StartsidenTips og rådInspirasjon

Fargene er tilbake!


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

I høst og vinter vil farger i stor grad være synlige i både mote så vel som i interiøret. Vi oppfordres i større grad til å velge farger fremfor det hvite, helbeige eller grå som vi i langt tid har omgitt oss med.


Lady_purecolor-Scooter

Det finnes mange gode måter å ta farger tilbake i interiøret på. Det behøver ikke bety at alle fire vegger i et rom må males i de sprekeste toner. Kanskje er en eller to vegger i et rom nok? Eller hvorfor ikke male et felt rundt døren eller en stripe på veggen? På bildet: Lady Pure Color 2587 Beat.

Lady_purecolor_Beat

En av fargene vi kommer til å se mye av i tiden som kommer er blått; fra dype til støvede blåtoner og pasteller som strekker seg i en mer blågrønn retning. På bildet: Lady Pure Color 5180 Oslo.

Lady_purecolor_Oslo

De klare blåfargene Lady Pure Color Oslo, Retroblå, Nordisk Hav og ikke minst den nye fargen Lady Pure Color Scooter er farger som tilfører oss et form for sofistikert statement. Disse fungerer godt i stue eller oppholdsrom. Veggen på bildet er malt med Lady Pure Color 5159 Retroblå.

Lady_purecolor_Retroblå

I høstens fargekart er også rødfargene representert i større grad enn tidligere. Vi finner både kvikke rødoransje farger og mer nedtonede vinrøde varianter. Dyprøde toner og burgunder forbindes med erotikk, romantikk, intimitet. Lady Pure Color Bordeaux og Rubin er gode ambassadører for dette sjiktet. På bildet: Lady Pure Color 2846 Bordeaux.

Lady_purecolor_Bordeaux

Rødfargen er den mest energiske av alle farger. Den er krevende og aktiv, sensuell og varm, men symboliserer også kjærlighet, sinne, fare, krig og blod. Rødt blandet med gult øker varmen, men også oppmerksomheten. Det er den kvikke fargen Lady Pure Color Beat et godt eksempel på. På bildet er veggen malt med Lady Pure Color 2587 Beat, og bordet malt med LADY Supreme Finish Halvblank 1624 Letthet.

Lady_purecolor_Beat-II

Gultoner representerer optimisme og energi. Gult er en farge med motsetninger; den gir oss assosiasjoner til lyset, sola, til glede og energi, mens den også kan representere falskhet og misunnelse. I Mexico symboliserer gult den guddommelige livskraft, styrke og visdom. På bildet: Lady Pure Color 288 Mexico.

Lady_purecolor_Mexico

Det sies at grønt er stimulerer til meditasjon og ro. Grønt symboliserer også fred – hvilket er grunnen til at vi finner grønt i svært mange nasjoners flagg. Og med det sagt, er det kanskje ikke så merkelig at grønntoner fungerer utmerket i den intime lesekroken eller på soverommet. På bildet: Lady Pure Color 5397 Scooter.

Lady_purecolor_Scooter-II

Nytt av året er Lady Design Gull og Kobber som gir en gylden mulighet til å skape et individuelt og kreativt uttrykk. Denne malingen kan brukes både på vegg og møbler, og ser ulik ut avhengig av hvilken påføringsteknikk og underlagsfarge du bruker. Resultatet vil skifte mellom forsiktig og transparent til robust og industriell stil. På bildet er veggen malt med LADY Pure Color 9938 Dempet Sort. Dekorplaten har fått to strøk LADY Pure Color 9938 Dempet Sort som underlag, og deretter LADY Design 10509 Gull Effekt og 10510 Kobber Effekt.

Les mer på Jotun sine nettsider

Lady_purecolor_Gullkobber

Inspirasjon: Dette er vårens vakreste farger Byggmakker

Inspirasjon: Dette er vårens vakreste farger

11.02.2020

Jotuns vårpalett er inspirert av ny energi, varme og reiselyst. Hvilken av disse fargene er din favoritt?

Dette er fargetrendene i 2020 Byggmakker

Dette er fargetrendene i 2020

13.09.2019

Vi er ganske sikre på at du finner en favoritt blant de tolv nye interiørfargene til Jotun! Fargekartet for 2020 byr også på en matt og vakker bonusnyhet.

Slik gjør du rommene større, uten å rive en eneste vegg  Byggmakker

Slik gjør du rommene større, uten å rive en eneste vegg

10.09.2019

Drømmer du om et hjem med store rom, masse lys og god takhøyde? Du kan jukse deg til romfølelse med noen veldig enkle grep.

Male huset? Ikke glem grunnmuren  Byggmakker

Male huset? Ikke glem grunnmuren

22.08.2019

Dette er ekspertenes beste tips for maling og vedlikehold av husets fundament.