StartsidenTips og rådInspirasjon

Grå Accoya er sommerens stiligste terrassenyhet

Fritzøe Engros lanserer en ny og spennende Accoya-variant på det norske «high-end»-markedet!

Accoya terrassebord kan blant annet skilte med 50 års sopp- og råtegaranti, minimal sprekkdannelse og god formstabilitet. Til nå har bordene blitt levert ubehandlet, men i år har Fritzøe Engros valgt å introdusere ferdigbehandlede terrassebord som vil gjøre gråningsprosessen av trevirket mindre synlig.

I likhet med flere andre treslag, vil nemlig ubehandlet Accoya gå igjennom en naturlig gråningsprosess over tid. De nye terrassebordene som er laget av samme tresort, får derimot en jevnere og mørkere gråfargeperfekt for deg som vil ha et mer stilrent uttrykk på terrassen.

 

Til venstre ser vi ubehandlet naturlig grånet Accoya mens til høyre ser vi årets nyhet; Grå Accoya terrassebord som har en tydelig jevnere og mørkere gråfarge.

SJEKK UT VÅRT UTVALG AV TERRASSEPRODUKTER HER

Kombinasjonen av det unike treslagets solide egenskaper og den nye, stilige fargen, kan fort gjøre «Fritzøe-grå» Accoya til et spennende alternativ for deg som skal legge terrasse i sommer eller til høsten.

Leveres i tre forskjellige bredder

I likhet med ubehandlede Accoya-terrassebord, kan de ferdigbehandlede bordene skilte med hele 50 års sopp- og råtegaranti dersom det legges over bakken. Ved nedsenking i ferskvann eller i jord, får du fortsatt 25 års garanti på produktet.

God formstabilitet og minimal sprekkdannelse er andre egenskaper som har gjort Accoya til et foretrukket valg blant kvalitetsbevisste forbrukere i Norge de siste årene. De nye, ferdigbehandlede terrassebordene i fargen Fritzøe-grå leveres for øvrig i breddene 120, 145- og 195 millimeter. Det gir deg større frihet til å bygge en terrasse som står i stil til boligen din.

Soleklar testvinner i norsk undersøkelse

For kort tid siden kom det også bevis på at tresorten accoya er noe for seg selv: I en preferanseundersøkelse om sprekkdannelse i terrassebord, utført av Norsk Treteknisk Institutt, kom nemlig Accoya klart best ut blant de 17 forskjellige typene terrassebord som var til vurdering.

Etter to års eksponering for norsk vind og vær, ble Accoya-materialet fortsatt regnet å være av optimal kvalitet blant 94 prosent av respondentene.

Til sammenligning mente henholdsvis 84- og 81 prosent det samme om Termo og oljet furu og gran, som var de to neste tresortene på skalaen. Sibirsk lerk og hviteik kom desidert dårligst ut i undersøkelsen, med støtte fra henholdsvis 14- og 2 prosent av respondentene.

HER ER TRE SMARTE VERKTØY SOM GJØR JOBBEN HUNDRE GANGER ENKLERE

Her er det brukt ubehandlet Accoya.

Ifølge forsker Ulrich Hundhausen vedNorsk Treteknisk Institutt ligger forskjellen i hva slags tremodifiseringsmetode som er benyttet – eksempelvis varmebehandling eller impregnering. Accoya-materialene har fått en såkalt acetylbehandling som både gjør det råtebestandig og svært lite utsatt for sprekkdannelser:

– De fleste tremodifiseringsmetodene, som for eksempel varmebehandling av trevirke, forbedrer holdbarhet mot råte og reduserer svelling og krymping, men det er en misoppfatning blant folk at en reduksjon i svelling og krymping nødvendigvis forhindrer sprekkdannelse i treet. I noen typer varmebehandlet trevirke oppstår ofte store sprekker selv om treet ellers beveger seg lite, forklarer forskeren.
I Accoya ser man derimot at modifiseringsteknikken har endret begge deler; man får svært lite sprekkdannelse, vridning og bevegelse i treet, samtidig som trevirket blir råtebestandig, sier Hundhausen videre.

Tåler det norske klimat

Med de suverene testresultatene for accoya-tresorten, samt høye forventninger til den behandlede varianten av sine terrassebord, har Fritzøe Engros valgt å doble innkjøpet av Accoya-produkter i 2017. Dette gjør de for å møte den økende etterspørselen som fort kan komme i kjølvannet av lanseringen av det nye produktet og det oppløftende resultatet fra undersøkelsen:

– Vi har over tid bygget opp kompetanse og erfaring med Accoya, og det er gledelig at vi nå ser resultater av norsk forskning på området. Treteknisks foreløpige resultater underbygger en rekke utenlandske studier på acetylbehandling av trevirke. Dette gjør Accoya terrasse til et godt alternativ, som samtidig tåler det norske klimaet, avslutter salgsdirektør Tom Skaara i Fritzøe Engros.

BESØK DIN NÆRMESTE BYGGMAKKER FOR MER INFORMASJON OM «FRITZØE-GRÅ» ACCOYA TERRASSEBORD »

 
Garanti!

I likhet med de ubehandlede accoya-terrassebordene, kan alternativet skilte med hele 50 års sopp- og råtegaranti dersom det legges over bakken - og 25 års garanti ved nedsenking i ferskvann eller i jord.

 

Utebelysning: Så enkelt installerer du den selv  Byggmakker

Utebelysning: Så enkelt installerer du den selv

18.08.2020

Når høstmørket kommer sigende, er utebelysning et must. Les videre og se hvor enkelt du kan lyse opp uteplassen med forskjellige lamper og effekter.

Spilevegg: Slik bygger du den selv  Byggmakker

Spilevegg: Slik bygger du den selv

01.07.2020

Den er en av de største interiørtrendene akkurat nå. I denne artikkelen finner du inspirasjonen og veiledningen du trenger for å bygge spilevegg både inne og ute.

Utnytt plassen under terrassen  Byggmakker

Utnytt plassen under terrassen

15.04.2020

Drømmer du om utekjøkken, sportsbod, mer oppbevaringsplass eller carport? Trikset er å legge et tett terrassegulv.

Nyt utsikten med stolpefritt glassrekkverk Byggmakker

Nyt utsikten med stolpefritt glassrekkverk

14.04.2020

Rekkverk i glass er elegant og kan gjøre underverker for romfølelsen på terrassen din. Velger du en stolpefri løsning, er det ingenting som sperrer for utsikten.