StartsidenTips og rådInspirasjon

Fra takvindu til takaltan

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Nyt utsikten, kjenn solen varme og la vinden blafre. Med to raske grep kan et lukket takvindu forvandles til en vidunderlig takaltan.

Velux Cabrio er navnet på en løsning som gir deg muligheten til å installere en altan på taket – uten å måtte foreta store fasadeendringer. I utgangspunktet fungerer Velux Cabrio som et vanlig topphengslet takvindu, men det kan gjøres om til en takaltan på noen få sekunder ved å vippe ut vinduets nedre del.

– Dette er et flott alternativ til altan i bygårder og hus hvor du gjerne vil ha litt ekstra utsikt og frisk luft. Når altanen er lukket ser den akkurat ut som et takvindu både fra inn- og utsiden, forklarer Siri Sundby i Velux Norge.

Hun forteller videre at den nye løsningen kan gi deg muligheten til å bygge en altan på en bolig hvor det kanskje ikke er lov med større påbygg. Likevel anbefaler hun at du forhører deg med kommunen der du bor om det er lov å sette opp en talkaltan av denne typen.

Sjekk ut alle våre vinduer - Vindusprodukter her

 Altan på 1-2-3. Med denne smarte løsningen fra Velux får du en altan i loftstua ved bare å åpne takvinduet.

Frisk luft og panorama utsikt

Fordelene ved å velge Velux Cabrio er mange. Det topphengslede takvinduet fungerer perfekt til både stormlufting og gjennomlufting, på lik linje med et vanlig takvindu. I tillegg får du naturlig ventilasjon også med vinduet lukket, for eksempel hvis det regner eller du synes det er tryggest å ha vinduene lukket når du ikke er hjemme. Alt du trenger å gjøre er å trekke i den unike lufteklaffen én gang, så vil frisk og filtrert luft begynne å strømme inn i rommet. Det innebygde luftfilteret bidrar også til et bedre inneklima ved å forhindre at støv og insekter kommer inn i huset. Filteret har lang levetid og er enkelt å rengjøre.

Likevel er det selve takaltan-funksjonen til Velux Cabrio som er det store høydepunktet. Den kan gi deg panoramautsikt fra toppetasjen i boligen din med vidt utsyn, i tillegg til at du kan slippe inn store mengder sol, dagslys og frisk luft med altandøren vippet ut.

Tenk hvilken deilig følelse det er å nyte morgensol og solnedgang fra en takaltan. Kanskje du også vil speide etter stjerneskudd på nattehimmelen før du legger deg? Hvis du i tillegg har en stjernekikkert, vil det dessuten være mye mindre lysforurensning på takaltanen enn på gatenivå. Det er med andre ord kort vei til herlige hverdagsøyeblikk.

– Takvinduet blir omgjort til altan på en, to, tre; Med én hånd kan du åpne opp vinduet, skyve frem underelementet – og «voilà», forteller Sundby begeistret.

Hun sier videre at du vil få følelsen av å stå på taket selv om du teknisk sett fortsatt har beina trygt plantet på gulvet innenfor. Med takvinduet på vidt gap blir Velux Cabrio forvandlet til en takaltan under åpen himmel.

 Lyst og lekent. Lekrom til de minste på loftet. Du velger selv hvor mange takaltaner du setter ved siden av hverandre. Her er det valgt 3 stk. for å slippe inn mest mulig lys. Husk evt. ekstra sikring for små barn.

 

Passer til alle rom

Kun fantasien vil i prinsippet sette grenser for hvor i toppetasjen du installerer Velux Cabrio. Den unike takaltanen fra Velux kan nemlig passe godt inn i hvilket som helst rom, fra loftstuen til soverommet eller kjøkkenet. Sundby anbefaler at monteringen gjøres av fagfolk. Takaltanen kan monteres i tak med 35 til 53 graders vinkel og finnes i 94 cm eller 114 cm bredde.

Ved bruk av hjelpesperrer går det også an å montere to eller flere takaltaner ved siden av hverandre. Dette vil gjøre det mulig for flere å gå ut på taket samtidig. På avstand vil det altså se ut som det er én stor takaltan.

Designmessig kan takaltanens innvendige overflate leveres enten som hvitmalt furu (grunning og vannbasert maling) eller klarlakkert furu (vannbasert fargeløs lakk). Begge varianter vil beskytte treverket mot smuss og fuktighet. Bekledningen kommer i mørk grå som standardfarge, men kan spesialbestilles i titansink, kobber eller andre farger.

– Vi gleder oss stort over å kunne tilby et så enestående produkt som Velux Cabrio. Nå kan mange av oss få ønsket om en uteplass på taket oppfylt takket være denne smarte løsningen, avslutter Sundby.

Velux cabrio er både en praktisk og rimelig løsning sammenlignet med å bygge en altan på taket som krever omfattende fasadeendringer. Diskuter gjerne mulighetene med din håndverker eller arkitekt – det er kanskje enklere og billigere enn du tror!

 Takutsikt. Velux Cabrio er perfekt i bygårder. Her er det ofte velkomment med både altan og utsikt.

Hjemmekontor med utsikt.

  Se hvilken stor effekt mer lys og luft har på dette lille kjøkkenet.

 

Kontakt din nærmeste Byggmakker for mer informasjon!

Slik får du dagslys i hele huset Byggmakker

Slik får du dagslys i hele huset

19.10.2020

Hus med flate tak får ofte mørke soner midt i huset. Med disse vinduene får du muligheten til godt dagslys uansett hvor du befinner deg.

Nyhet: Velux lanserer trippelt takvindu  Byggmakker

Nyhet: Velux lanserer trippelt takvindu

16.06.2020

Få panoramautsikt, mer dagslys og romfølelse på 1-2-3. Med denne smarte nyheten får du tre takvinduer i samme karm - for prisen av to - og det holder med én installering.

Takvindu: Dette er de største fordelene  Byggmakker

Takvindu: Dette er de største fordelene

23.04.2020

Bedre helse, økt trivsel og verdistigning kan bli resultatet av å slippe inn mer lys i hjemmet – og det er alltid plass til et ekstra vindu på taket. Les videre og bli inspirert.

Slipp dagslyset inn med nye takvinduer Byggmakker

Slipp dagslyset inn med nye takvinduer

23.09.2019

Med takvinduer på kjøkkenet, gangen, soverommet eller i gangen kan du på magisk vis endre hele helhetsinntrykket av rommet.