StartsidenTips og rådInspirasjon

Fikk drømmeoase i hagen

Ekteparet Pay ønsket seg et lunt oppholdssted utendørs, med mange bruksmuligheter. Løsningen ble betongplatting, pergola og daybed i hagen.

– Vi ønsket å bygge en uteplass vi kunne tilbringe mye tid på, og vår første tanke var å utvide vår eksisterende terrasse med treverk. Slik ble det ikke, forteller Henrik Pay.

Ekteparet hyret nemlig inn en arkitekt til å hjelpe dem med å finne gode løsninger for plassen de hadde til rådighet. Resultatet ble en moderne stil, med elementer som gjør at de nå kan bruke uteplassen sin store deler av året.

SE VÅRT UTVALG AV TRELAST OG BYGGEVARER

 Drømmeoase. Kan gå rett ut fra huset å nye terrassen hele året. Interiørproduktene kommer fra www.festival.no og selges hos Byggmakker.

Betong møter treverk

Arkitekten foreslo å legge 40 m2 platting i slipt betong, med en pergola i tre som overbygg. Dette utradisjonelle valget gikk rett hjem hos ekteparet Pay, som falt for kombinasjonen av materialer og det moderne uttrykket. Med stenderverket til overbygget på plass, åpnet det seg også en ny mulighet for uteplassen.

– Bæringen var perfekt for å bygge en daybed. Vi liker å sove ute på både varme og kalde kvelder, så dette var en perfekt løsning for oss, smiler Henrik.

En daybed kommer også godt til nytte på dagtid og kan innredes etter hvilke behov man har. Deilige puter og pledd, stilige lykter og flotte planter kan myke opp det røffe uttrykket fra betongen. Som prikken over i-en ble plattingen til ekteparet Pay innrammet med et steinbed. Røft og delikat i fin kombinasjon.

– Vi er kjempefornøyde med oasen vi har fått bak i hagen. Den skaper en god atmosfære, og ikke minst kan uteplassen brukes mye mer enn tidligere, avslutter Henrik.

SE VÅRT UTVALG AV LEVEGGER

Tett tak. Glasstaket til pergolaen er nærmest usynlig og gir mulighet til å sitte ute selv om det regner.

 Naturlig fargeskala. Innredning i grått, hvitt, kobber og svart er lekkert samtidig som det komplementerer de naturlige fargetonene til betongen og treverket godt. Planter setter prikken over i-en.

    Spettet uttrykk. For å få et «spettet» uttrykk i gulvet må betongen inneholde mye stein. Ekteparet Pay ønsket et sjattert bilde og valgte derfor at steinen som ble blandet i betongen skulle være mangefarget.

 Håndplukket steinbed. Rullesteinene er gammel morenestein som ekteparet har håndplukket i et steinbrudd i Lier og egenhendig stablet rundt terrassen. Mykt og røft på samme tid.

5 Grunner til å velge betong:

 

  1. Moderne og røft utseende – få noe som ikke alle andre har!
  2. Nærmest vedlikeholdsfritt – kan enkelt spyles og vaskes etter behov
  3. Holdbart materiale som ikke råtner – få en uteplass som holder seg like fin år etter år
  4. Lett å bygge med – kun fantasien setter grenser for hvor kreativ du kan være
  5. Holder lenge på varmen fra solen – deilig å gå barbeint selv etter at solen har gått ned

 

Fra utlandet til uteområdet Byggmakker

Fra utlandet til uteområdet

15.08.2019

Mange reiser til utlandet om sommeren. Derfor er det grunn til å bygge et uteområde som også egner seg for den norske sensommeren.

Sommeridyll i egen hage - med panoramautsikt Byggmakker

Sommeridyll i egen hage - med panoramautsikt

18.06.2019

Anneks Grimstad gir deg skygge for solen, ly for regnet og god utsikt. Kanskje du til og med kan gjøre om annekset til et koselig krypinn for sommergjestene dine?

En terrasse for både sommer og høst  Byggmakker

En terrasse for både sommer og høst

03.09.2018

Denne flotte utsiktsterrassen i Ekebergåsen er, som mange andre norske boligtomter, tilpasset et skrånende terreng. Ved å dele opp utearealet i soner og investere i anneks eller overbygg, får du maks ut av uteplassen din større deler av året.

Terrasseidyll på 1-2-3 Byggmakker

Terrasseidyll på 1-2-3

24.08.2018

Levegger i vinyl er godnyheten for deg som ønsker en oppgradering av terrassen din – uten for mye for- eller etterarbeid. Gjør deg klar for en bekymringsfri hagenyhet fra Arnøy Engros.