StartsidenTips og rådInspirasjon

Gulv med stil

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Kampanjedager! Se alle våre tilbud her.

 

 

Malte gulv er på full fart tilbake igjen, og gir uendelige muligheter til å sette en personlig stil på hjemmet ditt. Enten du har en moderne leilighet eller et gammelt hus, kan malte gulv hjelpe deg å få den stilen du ønsker.

Tregulv blir bare vakrere med årene og gir rommet en lun følelse. Kontrasten mellom det litt rustikke og det moderne inviterer til mange spennende løsninger. Fargeskalaen favner fra det nøkterne lyse, via sort og grått, til lekne farger som gult, rødt og grønt.

Glansen på malingen påvirker opplevelsen av fargene fra det litt prangende blanke til det mer rolige matte. Blank, havblank og matt glans kan i kombinasjon på gulv og interiørdetaljer gi mange spennende løsninger. Et blankt gulv f.eks. kan gi en flott kontrast til moderne, matte interiørmalinger.

Det er svært enkelt å male gulv, og i prinsippet kan alle typer gulv males; tre- og parkettgulv, laminat, vinyl, kork og betonggulv. Underlaget kan være ubehandlet eller tidligere behandlet.

Det du trenger til malearbeidet er: malerulle, forlengerskaft, pensel og rullebrett.

Slik går du fram:

 • Bart tregulv behandles først med vanntynnbar kvist og sperregrunning for å forhindre kvistgjennomslag. Tidligere behandlede gulv bør renses for såpe og bonevoks og mattslipes. Laminatgulv trenger bare å renses.
 • Mal først langs lister. Bruk en pensel. Mal så gulvet med en rull montert på et forlengerskaft.
 • Ubehandlede gulv påføres 3 strøk, men tidligere behandlede gulv 2 strøk.
 • 1liter dekker ca. 8m2.
 • Rengjør malingsverktøy etter bruk med såpe og vann.

Matte og moderne gulv

Med matt interiørmaling blir romfølelsen mer sober , og interiør detaljene forøvrig fremhever seg tydeligere.

Kontrasten mellom det matte, havblanke og blanke på gulv, vegg og listverk gjør rommet mer levende og lekent.

Valg av glans på gulvlakk eller gulvmaling bør alltid sees i sammenheng med av hva slags stil du foretrekker og hvordan glansen passer sammen med de øvrige interiørdetaljer. Matt hvis du ønsker «usynlig» glans. Halvblank for et gulv du ønsker skal skinne litt. Blank som får gulvet til å stråle.

En matt lakk eller matt gulvmaling gir ett avdempet og diskret uttrykk. Slitestyrke og bruksegenskaper er den samme som for halvblank og blank glans. Riper og skader blir derimot mindre synbare på ett matt gulv enn på blanke. Dessuten er det enklere å få det «perfekte» sluttresultat når man lakker eller maler med matt lakk eller maling. Overlapperinger blir mindre synbare. Overflaten vil alltid se jevn og perfekt ut.

Behandling og vedlikehold av gulv - råd og tips

 1.  Se på gulvet som et interiør. Vurder hva slags behandling som vil ta seg best ut sammen med de øvrige interiør detaljer. Lakkere, olje, male eller lute.
 2. Belastede gulv som kjøkken eller entre bør enten lakkes eller males.
 3. Rens alltid gulvet for såperester og bonevoks før behandling eller sliping.
 4. Påfør en vanntynnbar kvist og sperregrunn på ubehandlete eller nedslipte tregulv før du maler.
 5. Bruk alltid en rulle eller lakkpensel av god kvalitet.
 6. Les alltid bruksanvisningen på boksen før du begynner og følg den.
 7. Bruk av tørrmopp anbefales til daglig/ukentlig rengjøring .
 8. Sett filtknotter under stol og bordbein. Da holder gulvet seg pent lenger.
Terrassebeis – slik gjør du det Byggmakker

Terrassebeis – slik gjør du det

12.05.2021

Lengter du etter deilige kvelder på terrassen sammen med familie og gode venner? Nå er det heldigvis ikke lenge igjen. I mellomtiden kan du vaske og legge på et strøk terrassebeis, slik at du snart kan invitere til en ren og nybeiset terrasse.

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.

Her er grunnene til å velge høytrykkslaminatgulv Byggmakker

Her er grunnene til å velge høytrykkslaminatgulv

04.03.2021

Høytrykkslamineringen gjør gulvet betydelig sterkere enn vanlig laminat, men det er bare én av mange grunner til å velge høytrykkslaminat.

Velg riktig maling til dine rom Byggmakker

Velg riktig maling til dine rom

24.02.2021

Bruken og utformingen av et rom har mye å si for hvilken type maling du bør velge. Les videre og la deg inspirere av de flotte og slitesterke produktene til Jotun.