StartsidenTips og rådInspirasjon

Fremtredende gulv er trendy!

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

De siste ti årene har vært preget av nøytrale gulv, hvite vegger og minimalistisk innredning. Nå preges derimot trendbildet av mørkt treverk, struktur og mønstre.

Kraftige og røffe gulv i mørke farger er en utrolig lekker kontrast til lyst interiør. Hvorfor ikke la gulvet spille hovedrollen som den viktigste detaljen i rommet?

Her har vi samlet noen av våre trendfavoritter som vi håper kan inspirere til forandring!

SE VÅRT UTVALG AV GULV HER

Klassisk. Noble Eik Greenwich fra Tarkett er en nytolkning av den klassiske designtradisjonen med kvadratisk mønster. Overflaten er behandlet med hvitpigmentert hardvoksolje og passer ekstra godt til den nordiske interiørstilen.

Formsterke mønstre

Vinylgulv er i vinden som aldri før. De kommer nå i en rekke forskjellige design, og ofte med inspirasjon fra marokkanske fliser. Dette er også gulv som takler et aktivt familieliv: de er slitesterke, vanntette, vedlikeholdsfrie, robuste og ikke minst behagelige å gå på.

Tarkett har en rekke spennende nyheter innen klikkvinyl og vinyl på rull.

Lydløst retrogulv. Gulvet Cabana Green fra Tarkett har et formsterkt mønster som gir rommet et tøft uttrykk. Ikke bare ser det kult ut, men vinylgulv har mange fordeler. Den lyddempende effekten gjør at vinylgulv passer ekstra godt på kjøkkenet, i gangen eller på barnerom der lydvolumet ofte er høyt.

Rå betong. Vil du ha et gulv som er godt å gå på, men som har et trendy betonguttrykk? Stylish Concrete Light Grey fra kolleksjonen Tarkett Extra ivaretar både stil og komfort.

Marokkanske fliser. Marokkanskinspirert vinylgulv fra kolleksjonen Starfloor Click 30 fra Tarkett.

Klassisk harmoni


Har du sansen for det klassiske? Da finnes det selvfølgelig også flust av gode alternativer: Hvorfor ikke gå for et vakkert, klassisk rutemønster på parketten? Dette passer godt til den nordiske interiørstilen.

En av årets hotte trender er å la det samme gulvet gå igjen i flere rom. Eksklusive tregulv fra klassisk mønstertradisjon kommer nå med moderne designuttrykk, slik som kvadratisk- eller fiskebeinsmønster.

Vi ser for eksempel dette i Nobel-kolleksjonen fra Tarkett og Palazzo Fumo fra Kährs.

Livlig lekkert. Den gamle parkettklassikeren med fiskebeinsmønster fra Kährs er helt nydelig i den varme mørke bruntonen Eik Chevron Dark Brown. Snakk om stil på soverommet!


Hovedrollen. La tregulvet være den viktigste interiørdetaljen i rommet. Med et spenstig gulv som Palazzo Fumo fra Kährs kan gulvet få den oppmerksomheten det fortjener.

 

Nå skal det være matt

Velger du et klassisk tregulv, er det mest trendy med en matt finish. Serien Lyx og Lumen tregulv fra Kährs har en ultramatt overflatebehandling og føles som ubehandlet tømmer.

Mange ønsker seg luftig og lyst interiør, men for mye lys kan skape gjenskinn og refleksjoner. Med en ultramatt overflate kan heldigvis dette minimeres, samtidig som gulvets farge forsterkes.

Ultramatt.Serien Lyx og Lumen tregulv fra Kährs med ultramatt overflatebehandling føles som ubehandlet tømmer. Den ultramatte overflaten minimerer refleksjoner og forsterker gulvets farge og følelse.

Fem hotte gulvtrender:

  • Bredere plank. Trendene på interiørfronten går mot større formater og færre møbler. Det samme gjelder for gulv. Vi går bort i fra trestavs-parketten og vil ha bredere planker.

  • Moderne retrogulv. Eksklusive tregulv fra klassisk mønstertradisjon kommer nå med moderne designuttrykk som kvadrat- og fiskebeinsmønster.

  • Vinylgulvet er tilbake. Gjerne med formsterke mønster, og inspirasjon fra marokkanske fliser.

  • Harmoni. Vi lar i større grad det samme gulvet gå igjen i flere rom for en enhetlig og renere interiørfølelse.

  • Ultramatt overflate. Velger du et klassisk tregulv bør det aller helst ha en matt finish.

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.

Her er grunnene til å velge høytrykkslaminatgulv Byggmakker

Her er grunnene til å velge høytrykkslaminatgulv

04.03.2021

Høytrykkslamineringen gjør gulvet betydelig sterkere enn vanlig laminat, men det er bare én av mange grunner til å velge høytrykkslaminat.

Årets gulvtrender Byggmakker

Årets gulvtrender

04.02.2021

Vi har entret et nytt år, og som alltid er det mange nye trender som påvirker hvordan vi innreder hjemmet. Dette er våre beste tips til deg som skal legge nytt gulv.

Byggebransjen tar miljøansvar  Byggmakker

Byggebransjen tar miljøansvar

28.01.2021

Byggenæringen er blant bransjene som har størst klimafotavtrykk, og trenger å bli mer bærekraftig. Slik tar Byggmakker og deres leverandører ansvar.