StartsidenTips og rådInspirasjon

Farger for helhet og harmoni på terrassen

Våren er endelig her, og det er tid for å nyte det gode liv utendørs. Med nøytrale terrassefarger har du en god basis for å skape din egen stil på uterommet.

– Trenden nå er at ute- og innerommet skal gå i ett. Vi flytter ut, men innreder uterommet som en fortsettelse av rommene inne, sier Lisbeth Larsen, global fargesjef i Jotun.

Beis er det nærmeste du kommer en naturlig behandling. Riktig farge på terrasse og uteplass gir helhet, ro og harmoni i uterommet. Terrassegulvet danner basis for den perfekte uteplass og gir en fin helhet når den passer til husets arkitektur og omgivelsene rundt.

Skal du friske opp terrassen, bør du derfor gjøre noen vurderinger for å oppnå et helhetlig resultat:

– Valget av farge på terrassen bør henge sammen med arkitekturen og stilen på huset. Hvis ikke blir terrassen bare hengende der som et løst element. Dessuten bør drømmeuteplassen kreve minst mulig vedlikehold, så får du mer tid til å nyte solstreif og lune kvelder, tipser Larsen.

SE VÅRT UTVALG AV UTEMALING-/BEIS HER

 Terrasse: Trebitt 9073 Shimmergrå

Grått er hot

Dype gråtoner som 683 Sotgrå og 90001 Fjellbris kommer særlig til sin rett i moderne arkitektur, enten huset er malt helt lyst eller i en nyanse av grått. Funkisstil, rene linjer, bambusmøbler og stål kler en gråbeiset terrasse. Aktuelle lyse gråtoner er 9073 Shimmergrå og 9710 Terrassegrå som passer godt inntil fjell og svaberg.

Lunt med brunt

Drømmer du om å gjenskape noe av Middelhavets sjarm er 90000 Terrassebrun et godt utgangspunkt. Hvis du i tillegg maler utemøblene i varme, rustikke farger og fyller de med deilige puter og pledd er Middelhavsdrømmen innen rekkevidde. Terrakottakrukker med oliventrær, appelsin- og sitronplanter kan være prikken over i-en for en sydlandsk stemning.

TREBITT terrassebeis finnes i en rekke ulike farger, enten du går for en nordisk stil med fokus på det stilrene og naturlige, landlig sjarm, klassisk og sober eleganse eller en leken fargerik stil, sier Larsen.

Som solfaktor for terrassen

Det er ikke bare huden din som trenger beskyttelse mot skadelige UV-stråler om sommeren. Terrassen din er minst like avhengig av riktig pleie når solen varmer som verst.

Med TREBITT terrassebeis får du en sesongklar, lekker og værbestandig terrasse som beskytter terrassen mot solens UV-stråler. TREBITT terrassebeis gir dessuten en vakker, matt og slitesterk overflate.

– Alt som kreves er noen få timers arbeid før du kan slappe av i inntil tre år med god samvittighet på den «nye» terrassen. Har du en gammel og nedslitt terrasse, kan denne være med på å ødelegge helhetsinntrykket av en bolig. Heldigvis er det veldig enkelt å gjøre noe med, sier Larsen.

TREBITT terrasse krever kun ett strøk og kommer i en rekke fine farger. Gammel terrassebeis fjerner du enkelt med TREBITT terrassebeisfjerner, som både renser og lysner treverket.

 Trebitt 9073 Shimmergraa og Jotun Opti White 1001

Fakta

TREBITT terrassebeis – spesialbeisen for impregnert treverk

  • Spesialbeis for impregnert treverk, som tar vare på treverkets naturlige struktur og fargespill.

  • Stort fargeutvalg.

  • Egnet for terrassegulv, trapper og hagemøbler.

  • Har god, penetrerende og vannavvisende effekt som hindrer oppsprekking av treverket.

  • Inneholder pigmenter og lysfilter som beskytter treverket mot lysnedbrytning og filmkonserverende middel mot svertesopp.

  • Ett strøk er nok.

  • Vedlikeholdsintervall: inntil tre år.

Olje eller beis ?

Hva skal du behandle terrassen med – olje eller beis? Spørsmålet kan besvares med et motspørsmål: Har du lyst til å behandle terrassen hvert år? Da velger du olje. Foretrekker du lengre vedlikeholdsintervaller, som er opp mot tre år for Jotun Trebitt terrassebeis, er svaret enkelt: Beis!

Fargekart for Trebitt terrassebeis

Med Trebitt terrassebeis får du også et mye større fargespekter å velge i. Du kan enkelt bestille gratis fargekart på jotun.no eller besøke en Byggmakker-forhandler for å se prøveoppstrøk og få gode råd om fargevalg.

 

Jotun utemaling

Dette er fargetrendene i 2020 Byggmakker

Dette er fargetrendene i 2020

13.09.2019

Vi er ganske sikre på at du finner en favoritt blant de tolv nye interiørfargene til Jotun! Fargekartet for 2020 byr også på en matt og vakker bonusnyhet.

Slik gjør du rommene større, uten å rive en eneste vegg  Byggmakker

Slik gjør du rommene større, uten å rive en eneste vegg

10.09.2019

Drømmer du om et hjem med store rom, masse lys og god takhøyde? Du kan jukse deg til romfølelse med noen veldig enkle grep.

Male huset? Ikke glem grunnmuren  Byggmakker

Male huset? Ikke glem grunnmuren

22.08.2019

Dette er ekspertenes beste tips for maling og vedlikehold av husets fundament.

Fra utlandet til uteområdet Byggmakker

Fra utlandet til uteområdet

15.08.2019

Mange reiser til utlandet om sommeren. Derfor er det grunn til å bygge et uteområde som også egner seg for den norske sensommeren.