StartsidenTips og rådInspirasjon

Go «all in» med utestue


 

I perioden 7.-17. november har vi kampanje på en rekke interiørprodukter fra kjente merkevarer. Se kampanjen her!


 

Et tak gir mye beskyttelse og forlenger utesesongen, men hvis du investerer i vegger også, har du et ekstra rom året rundt.

En utestue, eller en vinterhage, er åpen og gir en følelse av å «nesten» være i naturen. Perfekt for oss nordmenn.

Hvorfor velge en utestue?

I Norge hvor somrene ofte kan være korte og været ustabilt, gir en utestue deg muligheten til å benytte terrassen store deler av året. Om sommeren åpner du bare dører og vinduer for en behagelig luftsirkulasjon i rommet, mens du om vinteren kan sitte lunt og godt samtidig som det snør ute.

 

Hva kan du bruke utestua til?

Utestua kan i praksis brukes til det meste, men egner seg spesielt godt som en ekstra stue eller spisestue, hvor du kan nyte frokost i helgene eller invitere gjester om kveldene. Siden utestua i hovedsak består av vinduer og tak som slipper lyset gjennom, blir det et veldig hyggelig og lyst rom. Det er også et flott rom for planter fordi de trives svært godt i lyse rom hvor de får masse sol.

 

Hva med vedlikehold? 

Utestua er så å si vedlikeholdsfri. Det eneste du behøver å gjøre er å vaske vinduer og profiler med mildt såpevann ved behov. Gjerne 1-2 ganger i året.

 

Er det mulig å bygge en utestue selv?

Det er fullt mulig å bygge utestua selv, men du bør lese monteringsveiledningen nøye før du setter i gang så du unngår å gjøre feil underveis. Du bør også rådføre deg med en håndverker så trekonstruksjonen blir riktig tilpasset snømengden i området ditt.

 

Ny utestue fra Plastmo. Her får du en komplett vinterhage med både vegger og tak. Classic vinduselementer kommer i to ulike høyder både med fastkarm vinduer og topphengslede vinduer, og monteres sammen med TwinLite termotak. Du kan velge mellom en-fløyet eller to-fløyet dør som slår utover.

 

Nyt naturen inne. Med en utestue kan du nyte helgefrokosten i herlige omgivelser.

Terrassetakene som forlenger sommeren Byggmakker

Terrassetakene som forlenger sommeren

04.06.2019

Lys er livsviktig for både mennesker og planter. Men det er ikke alltid det nordiske været tillater at vi kan sitte utendørs selv på sommeren. Et soltak gir en behagelig lysgjennomgang og skaper et hyggelig innemiljø, samtidig som taket skal smelte sammen med bygningens design og arkitektur.

Slik velger du riktig tak til uteplassen Byggmakker

Slik velger du riktig tak til uteplassen

11.06.2018

Det er mange takløsninger på dagens marked, og det kan være vanskelig å vite hva som passer best for deg. Vi guider deg slik at valget blir enklere.

Nyhet: Plastmo nå med glassrekkverk  Byggmakker

Nyhet: Plastmo nå med glassrekkverk

11.06.2018

Glassrekkverk passer perfekt til terrassen, balkongen eller andre utemiljøer som krever sikring.

Pergola og terrassetak Byggmakker

Pergola og terrassetak

12.02.2013

Prikken over i-en på terrassen er taket. Terrassetaket kan være et åpent, beplantet sperretak – en pergola – eller et tett tak som skjermer mot sterk sol og regn, luner mot vind og gir den gode utestue-følelsen.