StartsidenTips og rådInspirasjon

Fikk drømmeoase i hagen


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

Ekteparet Pay ønsket seg et lunt oppholdssted utendørs, med mange bruksmuligheter. Løsningen ble betongplatting, pergola og daybed i hagen.

– Vi ønsket å bygge en uteplass vi kunne tilbringe mye tid på, og vår første tanke var å utvide vår eksisterende terrasse med treverk. Slik ble det ikke, forteller Henrik Pay.

Ekteparet hyret nemlig inn en arkitekt til å hjelpe dem med å finne gode løsninger for plassen de hadde til rådighet. Resultatet ble en moderne stil, med elementer som gjør at de nå kan bruke uteplassen sin store deler av året.

SE VÅRT UTVALG AV TRELAST OG BYGGEVARER

 Drømmeoase. Kan gå rett ut fra huset å nye terrassen hele året. Interiørproduktene kommer fra www.festival.no og selges hos Byggmakker.

Betong møter treverk

Arkitekten foreslo å legge 40 m2 platting i slipt betong, med en pergola i tre som overbygg. Dette utradisjonelle valget gikk rett hjem hos ekteparet Pay, som falt for kombinasjonen av materialer og det moderne uttrykket. Med stenderverket til overbygget på plass, åpnet det seg også en ny mulighet for uteplassen.

– Bæringen var perfekt for å bygge en daybed. Vi liker å sove ute på både varme og kalde kvelder, så dette var en perfekt løsning for oss, smiler Henrik.

En daybed kommer også godt til nytte på dagtid og kan innredes etter hvilke behov man har. Deilige puter og pledd, stilige lykter og flotte planter kan myke opp det røffe uttrykket fra betongen. Som prikken over i-en ble plattingen til ekteparet Pay innrammet med et steinbed. Røft og delikat i fin kombinasjon.

– Vi er kjempefornøyde med oasen vi har fått bak i hagen. Den skaper en god atmosfære, og ikke minst kan uteplassen brukes mye mer enn tidligere, avslutter Henrik.

SE VÅRT UTVALG AV LEVEGGER

Tett tak. Glasstaket til pergolaen er nærmest usynlig og gir mulighet til å sitte ute selv om det regner.

 Naturlig fargeskala. Innredning i grått, hvitt, kobber og svart er lekkert samtidig som det komplementerer de naturlige fargetonene til betongen og treverket godt. Planter setter prikken over i-en.

    Spettet uttrykk. For å få et «spettet» uttrykk i gulvet må betongen inneholde mye stein. Ekteparet Pay ønsket et sjattert bilde og valgte derfor at steinen som ble blandet i betongen skulle være mangefarget.

 Håndplukket steinbed. Rullesteinene er gammel morenestein som ekteparet har håndplukket i et steinbrudd i Lier og egenhendig stablet rundt terrassen. Mykt og røft på samme tid.

5 Grunner til å velge betong:

 

  1. Moderne og røft utseende – få noe som ikke alle andre har!
  2. Nærmest vedlikeholdsfritt – kan enkelt spyles og vaskes etter behov
  3. Holdbart materiale som ikke råtner – få en uteplass som holder seg like fin år etter år
  4. Lett å bygge med – kun fantasien setter grenser for hvor kreativ du kan være
  5. Holder lenge på varmen fra solen – deilig å gå barbeint selv etter at solen har gått ned

 

Terrasseinspirasjon: Barbeint sommer, uten en flis   Byggmakker

Terrasseinspirasjon: Barbeint sommer, uten en flis

24.03.2020

Da Kine og Tom bygget drømmeterrassen hadde de ett krav: Barna skulle få boltre seg fritt – uten sko på beina. Løsningen ble 8000 usynlige skruer.

Fasadevask med høytrykkspyler: Slik får du et vellykket resultat Byggmakker

Fasadevask med høytrykkspyler: Slik får du et vellykket resultat

06.03.2020

Mange bekymrer seg for at trykket blir for sterkt og at husmalingen slites bort – men bruker du riktig utstyr har du ingen grunn til bekymring.

Forny uteplassen: Dette er vårens mest trendy farger Byggmakker

Forny uteplassen: Dette er vårens mest trendy farger

02.03.2020

Skriker terrassen og hagemøblene dine etter oppgradering og kjærlighet? Finn favorittfargene dine og sett i gang.

Hagetrender 2020: Slik lager du et helårs uterom  Byggmakker

Hagetrender 2020: Slik lager du et helårs uterom

28.02.2020

Det er spesielt ett viktig element du bør vurdere dersom du drømmer om en funksjonell og vedlikeholdsfri uteplass.