StartsidenTips og rådInspirasjon

Grønne hus er trendy

 

Se hvilke produkter vi har i vår Sommerkampanje!

 

Det er ikke bare på veggene inne mange velger grønt om dagen. Stadig flere finner frem grønnfargene som utendørsfarge igjen. Og det skjønner vi godt. Jotun har flere lekre grønne paletter for utendørsmaling.

– Det er nok ikke tilfeldig når vi ser hvor populære grønntoner har vært på interiør de siste årene. Vi har funnet gleden i kulørte farger igjen, konstaterer Nina Klæboe Mørkve som er skandinavisk fargesjef i Jotun.

Nå er det mulig å få mange av de populære interiørfargene til Jotun i Drygolin.

– Også våre nyeste grønntoner på interiør er tilgjengelig i Jotuns beste utendørs malinger DRYGOLIN Ultimat og DRYGOLIN Ultimat vindu og dør. Det kan gi mange spennende inngangspartier og lekre hagemøbler, forteller Nina.

Tre superlekre paletter med grønt

Fargesjef Nina har satt sammen tre flotte paletter med utgangspunkt i grønnfargene JOTUN 8413 Herregårdsgrønn og JOTUN 7053 Lærdal. Begge grønnfargene er nydelige variasjoner av grønt, den ene mørk og den andre lys.

Palett 1:

JOTUN 8413 Herregårdsgrønn, JOTUN 1016 Blek sand, JOTUN 10416 Perlehvit, JOTUN 1402 Canvas.

Palett 2:


JOTUN 7053 Lærdal, JOTUN 1391 Lys antikkgrå, JOTUN 1402 Canvas

 

Palett 3:


JOTUN 7053 Lærdal, JOTUN 1462 Grå skifer, JOTUN 1402 Canvas

 

Prøvemal huset ditt med en app

Last ned den geniale appen Jotun ColourDesign. Den simulerer fargene hjemme hos deg og gjør det mye lettere å velge riktig farge


I ett med naturen. JOTUN 8413 Herregårdsgrønn er en dempet, gulaktig grønn tone. Dette er en svært behagelig, dempet grønntone. Undertonen er gyllen, noe som gjør at den sklir svært godt inn i natur og vegetasjon. Vegg: DRYGOLIN Ultimat i fargen JOTUN 8413 Herregårdsgrønn, Staffasje: DRYGOLIN Ultimat Vindu og Dør i fargen JOTUN 10416 Perlehvit, Grunnmur: JOTUN PREMIUM MUR 1402 Canvas (Foto: Trivselshus).

 

Ønske gjestene velkommen med en grønn inngangsdør

Blir det for voldsomt å male hele huset grønt er inngangspartiet et område hvor du lett kan leke deg. Ved å velge en ny farge til inngangsdøren kan huset ditt endre karakter og raskt få en fornyelse ved å bruke en ny og spennende farge. Husk at inngangsdøren er gjestenes førsteinntrykk av hjemmet ditt. Gjør velkomsten til en personlig opplevelse ved å male døren i en nydelig grønnfarge.

Lykke til med fargevalget. Kom gjerne innom din nærmeste Byggmakkerforhandler for tips og råd til å velge farge utendørs.

 

Huset med den grønne døren. JOTUN 7053 Lærdal er en dempet grålig grønntone. Dette er en langt mer dempet og dus grønntone enn de tradisjonelle gylne grønntonene vi kjenner. JOTUN 7053 Lærdal vil på mange måter fremstå som noe mer grålig. Fargen vil oppleves som rolig og behagelig, og er like fin i bymiljø som i et boligfelt for den som ønsker en diskret, men kulørt farge. Vegg: DRYGOLIN Ultimat i JOTUN 1001 Egghvit, Staffasje; JOTUN 1973 Antikkgrå, Dør: DRYGOLIN Ultimat Vindu og dør i fargen JOTUN 7053 Lærdal. Foto: Jotun AS.

 

Klassisk grønn. Vegg: DRYGOLIN Ultimat i fargen JOTUN 1453 Bomull, Dør: DRYGOLIN Ultimat Vindu & dør i fargen JOTUN 0745 Grønn Umbra. Foto: Jotun AS.

Jotun utemaling

To snarveier til «ny» fasade  Byggmakker

To snarveier til «ny» fasade

21.04.2020

Det er ikke bare innsiden som teller. En ren og velholdt fasade forlenger levetiden på ytterpanelet, hindrer soppangrep og gjør deg til en litt stoltere eier. Les videre og finn ut hvordan du kan fornye huset før sommeren.

Inspirasjon: Dette er vårens vakreste farger Byggmakker

Inspirasjon: Dette er vårens vakreste farger

11.02.2020

Jotuns vårpalett er inspirert av ny energi, varme og reiselyst. Hvilken av disse fargene er din favoritt?

Dette er fargetrendene i 2020 Byggmakker

Dette er fargetrendene i 2020

13.09.2019

Vi er ganske sikre på at du finner en favoritt blant de tolv nye interiørfargene til Jotun! Fargekartet for 2020 byr også på en matt og vakker bonusnyhet.

Slik gjør du rommene større, uten å rive en eneste vegg  Byggmakker

Slik gjør du rommene større, uten å rive en eneste vegg

10.09.2019

Drømmer du om et hjem med store rom, masse lys og god takhøyde? Du kan jukse deg til romfølelse med noen veldig enkle grep.