StartsidenTips og rådInspirasjon

Forny uteplassen: Dette er vårens mest trendy farger

 

Se hvilke produkter vi har i vår Sommerkampanje!

 

Skriker terrassen og hagemøblene dine etter oppgradering og kjærlighet? Finn favorittfargene dine og sett i gang.

Å male gamle hagemøbler er et enkelt, morsomt, miljøvennlig og rimelig alternativ til å kjøpe nytt. Farger har stor påvirkningskraft på atmosfæren både inne og ute – og kombinert med grønne planter og gode møbler har du et godt utgangspunkt for å nyte late sommerdager i ro og mak.  

Jenny Bull-Gustavsen er fargesjef i Butinox og lidenskapelig opptatt av at farger skal spille hverandre gode. Hun har utformet flere fargekart for å gjøre det enklere for oss amatører å få fargene til å harmonere med hverandre.

– At farger kler hverandre er viktig for å skape harmoni i omgivelsene. Selv om mange av oss er opptatt av trender, er det viktigste hvilke farger du trives med selv. Du kan helt fint lage kombinasjoner selv, eller det vi kaller for en fargekake med dine favorittfarger, tipser Bull-Gustavsen.

Fargekaken nedenfor viser hvordan fargene spiller hverandre gode. De største kakestykkene er farger som har blitt brukt på store flater slik som gulv og vegger. Her er altså fasadeveggen malt i fargen 935 Pastellgrå, mens terrassegulvet er beiset i fargen 1013 Harmoni i Butinox Terrassebeis. Til disse grånyansene er det fint med andre friske farger som for eksempel gult og grønt.

PERFEKTE HAGEFARGER: Til grånyanser er det fint med friske farger som gult og grønt. Foto: Quick Bengalack.

Friske farger gjør planter og blomster enda vakrere.

Quick Bengalack kommer i mange flotte grønntoner, blant annet 5948 Core og 5813 Piruett.

HAR DU GAMLE MØBLER STÅENDE?

Se Quick Bengalack produktene:

Trendy med sølv

Liker du ting som glitrer? Få de gamle og trauste hageredskapene til å skinne med nyheten Quick Bengalack 260 Transparent Sølv.

QUICK FIX: Vannkanne spraymalt med Quick Bengalack 150 Sort og dekket med Quick Bengalack Effekt, Transparent Sølv som toppstrøk. Foto: Quick Bengalack.

QUICK FIX: Vannkanne spraymalt med Quick Bengalack 150 Sort og dekket med Quick Bengalack Effekt, Transparent Sølv som toppstrøk. Foto: Quick Bengalack.

Effektsprayen fra Quick Bengalack gir en flott, blank og slitesterk overflate til underlag av metall, tre og hardplast.

Bli inspirert av naturen

Bull-Gustavsen har også utformet et fargekart for mørke husvegger. Butinox Futura lanserer nå nyheten fargen Funkisbrun, som passer godt til hus som er omgitt av grønne trær og planter.

– Her har vi funnet frem en gammel, enkel blomsterpotte og malt den med fargen 5926 Frappe. Dette er en varm og behagelig jordtone som passer perfekt til Funkisbrune vegger. Vannkannen har fått fargen 5952 Naturlig – en rolig gulgrønn tone som gir er akkurat passe frisk, sier fargesjefen.

GJENBRUK ER MORO: Det er enkelt å gi nytt liv til uteplassen ved bruk av Quick Bengalack og Butinox Terrassebeis. Foto: Butinox Terrassebeis.

MØRK MIKS: Husvegg: 5956 Funkisbrun. Terrasse: 1021 Eleganse.
Hagemøbler: 5921 Panter. Foto: Butinox Terrassebeis.

JORDFARGER: Terrassebord beiset med Butinox Terrassebeis i fargen 1021 Eleganse. Foto: Butinox Terrassebeis.

EN PERFEKT PALETT: Dette er de fineste fargene til uteplassen denne våren. Foto: Butinox Terrassebeis.

Slik gir du nytt liv til gamle hagemøbler

  1. Vask godt. Bruk gjerne Quick Bengalack Avfettingspray dersom det er mye gammel olje og fett på saken. Ellers er litt kraftvask veldig effektivt.

  2. Hold Quick Bengalack Universalspray ca. 30cm fra gjenstanden og spray rolig. Det enkleste er å spraye i én retning – stoppe – og så spraye ett lag til. Det er gjerne når vi «svinger» at vi legger igjen for mye maling og får rennende dråper. La den tørke i 5-10 minutter og gi ett strøk til hvis nødvendig.

  3. La gjenstanden tørke et par timer før den tas i bruk. Skal den utsettes for mye fukt, bør den få herde lengre.
Spilevegg: Slik bygger du den selv  Byggmakker

Spilevegg: Slik bygger du den selv

01.07.2020

Den er en av de største interiørtrendene akkurat nå. I denne artikkelen finner du inspirasjonen og veiledningen du trenger for å bygge spilevegg både inne og ute.

Utnytt plassen under terrassen  Byggmakker

Utnytt plassen under terrassen

15.04.2020

Drømmer du om utekjøkken, sportsbod, mer oppbevaringsplass eller carport? Trikset er å legge et tett terrassegulv.

Nyt utsikten med stolpefritt glassrekkverk Byggmakker

Nyt utsikten med stolpefritt glassrekkverk

14.04.2020

Rekkverk i glass er elegant og kan gjøre underverker for romfølelsen på terrassen din. Velger du en stolpefri løsning, er det ingenting som sperrer for utsikten.

Planlegger du oppussing?  Dette kan du få gjort hjemme nå Byggmakker

Planlegger du oppussing? Dette kan du få gjort hjemme nå

03.04.2020

Våren er tid for oppussing, hagearbeid og uteprosjekter. Men hvilke oppgaver bør du prioritere akkurat nå – og hvilke forholdsregler bør du ta hjemme hos deg?