • De rosa fjellene på veggen er malt med rosafargen Flamingo 697 (NCS 0532-R18B)

 • Senga har fått fargen Petunia 705 (NCS 1466-R17B)

 • Tavlemalingen er fra Beckers.

 • Skoletavlemaling er en lateksmaling som gir en matt overflate beregnet til bruk av kritt. Den egner seg til maling av slette flater av sandspakel, puss, betong, bygningsplater av trefiber, spon og gips, glassfiberstrie, tapeter og lignende.

 

Ragnhilds tips til inspirasjon

– Instagramfavoritter:

 • @chloeuberkid

 • @knipsarina

 • @nordic_kids_living

– Etsy.com og Epla.no:

Nettsider hvor man kan kjøpe fantastiske og håndlagde ting innen alle kategorier – fra klær til interiør, kunst

Dette er fargetrendene i 2022 Byggmakker

Dette er fargetrendene i 2022

27.09.2021

Det knytter seg alltid stor spenning til hva som er årets fargetrender. Jotun og Beckers har lansert sine fargekart for 2022, og begge har valgt tre paletter som skal inspirere deg til å sette farge på hjemmet ditt. Stikkordene for årets fargetrender er natur, rustikk, kreativitet, refleksjon, energi, moderne og klassisk – og ditt personlige preg.

Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det Byggmakker

Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det

15.06.2021

Ønsker du en ny og flott uteplass med heller og belegningsstein? Det er enkelt, og du klarer fint å legge det selv – her viser vi deg hvordan.

Male huset – slik gjør du det! Byggmakker

Male huset – slik gjør du det!

07.06.2021

For mange av oss er en del av sommeren å male huset, og med hånden på hjertet er det kanskje ikke en jobb vi gyver løs på med den største entusiasmen. Men – planlegger du godt og tar jobben med godt humør, går den både raskere og enklere. Her får du vite hvordan.

Gjør det selv: Slik lager du armlenebord Byggmakker

Gjør det selv: Slik lager du armlenebord

13.01.2021

Her viser vi deg hvordan du enkelt lager et smart og stilig lite sidebord på din sofa eller til godstolen. Se video nedenfor, og følg instruksjonen steg for steg for å lage denne selv.