StartsidenTips og rådInspirasjon

Fargene er tilbake!

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Kampanjedager! Se alle våre tilbud her.

 

 

I høst og vinter vil farger i stor grad være synlige i både mote så vel som i interiøret. Vi oppfordres i større grad til å velge farger fremfor det hvite, helbeige eller grå som vi i langt tid har omgitt oss med.


Lady_purecolor-Scooter

Det finnes mange gode måter å ta farger tilbake i interiøret på. Det behøver ikke bety at alle fire vegger i et rom må males i de sprekeste toner. Kanskje er en eller to vegger i et rom nok? Eller hvorfor ikke male et felt rundt døren eller en stripe på veggen? På bildet: Lady Pure Color 2587 Beat.

Lady_purecolor_Beat

En av fargene vi kommer til å se mye av i tiden som kommer er blått; fra dype til støvede blåtoner og pasteller som strekker seg i en mer blågrønn retning. På bildet: Lady Pure Color 5180 Oslo.

Lady_purecolor_Oslo

De klare blåfargene Lady Pure Color Oslo, Retroblå, Nordisk Hav og ikke minst den nye fargen Lady Pure Color Scooter er farger som tilfører oss et form for sofistikert statement. Disse fungerer godt i stue eller oppholdsrom. Veggen på bildet er malt med Lady Pure Color 5159 Retroblå.

Lady_purecolor_Retroblå

I høstens fargekart er også rødfargene representert i større grad enn tidligere. Vi finner både kvikke rødoransje farger og mer nedtonede vinrøde varianter. Dyprøde toner og burgunder forbindes med erotikk, romantikk, intimitet. Lady Pure Color Bordeaux og Rubin er gode ambassadører for dette sjiktet. På bildet: Lady Pure Color 2846 Bordeaux.

Lady_purecolor_Bordeaux

Rødfargen er den mest energiske av alle farger. Den er krevende og aktiv, sensuell og varm, men symboliserer også kjærlighet, sinne, fare, krig og blod. Rødt blandet med gult øker varmen, men også oppmerksomheten. Det er den kvikke fargen Lady Pure Color Beat et godt eksempel på. På bildet er veggen malt med Lady Pure Color 2587 Beat, og bordet malt med LADY Supreme Finish Halvblank 1624 Letthet.

Lady_purecolor_Beat-II

Gultoner representerer optimisme og energi. Gult er en farge med motsetninger; den gir oss assosiasjoner til lyset, sola, til glede og energi, mens den også kan representere falskhet og misunnelse. I Mexico symboliserer gult den guddommelige livskraft, styrke og visdom. På bildet: Lady Pure Color 288 Mexico.

Lady_purecolor_Mexico

Det sies at grønt er stimulerer til meditasjon og ro. Grønt symboliserer også fred – hvilket er grunnen til at vi finner grønt i svært mange nasjoners flagg. Og med det sagt, er det kanskje ikke så merkelig at grønntoner fungerer utmerket i den intime lesekroken eller på soverommet. På bildet: Lady Pure Color 5397 Scooter.

Lady_purecolor_Scooter-II

Nytt av året er Lady Design Gull og Kobber som gir en gylden mulighet til å skape et individuelt og kreativt uttrykk. Denne malingen kan brukes både på vegg og møbler, og ser ulik ut avhengig av hvilken påføringsteknikk og underlagsfarge du bruker. Resultatet vil skifte mellom forsiktig og transparent til robust og industriell stil. På bildet er veggen malt med LADY Pure Color 9938 Dempet Sort. Dekorplaten har fått to strøk LADY Pure Color 9938 Dempet Sort som underlag, og deretter LADY Design 10509 Gull Effekt og 10510 Kobber Effekt.

Les mer på Jotun sine nettsider

Lady_purecolor_Gullkobber

Male huset – slik gjør du det! Byggmakker

Male huset – slik gjør du det!

07.06.2021

For mange av oss er en del av sommeren å male huset, og med hånden på hjertet er det kanskje ikke en jobb vi gyver løs på med den største entusiasmen. Men – planlegger du godt og tar jobben med godt humør, går den både raskere og enklere. Her får du vite hvordan.

Terrassebeis – årets farger og trender Byggmakker

Terrassebeis – årets farger og trender

14.05.2021

Nå er det endelig tid for å nyte det gode liv utendørs. Terrassebeis i en lekker farge gir deg en god basis for å skape din egen stil på uterommet.

Terrassebeis – slik gjør du det Byggmakker

Terrassebeis – slik gjør du det

12.05.2021

Lengter du etter deilige kvelder på terrassen sammen med familie og gode venner? Nå er det heldigvis ikke lenge igjen. I mellomtiden kan du vaske og legge på et strøk terrassebeis, slik at du snart kan invitere til en ren og nybeiset terrasse.

Male hus? Dette er årets fargetrender til huset Byggmakker

Male hus? Dette er årets fargetrender til huset

18.03.2021

I Jotuns nye eksteriørfargekart finner du sju ulike fargetemaer, som vil gjøre det enklere å velge fargeretning når du skal male hus eller hytte. – Det lønner seg alltid å skape en helhetlig fargepalett utendørs, sier Jotuns fargesjef.