StartsidenTips og rådInspirasjon

Gulvguide: Rett gulv til rett rom

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Kampanjedager! Se alle våre tilbud her.

 

 

Gulvene våre må tåle mye juling, samtidig ønsker vi at de skal bidra til å gjøre rommene våre fine. Kombinasjonen av styrke og fint utseende er ikke alltid lett å få til, men i dag har du flere valg enn noen sinne.

Skal du skifte gulv i boligen din kan det være verdt å vurdere ulike typer gulv til de forskjellige rommene, så får du de egenskapene du trenger der du trenger det.

I dag er det vanlig med parkettgulv i flere rom. Vakre tregulv passer nesten overalt i hjemmet og parkett kombinerer treets fine utseende med høy slitestyrke. I Byggmakker finnes det et veldig stort utvalg av ulike typer parkett, så det er ikke alltid like lett å vite hva man skal velge.

Det er ekstra viktig å være klar over at det er forskjell på parkettgulv. Parkettgulvene har ulike forutsetninger og egenskaper, i tråd med de ulike rommene de skal være i. For eksempel har noen treslag og overflatebehandlinger som tåler mer slitasje enn andre. Ulike treslag har ulik hardhetsgrad, og matte overflatebehandlinger krever mer vedlikehold enn lakk med mer glans.

Se alle våre gulv her

Hverdagslivet må fungere

I Norge har vi ofte kjøkken og stue i samme rom. Særlig på kjøkkenet er det risiko for diverse søl, ting som faller i gulvet og relativ stor slitasje foran oppvaskbenken, der man går og står mye. En løsning er å legge en matte på kjøkkendelen av gulvet for å hindre skader. Har man en stor familie er det utrolig hvor mye det sliter på gulvet.

Slitesterkt i entreen

Entreen er det første som gjestene dine ser i hjemmet ditt, og man vil gjerne at det skal se fint ut. I vårt nordiske klima med mye snø og regn, drar vi inn mye smuss og fuktighet utenfra som sliter veldig på gulvet. Å velge tregulv i entreen stiller høye krav til rengjøring og pleie og sliter mye på gulvet, så i stedet for å velge et lyst gulv i entreen i myke treslag som bjørk og kirsebær, anbefales et hardt treslag med en mørkere utførelse, som f.eks tregulvserien Viva fra Tarkett.

Mest eksklusivt i stuen

Stuen er det rommet vi bruker til å fortelle hvem vi er. Der velger man ofte et mer eksklusivt gulv. Kjøper man et fint og mer eksklusivt tregulv kan man slipe om i forhold til hva slags innredning man kan ha. Det gjør at gulvet i stuen ofte er det man har lengst.

På barnerommet kreves et gulv som tåler tøffe tak, alt i fra fargestifter til harde slag med leker. Samtidig er det gode grunner til at man bytter gulvet selv om det har overlevd behandlingen fra barna i flere år. Når man får et lite barn vil en gjerne ha en "baby-stil", men når barnet blir eldre vil man kanskje skifte stil igjen. Velger man f.eks. tapet eller maler med en knallfarge på veggen bytter man også gulv.

Tips: velg riktig form og farge

Et grunntips er å velge ensfarget eller småmønstret til små rom og stormønstret til større rom og arealer. Fargevalg er en hel vitenskap og det kan være vanskelig å se hva som passer hos en selv. Lån derfor prøver med deg hjem for å se hva du synes passer best hjemme hos deg.

Les også: Slik legger du ditt nye gulv

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.

Her er grunnene til å velge høytrykkslaminatgulv Byggmakker

Her er grunnene til å velge høytrykkslaminatgulv

04.03.2021

Høytrykkslamineringen gjør gulvet betydelig sterkere enn vanlig laminat, men det er bare én av mange grunner til å velge høytrykkslaminat.

Årets gulvtrender Byggmakker

Årets gulvtrender

04.02.2021

Vi har entret et nytt år, og som alltid er det mange nye trender som påvirker hvordan vi innreder hjemmet. Dette er våre beste tips til deg som skal legge nytt gulv.

Byggebransjen tar miljøansvar  Byggmakker

Byggebransjen tar miljøansvar

28.01.2021

Byggenæringen er blant bransjene som har størst klimafotavtrykk, og trenger å bli mer bærekraftig. Slik tar Byggmakker og deres leverandører ansvar.