StartsidenTips og rådInspirasjon

Terrassebeis – årets farger og trender

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Nå er det endelig tid for å nyte det gode liv utendørs. Terrassebeis i en lekker farge gir deg en god basis for å skape din egen stil på uterommet.

Vakkert! Gulvet er beiset med Trebitt Terrassebeis 9805 Sløret Sort, pergolaen har den nye dekorfargen Jotun 7658 Københavnsgrønn. Foto: Jotun.

Terrassebeis er det nærmeste du kommer en naturlig behandling. Riktig farge på terrassen og uteplassen din gir en fin helhet, ro og harmoni når den passer til huset ditt og omgivelsene rundt. 

Skal du friske opp med terrassebeis, bør du derfor gjøre noen vurderinger for å oppnå et godt resultat:

– Valget av farge på terrassebeisen bør henge sammen med arkitekturen og stilen på huset ditt. Hvis ikke blir terrassen din bare hengende som et løst element. Dessuten bør drømmeuteplassen din kreve minst mulig vedlikehold, så får du mer tid til å nyte solstreif og lune kvelder, tipser Lisbeth Larsen, som er global fargesjef i Jotun.

Før du setter i gang, bruk Trebitt Terrassebeisfjerner som raskt og enkelt både renser og lysner treverket. Den klargjør også terrassen din for et nytt strøk – kanskje i en helt ny farge?

Sløret sort – årets nyeste terrassebeisfarge

Årets farger: Terrasse: Trebitt Terrassebeis 9805 Sløret Sort. Vegg: Jotun Drygolin Color Expert 5445 Delicate Blue. Mur: JOTUN DryTech Murmaling 11129 Smoky Grey. Foto: Jotun.

Jotuns 9805 Sløret Sort passer godt til huset ditt, og den bidrar til et elegant og helhetlig inntrykk. 

Dette er en farge som er spesielt fin sammen med stein og natur, og den skaper fine kontraster i uterommet. Ønsker du en mørk pergola eller et espalier, er dette en perfekt nyanse å fargesette med.

 

Grått er hot

Terrasse: Trebitt terrassebeis 9072 Naturgrå.

Dype gråtoner som 0683 Sotgrå og 90001 Fjellbris kommer særlig til sin rett i moderne arkitektur, enten huset er malt helt lyst eller i en nyanse av grått.

Funkisstil, rene linjer, bambusmøbler og stål kler grå terrassebeis. Aktuelle lyse gråtoner er 9072 Naturgrå og 90029 Naturlig Sølvgrå, som passer godt inntil fjell og svaberg.

Grønt er skjønt

Ton-i-ton: Vegg: Drygolin Color Expert 7053 Lærdal. Terrasse: Trebitt Terrassebeis 90029 Naturlig Sølvgrå. Bord: Drygolin Nordic Extreme vindu og dør 8413 Herregårdsgrønn. Foto: Jotun.

Her er det nydelige, duse grønnfarger som spiller godt sammen. 

Legg også merke til ton-i-ton – hvordan den dempede, grålige grønntonen passer godt sammen med den lune gråtonen på terrassen og en grålig hvittone på vinduet.

Lunt med brunt

Drømmer du om å gjenskape noe av Middelhavets sjarm er 90000 Terrassebrun et godt utgangspunkt.


Lunt og harmonisk:
Beige og brune farger er lune kombinasjoner. Vegg: Drygolin Nordic Extreme 1939 Sandbeige. Benk: Drygolin Nordic Extreme vindu og dør 20118 Amber Red. Terrasse: Trebitt Terrassebeis 90028 Skyggebrun. Foto: Jotun.

Drømmer du om å gjenskape noe av Middelhavets sjarm er 90028 Skyggebrun et godt utgangspunkt.

Kombinerer du brunt med beige, får du en varm og imøtekommende terrasse. Hvis du i tillegg maler utemøblene i varme, rustikke farger og fyller dem med deilige puter og pledd er Middelhavsdrømmen innen rekkevidde. Terrakottakrukker med oliventrær, appelsinbusker og sitronplanter kan være prikken over i-en for en sydlandsk stemning på terrassen din.

Terrassebeis som solfaktor

Det er ikke bare huden din som trenger beskyttelse mot skadelige UV-stråler om sommeren. Terrassen din er minst like avhengig av riktig pleie når solen steker på det varmeste.


Trebitt 9073 Shimmergrå og Jotun Optimal Opti White 1001.

Med Trebitt terrassebeis får du en sesongklar, lekker og værbestandig terrasse som beskytter den mot solens UV-stråler. Den gir deg dessuten en vakker, matt og slitesterk overflate.

