StartsidenTips og rådInspirasjon

Fra utlandet til uteområdet

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Mange reiser til utlandet om sommeren. Derfor er det grunn til å bygge et uteområde som også egner seg for den norske sensommeren.

Der det tidligere handlet om å ha mye plen og lite platting, har det i større grad blitt populært å bygge et skikkelig uteområde til hygge og kos på lange, lyse sommerkvelder.

Selv om mange nordmenn velger å reise til utlandet om sommeren, er det samtidig noe med den norske sommeren vi ikke greier oss foruten. Å være ute er forbundet med familiekos. Derfor peker trenden mot å bygge uteområder som er skreddersydd for «den ovale sommeren», og som legger til rette for kos og hygge på solskinnsdager i august og september.

– Vi har sett de siste ti årene at folk prioriterer et uteområde til praktisk bruk. Der det tidligere var gress, er det nå bygd større og mer avanserte uteområder, hvor det i større grad enn tidligere har vært grundig planlegging av prosjektet, sier Bjørn Hauglann, salgs- og markedssjef i Talgø MøreTre AS.

Les også: Dette er verktøyene du trenger for å bygge terrasse

Stilren terrasse

Stilren terrasse

Talgø Møre Tre har lansert Concise Collection® for å svare opp kundenes økende fokus på design og finish.

Link

Et moderne uttrykk

I likhet med trendene for nybygg av boliger, heller også trendene for uteområder mot et mer moderne uttrykk.

Med stilrene kanter, rekkverk og møblement har markedet for terrassedesign utviklet seg raskt, skal vi tro Hauglann:

– Designet strammes opp. Rettere kanter, mindre romantikk og mer moderne. Vi merker at forbrukeren er mye mer bevisst enn før, både med tanke på utseende og funksjonalitet. Før terrassen blir bygd, er det mange som allerede vet hvor de skal spise, hvor grillen skal stå og hvor de kan slappe av i solsteken, sier han og fortsetter:

– I tillegg kan vi se at folk inspireres av magasiner og oppussingsprogrammer på TV. Smartere løsninger, flere nivåforskjeller og vedlikeholdsvennlige materialer er noen av elementene som går igjen.

Kom i gang med ditt uteområde

Se utvalget av materialer her

Økte krav til moderne design og enkelt vedlikehold

For å møte markedets behov, har Hauglann og resten av gjengen i Talgø MøreTre jobbet med å utvikle nye løsninger for bygging av terrasser og uteområder. Dette for å tilfredsstille forbrukernes økende fokus på design og finish.

Derfor har de lansert Concise Collection® – en serie med produkter spesialutviklet for moderne arkitektur ­– med rene linjer, skarpere kanter og et strammere uttrykk. Produktene i kolleksjonen har et tydelig designuttrykk og en designlikhet som sikrer at alle produktene passer sammen.

Concise Collection® er som øvrige MøreRoyal®-produkter et dobbeltbehandlet materiale som tåler vær og vind, noe som også gjør vedlikeholdsjobben minimal. Concise Collection® er først impregnert, og så kokt i olje. Dette gjør at materialet kan brukes med en gang. Kolleksjonen leveres i fargene grå, brun eller naturfarget.

– Med dette treverket får du alt i ett. Du får ferdige, dobbeltbehandlede terrassebord i ønsket farge, med en høvlet overflate for en best mulig struktur i treverket. Dette gjelder også for rekkverk og balkongtopper. I tillegg vil du oppleve mindre behov for vedlikehold, sier Hauglann.

– Ingenting er helt vedlikeholdsfritt. Men hvis du vasker og rengjør terrassen din jevnlig vil den holde seg i god stand i mange, mange år. Vi anbefaler samtidig bruk av MøreRoyal® EKSKLUSIV terrasseolje for kosmetisk vedlikehold ved behov, avslutter han.

Prisnominert for nye treprodukter

Talgø Møre Tre har lansert trelastprodukter tilpasset en mer moderne byggestil. Produktene er nå nominert til Byggenæringens Innovasjonspris 2019.

Nå er Concise Collection® også nominert til Byggenæringens Innovasjonspris.

– Denne måten å tenke konseptuelt på, og favne om både design, kvalitet, finish og funksjon har ikke vært gjort før på dette produktområdet, og vi anser det som nyskapende og fremtidsrettet. Sier Kristin Malonæs, direktør for Customer Operations i Innovasjon Norge og juryens leder.

Vinneren blir kåret under Byggenæringens Innovasjonskonferanse, fredag 18.oktober under Bygg Reis Deg messen.

Trenger du hjelp til å bygge terrasse?

Trenger du hjelp til å bygge terrasse?

Les mer om Fiks Ferdig terrasse her

Link
Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Også du kan bygge terrassen din selv! Byggmakker

Også du kan bygge terrassen din selv!

25.05.2021

Selvgjort er velgjort, heter det – og få ting er mer velgjort enn en selvgjort terrasse. Men hvordan skal du klare å bygge terrasse når du har ti tommeltotter, få eller ingen kunnskaper om snekring, ikke vet opp ned på en hammer og tror at drill kun er noe garden gjør? Det er da Byggmakker kommer med en hjelpende hånd – eller håndverker, hvis du ønsker det.

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden! Byggmakker

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden!

21.05.2021

Med glassrekkverk føles hjemmet ditt mer åpent, det blir lysere, naturen kommer nærmere og utsikten blir bedre. Samtidig bidrar det til å øke romfølelsen – både ute og inne.

De 9 hotteste terrassebordene denne sommeren Byggmakker

De 9 hotteste terrassebordene denne sommeren

19.05.2021

Skal du bygge ny terrasse i år? I så fall har du flere varianter av terrassebord å velge mellom enn noensinne, så hvilket skal du gå for? Det kommer an på hva som er viktigst for deg – er det pris, utseende, farge, byggemateriale eller vedlikehold?