StartsidenTips og rådInspirasjon

Fikk drømmeoase i hagen

Ekteparet Pay ønsket seg et lunt oppholdssted utendørs, med mange bruksmuligheter. Løsningen ble betongplatting, pergola og daybed i hagen.

– Vi ønsket å bygge en uteplass vi kunne tilbringe mye tid på, og vår første tanke var å utvide vår eksisterende terrasse med treverk. Slik ble det ikke, forteller Henrik Pay.

Ekteparet hyret nemlig inn en arkitekt til å hjelpe dem med å finne gode løsninger for plassen de hadde til rådighet. Resultatet ble en moderne stil, med elementer som gjør at de nå kan bruke uteplassen sin store deler av året.

SE VÅRT UTVALG AV TRELAST OG BYGGEVARER

 Drømmeoase. Kan gå rett ut fra huset å nye terrassen hele året. Interiørproduktene kommer fra www.festival.no og selges hos Byggmakker.

Betong møter treverk

Arkitekten foreslo å legge 40 m2 platting i slipt betong, med en pergola i tre som overbygg. Dette utradisjonelle valget gikk rett hjem hos ekteparet Pay, som falt for kombinasjonen av materialer og det moderne uttrykket. Med stenderverket til overbygget på plass, åpnet det seg også en ny mulighet for uteplassen.

– Bæringen var perfekt for å bygge en daybed. Vi liker å sove ute på både varme og kalde kvelder, så dette var en perfekt løsning for oss, smiler Henrik.

En daybed kommer også godt til nytte på dagtid og kan innredes etter hvilke behov man har. Deilige puter og pledd, stilige lykter og flotte planter kan myke opp det røffe uttrykket fra betongen. Som prikken over i-en ble plattingen til ekteparet Pay innrammet med et steinbed. Røft og delikat i fin kombinasjon.

– Vi er kjempefornøyde med oasen vi har fått bak i hagen. Den skaper en god atmosfære, og ikke minst kan uteplassen brukes mye mer enn tidligere, avslutter Henrik.

SE VÅRT UTVALG AV LEVEGGER

Tett tak. Glasstaket til pergolaen er nærmest usynlig og gir mulighet til å sitte ute selv om det regner.

 Naturlig fargeskala. Innredning i grått, hvitt, kobber og svart er lekkert samtidig som det komplementerer de naturlige fargetonene til betongen og treverket godt. Planter setter prikken over i-en.

    Spettet uttrykk. For å få et «spettet» uttrykk i gulvet må betongen inneholde mye stein. Ekteparet Pay ønsket et sjattert bilde og valgte derfor at steinen som ble blandet i betongen skulle være mangefarget.

 Håndplukket steinbed. Rullesteinene er gammel morenestein som ekteparet har håndplukket i et steinbrudd i Lier og egenhendig stablet rundt terrassen. Mykt og røft på samme tid.

5 Grunner til å velge betong:

 

  1. Moderne og røft utseende – få noe som ikke alle andre har!
  2. Nærmest vedlikeholdsfritt – kan enkelt spyles og vaskes etter behov
  3. Holdbart materiale som ikke råtner – få en uteplass som holder seg like fin år etter år
  4. Lett å bygge med – kun fantasien setter grenser for hvor kreativ du kan være
  5. Holder lenge på varmen fra solen – deilig å gå barbeint selv etter at solen har gått ned

 

Dette er hagetrendene i 2021 Byggmakker

Dette er hagetrendene i 2021

02.03.2021

Våren er på vei! Les videre og la deg inspirere av årets nyheter til uteplassen.

Utebelysning: Så enkelt installerer du den selv  Byggmakker

Utebelysning: Så enkelt installerer du den selv

18.08.2020

Når høstmørket kommer sigende, er utebelysning et must. Les videre og se hvor enkelt du kan lyse opp uteplassen med forskjellige lamper og effekter.

Spilevegg: Slik bygger du den selv  Byggmakker

Spilevegg: Slik bygger du den selv

01.07.2020

Den er en av de største interiørtrendene akkurat nå. I denne artikkelen finner du inspirasjonen og veiledningen du trenger for å bygge spilevegg både inne og ute.

Utnytt plassen under terrassen  Byggmakker

Utnytt plassen under terrassen

15.04.2020

Drømmer du om utekjøkken, sportsbod, mer oppbevaringsplass eller carport? Trikset er å legge et tett terrassegulv.