StartsidenTips og rådInspirasjon

Fremtredende gulv er trendy!

 

Se hvilke produkter vi har i vår Sommerkampanje!

 

De siste ti årene har vært preget av nøytrale gulv, hvite vegger og minimalistisk innredning. Nå preges derimot trendbildet av mørkt treverk, struktur og mønstre.

Kraftige og røffe gulv i mørke farger er en utrolig lekker kontrast til lyst interiør. Hvorfor ikke la gulvet spille hovedrollen som den viktigste detaljen i rommet?

Her har vi samlet noen av våre trendfavoritter som vi håper kan inspirere til forandring!

SE VÅRT UTVALG AV GULV HER

Klassisk. Noble Eik Greenwich fra Tarkett er en nytolkning av den klassiske designtradisjonen med kvadratisk mønster. Overflaten er behandlet med hvitpigmentert hardvoksolje og passer ekstra godt til den nordiske interiørstilen.

Formsterke mønstre

Vinylgulv er i vinden som aldri før. De kommer nå i en rekke forskjellige design, og ofte med inspirasjon fra marokkanske fliser. Dette er også gulv som takler et aktivt familieliv: de er slitesterke, vanntette, vedlikeholdsfrie, robuste og ikke minst behagelige å gå på.

Tarkett har en rekke spennende nyheter innen klikkvinyl og vinyl på rull.

Lydløst retrogulv. Gulvet Cabana Green fra Tarkett har et formsterkt mønster som gir rommet et tøft uttrykk. Ikke bare ser det kult ut, men vinylgulv har mange fordeler. Den lyddempende effekten gjør at vinylgulv passer ekstra godt på kjøkkenet, i gangen eller på barnerom der lydvolumet ofte er høyt.

Rå betong. Vil du ha et gulv som er godt å gå på, men som har et trendy betonguttrykk? Stylish Concrete Light Grey fra kolleksjonen Tarkett Extra ivaretar både stil og komfort.

Marokkanske fliser. Marokkanskinspirert vinylgulv fra kolleksjonen Starfloor Click 30 fra Tarkett.

Klassisk harmoni


Har du sansen for det klassiske? Da finnes det selvfølgelig også flust av gode alternativer: Hvorfor ikke gå for et vakkert, klassisk rutemønster på parketten? Dette passer godt til den nordiske interiørstilen.

En av årets hotte trender er å la det samme gulvet gå igjen i flere rom. Eksklusive tregulv fra klassisk mønstertradisjon kommer nå med moderne designuttrykk, slik som kvadratisk- eller fiskebeinsmønster.

Vi ser for eksempel dette i Nobel-kolleksjonen fra Tarkett og Palazzo Fumo fra Kährs.

Livlig lekkert. Den gamle parkettklassikeren med fiskebeinsmønster fra Kährs er helt nydelig i den varme mørke bruntonen Eik Chevron Dark Brown. Snakk om stil på soverommet!


Hovedrollen. La tregulvet være den viktigste interiørdetaljen i rommet. Med et spenstig gulv som Palazzo Fumo fra Kährs kan gulvet få den oppmerksomheten det fortjener.

 

Nå skal det være matt

Velger du et klassisk tregulv, er det mest trendy med en matt finish. Serien Lyx og Lumen tregulv fra Kährs har en ultramatt overflatebehandling og føles som ubehandlet tømmer.

Mange ønsker seg luftig og lyst interiør, men for mye lys kan skape gjenskinn og refleksjoner. Med en ultramatt overflate kan heldigvis dette minimeres, samtidig som gulvets farge forsterkes.

Ultramatt.Serien Lyx og Lumen tregulv fra Kährs med ultramatt overflatebehandling føles som ubehandlet tømmer. Den ultramatte overflaten minimerer refleksjoner og forsterker gulvets farge og følelse.

Fem hotte gulvtrender:

  • Bredere plank. Trendene på interiørfronten går mot større formater og færre møbler. Det samme gjelder for gulv. Vi går bort i fra trestavs-parketten og vil ha bredere planker.

  • Moderne retrogulv. Eksklusive tregulv fra klassisk mønstertradisjon kommer nå med moderne designuttrykk som kvadrat- og fiskebeinsmønster.

  • Vinylgulvet er tilbake. Gjerne med formsterke mønster, og inspirasjon fra marokkanske fliser.

  • Harmoni. Vi lar i større grad det samme gulvet gå igjen i flere rom for en enhetlig og renere interiørfølelse.

  • Ultramatt overflate. Velger du et klassisk tregulv bør det aller helst ha en matt finish.

Årets gulvtrender Byggmakker

Årets gulvtrender

17.02.2020

Det er mange nye spennende gulvtrender som vil påvirke hvordan vi innreder våre hjem i 2020.

Dette gulvet er helt unikt  Byggmakker

Dette gulvet er helt unikt

05.11.2019

Ingen andre lager vinylgulv med så mange variasjoner.

Den populære parketten Byggmakker

Den populære parketten

27.06.2019

Parkettgulvets autentiske og naturtro materiale gjør dette til et populært valg blant dem som skal legge nytt gulv.

Vinylgulvets renessanse Byggmakker

Vinylgulvets renessanse

02.04.2019

Når gulvet er så slitesterkt at det kan legges på en flyplass, kommer med 30 års garanti og samtidig er vanskelig å skille fra ekte plank, er det ikke rart at det er en økende trend i Europa.