– Alt du trenger er noen få timers arbeid før du kan slappe av i inntil tre år med god samvittighet på den «nye» terrassen din. Har du en gammel og nedslitt terrasse, kan denne være med på å ødelegge helhetsinntrykket av en bolig. Heldigvis er det veldig enkelt å gjøre noe med, forteller Lisbeth.

Male hus? Dette er årets fargetrender

Trebitt terrassebeis – spesialbeisen for impregnert treverk

 • Tar vare på treverkets naturlige struktur og fargespill
 • Stort fargeutvalg
 • Egnet for terrassegulv, trapper og hagemøbler
 • Har god, penetrerende og vannavvisende effekt som hindrer oppsprekking av treverket
 • Inneholder pigmenter og lysfilter som beskytter treverket mot lysnedbrytning og filmkonserverende middel mot svertesopp
 • Ett strøk er nok
 • Vedlikeholdsintervall: Inntil tre år

Beis eller olje?

Hva skal du behandle terrassen med?

Spørsmålet kan besvares med et motspørsmål: 

Har du en ny eller nyere terrasse der terrassebordene fremstår i god stand? Da velger du Trebitt terrassebeis som gir vedlikeholdsintervaller opp mot tre år.

Har du en eldre terrasse med noe slitte og sprukne terrassebord ? Da velger du nye Trebitt Oljebeis Terrasse. Den gir en robust beskyttelse, og du får et vakkert og naturlig terrassegulv med oljer som trekker godt inn i treverket – det føles nesten som å gå på tærne i trærne.Om været er hustrig og kaldt, kan den også benyttes helt ned mot frysepunktet.

 

Trebitt Oljebeis terrasse – robust beskyttelse

 • Naturlig utseende
 • Unike oljer – god inntrengning
 • Lang sesong – kan påføres ned mot 0 °C
 • Vakre terrassefarger tilpasset Jotuns beste husfarger

Video: Slik beiser du terrassen – steg for steg

Fargekart for Trebitt terrassebeis

Med Jotuns nyeste fargekart for terrassebeis som god inspirasjon har du 14 vakre og transparente beisfarger å velge mellom som alle passer til Jotuns utendørsfarger.

– Jotuns terrassebeiser får du i en rekke ulike farger, enten du går for en nordisk stil med fokus på det stilrene og naturlige, landlig sjarm, klassisk og sober eleganse eller en leken fargerik stil, sier Lisbeth.

Alle fargene i Trebitt Terrassebeis og Trebitt Oljebeis Terrasse passer godt til hjemmet ditt, og i fargekartet finner du de spesielt utvalgte og flotteste. Du kan se de her,  enkelt bestille gratis fargekart på jotun.no, eller besøke en Byggmakker-forhandler for å se prøvestrøk og få gode råd om fargevalg. 

Går du med planer om å beise terrassen i vår? Ta turen innom din nærmeste Byggmakker eller chat med ekspertene våre på nett! Da får du gode råd om hvordan du oppnår best resultat med terrassebeis.

Har du et prosjekt på gang? Vi legger til rette for at du skal lykkes!

Kom til oss Byggmakker – vi har alt du trenger slik at du kan slippe løs håndverkeren i deg. Hos oss får du gode råd fra gode fagfolk og godt utvalg med gode priser på prosjektet ditt, uansett om det er stort eller lite. Sjekk også våre smarte tjenester for klikk og hent, hjemlevering, tilhengerutlån og fleksible betalingsløsninger som gjør alt enklere for deg.

Vil du ha jobben gjort Fiks Ferdig av en proff håndverker? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Byggmakker, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Male huset – slik gjør du det! Byggmakker

Male huset – slik gjør du det!

07.06.2021

For mange av oss er en del av sommeren å male huset, og med hånden på hjertet er det kanskje ikke en jobb vi gyver løs på med den største entusiasmen. Men – planlegger du godt og tar jobben med godt humør, går den både raskere og enklere. Her får du vite hvordan.

Også du kan bygge terrassen din selv! Byggmakker

Også du kan bygge terrassen din selv!

25.05.2021

Selvgjort er velgjort, heter det – og få ting er mer velgjort enn en selvgjort terrasse. Men hvordan skal du klare å bygge terrasse når du har ti tommeltotter, få eller ingen kunnskaper om snekring, ikke vet opp ned på en hammer og tror at drill kun er noe garden gjør? Det er da Byggmakker kommer med en hjelpende hånd – eller håndverker, hvis du ønsker det.

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden! Byggmakker

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden!

21.05.2021

Med glassrekkverk føles hjemmet ditt mer åpent, det blir lysere, naturen kommer nærmere og utsikten blir bedre. Samtidig bidrar det til å øke romfølelsen – både ute og inne.