StartsidenTips og rådInspirasjon

Fem Gode Grilltips

Vi deler våre beste grilltips med deg.

Grill med indirekte varme

Grill med indirekte varme, slik at det ikke dannes så mange skadelige stoffer. Legger du kjøttet rett over kullet, drypper fettet ned og antenner flammer som svir kjøttet og utvikler skadelige stekemutagener.

Lag din egen marinade

Ferdigmarinert kjøtt er dyrt og inneholder veldig mye salt. Lag heller din egen favorittmarinade, og bruk fantasien når du velger råvarer. Hva med en marinade av øl – som faktisk reduserer produksjonen av skadelige PAH-stoffer når kjøttet blir svidd. Hovedregelen er at marinaden skal inneholde syre, olje og smak.

Vent med krydderet

Vent med å krydre maten til rett før, eller mens du griller fordi salt trekker fuktighet ut av kjøttet. Vær sparsom med salt, og bruk heller pepper, krydder, sennep eller marinader.

SE VÅRT UTVALG AV GRILLER

Grill desserten også

Frukt er perfekt som dessert etter et tungt grillmåltid. Men hvorfor ikke grille desserten også? Ananas kan grilles 2-3 minutter i skiver eller terninger, gjerne på grillspyd. Epler kan grilles i skiver eller hele med fyll. Og grillet fiken, delt i to og penslet med litt olivenolje og honning, smaker nydelig sammen med vaniljeis.

Ikke vask grillristen

Å vaske grillristen etter bruk er de færrestes drømmejobb. La heller grillen gjøre jobben! Legg risten ned på kullet mens det fortsatt gløder, snu den gjerne underveis, og vips – matrestene svis bort. Har du gassgrill, setter du risten så langt ned du kan, og skrur opp varmen. Etterpå skrubber du av risten med en metallbørste.

(Kilder: Dinside.no, Sunwind.no, Klikk.no, Side3.no)

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Også du kan bygge terrassen din selv! Byggmakker

Også du kan bygge terrassen din selv!

25.05.2021

Selvgjort er velgjort, heter det – og få ting er mer velgjort enn en selvgjort terrasse. Men hvordan skal du klare å bygge terrasse når du har ti tommeltotter, få eller ingen kunnskaper om snekring, ikke vet opp ned på en hammer og tror at drill kun er noe garden gjør? Det er da Byggmakker kommer med en hjelpende hånd – eller håndverker, hvis du ønsker det.

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden! Byggmakker

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden!

21.05.2021

Med glassrekkverk føles hjemmet ditt mer åpent, det blir lysere, naturen kommer nærmere og utsikten blir bedre. Samtidig bidrar det til å øke romfølelsen – både ute og inne.

De 9 hotteste terrassebordene denne sommeren Byggmakker

De 9 hotteste terrassebordene denne sommeren

19.05.2021

Skal du bygge ny terrasse i år? I så fall har du flere varianter av terrassebord å velge mellom enn noensinne, så hvilket skal du gå for? Det kommer an på hva som er viktigst for deg – er det pris, utseende, farge, byggemateriale eller vedlikehold?