StartsidenTips og rådInspirasjon

Frisk opp hjemmet med nye innerdører

En dør er ikke bare en dør. Når du skal velge dører hjemme bør du tenke på flere ting, blant annet dørens design, funksjon og kvalitet.

Uttrykket «kvalitet tvers gjennom» blir fort bokstavelig når det dreier seg om innerdører. Det viktigste med en innerdør er faktisk det som ikke synes, nemlig innsiden. En lett dør har en pappkjerne og fungerer godt til rom der støydemping ikke er så viktig. Ønsker du derimot å dempe lyden fra rom til rom, er det smart å gå for en massiv dør, i kombinasjon med karm og dempelist.

– Når du skal velge nye innerdører må du tenke langsiktig – husk at du skal leve med dørene i mange år fremover. God kvalitet og et komfortabelt design er derfor viktig å ta hensyn til. Da er det også viktig å finne ut av om man trenger støyreduksjon og demping, sier Trade Marketing Manager i Swedoor JW, Lydie Soares.

Dører er trendy

Å kjøpe nye innerdører er ingen enkel sak. Dørene har blitt moderne, har fått signalverdi og har dermed blitt et bevisst element i boliginnredningen.

I mange hjem blir døren sett på som et møbel eller en viktig innredningsdetalj. Valg av riktig innerdør gir en flott helhet på det totale interiørinntrykket.

Se kreative tips til å gjøre boligen din mer trendy

Med litt ekstra kreativitet kan døren bli en aktiv del i boliginnredningen, for eksempel som speil, tavle eller whiteboard.

Dører med ekstra funksjoner er praktiske i mindre boliger. Mange ønsker seg plassbesparende løsninger, spesielt i rom der det ikke er så mye veggplass - da kan skyvedør være løsningen. Uansett hva du velger å gå for er det smart å tenke lyddemping.

GLASSDØRER: Skap dybde i rommet ved hjelp av glassdører fra Swedoor.

Slutt på dører som smeller

Ro og harmoni bør råde innenfor husets fire vegger. Likevel er det ofte stress og redusert søvnkvalitet som preger manges hverdag.

Støydempende dører og karmer kan gjøre livet til de fleste litt mindre stressfylt – uten at det synes på døren.

SMARTCLOSE: Skap harmoni i hjemmet med Swedoor SmartClose.

Swedoor SmartClose er basert på en teknologi der diskret innfelte beslag i karm og dørblad automatisk lukker døren stille og rolig. SmartClose leveres som en komplett dørløsning med dempere og magnetlås. Når døren er åpen er beslagene delvis skjult, disse frigjøres først når døren lukkes. Det vil si at døren fint kan stå åpent også.

Smart å vite om støydempende innerdører

  • Valgmuligheter som materialer, farger og funksjoner er mange når du velger en massiv dør.

  • En massiv dør i kombinasjon med karm med dempelist har vesentlig bedre støyreduksjon enn en lett dør med standard karm.

  • En formpresset dør ser «billigere» ut enn en fyllingsdør, som viser detaljer og sammenføyninger i rammeverket.

Velg riktig karm til din dør

Hvis du, som mange andre, tror at dørkarmen bare en enkel treramme i veggen må du tro om igjen.

Dørkarmen spiller nemlig en viktig rolle for selve døren og dens funksjoner. Man kan si at dørkarmen på en måte bærer døren, og derfor er det ikke likegyldig hvilken type karm du velger å montere din dør i. Rammer du inn din nye dør med en lekker matchende karm, skaper du en flott helhet.

 

 

Slik monterer du skyvedør: - Dette er noe de fleste selvbyggere kan klare Byggmakker

Slik monterer du skyvedør: - Dette er noe de fleste selvbyggere kan klare

19.10.2021

Å velge en skyvedør fremfor en vanlig dør er plassbesparende samtidig som det gir interiøret et løft. – Alle innerdørene fra Swedoor kan bestilles som skyvedør hos Byggmakker, forteller Marit Veie hos Byggmakker Steinkjer. Det gir valgmuligheter mange ikke er klar over.

Ny ytterdør: Disse holder huset ekstra varmt   Byggmakker

Ny ytterdør: Disse holder huset ekstra varmt

25.08.2020

Med en «ECO ytterdør» slipper du å fyre for kråkene. Les videre og finn ut hvilke dører ekspertene våre ville lagt i handlekurven.

Ytterdøra ble prikken over i-en på hytta  Byggmakker

Ytterdøra ble prikken over i-en på hytta

25.06.2020

Hva har rorbua til Katrine og hytta til Ann Kristin til felles? Begge har robuste ytterdører med design som matcher nordiske omgivelser.

Slik unngår du innbrudd: Riktig ytterdør kan minske risikoen Byggmakker

Slik unngår du innbrudd: Riktig ytterdør kan minske risikoen

04.06.2020

Alle som har opplevd innbrudd kan skrive under på at det er en guffen følelse. Før du drar på ferie er det heldigvis flere ting du kan gjøre for å forhindre det.