StartsidenTips og rådInspirasjon

Veggpanel: Ferdigmalt i trendy farger

Tid for litt forandring? Med ferdigmalt veggpanel får du tidløst panel, men til en mye rimeligere penge. Dette er fargene vi går for akkurat nå.

Veggpanel er både trendy og lekkert, og du får platene i ulike farger og utførelser, enten du ønsker et klassisk, moderne eller skandinavisk uttrykk.

– Det som er fint med disse platene er at de finnes i et stort spekter av farger, forteller Patrick Thorsen hos Byggmakker Sørlandsparken.

DELIKAT: Fargen Soft Menthol er lys og delikat. Foto: Huntonit.

Trendfargene på veggpanel gjenspeiler den typiske nordiske fargepaletten inspirert av naturen, som i stor grad består av dempede blå- og grønntoner, i tillegg til lette, naturlige fargenyanser som beige, hvitt og grått. Felles for dem alle er at det er farger det er lett å trives i.

Du kan få veggpanel i nesten alle farger

– Før var det veldig mye grått, og det blir solgt ennå, men nå er det stadig flere som ser på veggpanel i blått og grønt.

Patrick trekker frem bestselgere som den dempede Harmonisk grønn og den mellomgrå Grafitt fra Smartpanel, samt den behagelige blågrå Kveldshimmel fra Huntonit. 

POPULÆR: Fargen Kveldshimmel fra Huntonit er det mange som faller for. Foto: Huntonit.

Likevel har hvitt alltid vært, og er fremdeles, en slager – og er fortsatt den det selges aller mest av. Når det er sagt kan nærmest alle farger bestilles, selv om du ikke finner det i sortimentet av veggpanel i butikken eller på nett. Og du kan når som helst male over den opprinnelige fargen hvis du vil bytte. Da har Patrick tipset som sikrer best resultat:

– Veggplatene er veldig glatte, så du må pusse lett over for at malingen skal sitte bedre. Men det krever ikke mer enn at du har sandpapir i hånda og drar fort over, som med en fille. 

KLASSISK: Mange går fremdeles for grått, som Smartpanel i fargen Betong. Foto: Smartpanel.

Spennende nyheter på markedet

Det er flere fordeler med veggpanel – ”juksepanelet” som er laget for å se ut som tre. Platene er mye enklere og raskere å sette opp enn trepanel, og med ferdigmalte veggplater slipper du selve malejobben. Det betyr også at du verken får malingslukt- eller søl i huset. Du trenger heller ikke å vente på at veggene skal tørke før du setter møbler tilbake og henger ting på plass. Rommet er ferdig så fort platene er montert opp på veggen. 

ELEGANT: Dempet sort kan være både elegant og lekkert. Foto: Huntonit. 

– Det som er positivt med veggpanel er at det ser ut som trepanel, men det negative er at de er malte og helt glatte slik at du ikke ser noe trestruktur. 

Det har imidlertid produsentene gjort noe med, og i det siste har det kommet flere typer veggpanel på markedet.

– Nå har produsentene blant annet begynt å lage plater som har trestruktur i seg, og ser ut som ekte tre, sier Patrick og henviser til Smartpanel Wood

Disse platene er ferdig beiset og finnes i fem ulike flotte farger. I tillegg kan du få dem ubehandlet, slik at du kan behandle platen i den fargen du ønsker.  

– Det er også mulig å få trykket opp et bilde på platene, som hvis du har vært på ferie og tatt et fint naturbilde. Men da må bildet være i god kvalitet. Mulighetene er der, men det er ikke mange som vet om det. Også koster det litt mer enn de vanlige platene, sier Patrick med et smil.  

FOTOVEGG: Nå kan du også få egne bilder på veggplatene. Her ser vi et eksempel fra Huntonit Design. Foto: Huntonit.

Stort utvalg veggpanel

Hos Byggmakker får du kjøpt veggpanel fra blant andre Forestia, Arbor, Smartpanel og Huntonit – med desidert størst utvalg blant de to sistnevnte leverandørene. 

FRISKT: Fargen Pale Green fra Arbor gir et friskt pust til ethvert rom, uansett årstid. Foto: Arbor.

– Huntonit er kostemalt, noe som gir litt mer struktur, mens Smartpanel er mer glatte i utseendet. Huntonit har noen egne farger og Smartpanel har sine, men alt kan bestilles, forteller Patrick og fortsetter:

– Huntonit er godkjent av Norges Astma- og Allergiforbund, da det er ingen løsemidler i platene. Så vidt jeg vet, er Huntonit de eneste kan skilte med dette.

KREATIVT: På veggplatene Walls2Paint kan du for eksempel male kreative mønstre, som dette heksagonmønsteret. Foto: Forestia

Du får også kjøpt ferdig grunnet og tapetserte veggplater fra Walls2Paint, som er beregnet for både maling og tapetsering. Enda et alternativ er ferdigtapetserte veggplater – Walls4You – som også finnes i en rekke design og mønstre.

FERDIGTAPETSERT: Horisontale blå striper (Narrow Stripes 14217, Walls4You) gir et lett og lystig preg. Foto: Forestia.

Med andre ord finnes det garantert veggpanel for deg. Kom innom din nærmeste Byggmakker for god hjelp og råd til å velge riktig veggpanel til hjemmet ditt. 

Har du et prosjekt på gang? Vi legger til rette for at du skal lykkes!

Kom til oss i Byggmakker – vi har alt du trenger slik at du kan slippe løs håndverkeren i deg. Hos oss får du gode råd fra gode fagfolk og godt utvalg med gode priser på prosjektet ditt, uansett om det er stort eller lite. Sjekk også våre smarte tjenester for klikk og hent, hjemlevering, tilhengerutlån og fleksible betalingsløsninger som gjør alt enklere for deg.

Vil du ha jobben gjort Fiks Ferdig av en proff håndverker? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Byggmakker, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Slik monterer du baderomspanel på en weekend Byggmakker

Slik monterer du baderomspanel på en weekend

18.11.2021

Gi badet ditt et ansiktsløft med baderomspanel! Du kan montere det helt selv, det er godkjent til bruk i våtrom, og gjør renovering og bygging av badet ditt til en lek.

Slik fornyer du stua med veggplater  Byggmakker

Slik fornyer du stua med veggplater

11.11.2021

Veggplater gir deg en helt ny stue på 1-2-3. Dette må du vite før du setter i gang med montering.

Veggplater - et helt nytt rom på 1-2-3 Byggmakker

Veggplater - et helt nytt rom på 1-2-3

28.01.2021

Drømmer du om slette listefrie vegger? Disse geniale løsningene trenger verken sparkling eller pussing og er enkle å montere.

Slik får du slett tak uten å slipe og sparkle Byggmakker

Slik får du slett tak uten å slipe og sparkle

29.10.2020

Taket er vanskelig å nå. Disse ferdigtapetserte takplatene har en innovativ funksjon som sparer deg for den tyngste jobben.