StartsidenTips og rådInspirasjon

Fem Gode Grilltips


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

Vi deler våre beste grilltips med deg.

Grill med indirekte varme

Grill med indirekte varme, slik at det ikke dannes så mange skadelige stoffer. Legger du kjøttet rett over kullet, drypper fettet ned og antenner flammer som svir kjøttet og utvikler skadelige stekemutagener.

Lag din egen marinade

Ferdigmarinert kjøtt er dyrt og inneholder veldig mye salt. Lag heller din egen favorittmarinade, og bruk fantasien når du velger råvarer. Hva med en marinade av øl – som faktisk reduserer produksjonen av skadelige PAH-stoffer når kjøttet blir svidd. Hovedregelen er at marinaden skal inneholde syre, olje og smak.

Vent med krydderet

Vent med å krydre maten til rett før, eller mens du griller fordi salt trekker fuktighet ut av kjøttet. Vær sparsom med salt, og bruk heller pepper, krydder, sennep eller marinader.

SE VÅRT UTVALG AV GRILLER

Grill desserten også

Frukt er perfekt som dessert etter et tungt grillmåltid. Men hvorfor ikke grille desserten også? Ananas kan grilles 2-3 minutter i skiver eller terninger, gjerne på grillspyd. Epler kan grilles i skiver eller hele med fyll. Og grillet fiken, delt i to og penslet med litt olivenolje og honning, smaker nydelig sammen med vaniljeis.

Ikke vask grillristen

Å vaske grillristen etter bruk er de færrestes drømmejobb. La heller grillen gjøre jobben! Legg risten ned på kullet mens det fortsatt gløder, snu den gjerne underveis, og vips – matrestene svis bort. Har du gassgrill, setter du risten så langt ned du kan, og skrur opp varmen. Etterpå skrubber du av risten med en metallbørste.

(Kilder: Dinside.no, Sunwind.no, Klikk.no, Side3.no)

En helt ny måte å grille på Byggmakker

En helt ny måte å grille på

04.05.2018

Det er ingen grunn til at grillmat skal være fet, usunn eller uoriginal. Med nye Sunwind Insert System kan du tilberede hva som helst på grillen. Grillristen har et hull i midten hvor du kan sette inn stekepanner, kjeler eller andre typer rister.

Slik mestrer du grillsesongen! Byggmakker

Slik mestrer du grillsesongen!

19.04.2017

Nå starter forberedelsene til årets grillsesong, og det er bare å glede seg ... Med en god grill, kan du fint flytte kjøkkenet ut på terrassen i sommer!

Ingen utekos uten utepeis Byggmakker

Ingen utekos uten utepeis

07.04.2016

Hvem har sagt at peis er forbeholdt vinter og innekos? Med en utepeis kan du nyte lange kvelder utendørs, uansett årstid.