StartsidenTips og rådInspirasjon

Ha en god og trygg jul

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Julen er høytid for brann. Hos Byggmakker får du kjøpt det du trenger for å begrense faren.

Byggmakker har produkter til trådløse smarthjem og brannsikre trygge hjem.

Nedenfor er noen av produktene du bør ha for å ivareta brannsikkerheten hjemme hos deg.

 

Komfyrbrann. Et brannteppe er laget av glassfiber og slukker effektivt en komfyrbrann. Sørg for at du har ett tilgjengelig på kjøkkenet.

 

 

Pulver. For hjemmebruk anbefales pulverapparater som slukker brann i de fleste typer materialer. Du får de i ulike størrelser – og med ulik effekt. Du bør minimun ha en 43A apparat, mest effektiv er 55A. Det er ingenting i veien for å ha flere.

 

Optisk eller ionisk? En optisk røykvarsler er mest vanlig nå i dag fordi den er bedre på ulmebranner. Som ordet antyder, bruker den optikk i form av en lyskilde som ved hjelp av en linse gjøres om til en lysstråle. Om røyk oppstår i rommet blir lysstrålen brutt og en sensor utløser alarmen. Denne trådløse optiske røykvarsleren fra Nexa kan seriekobles slik at alle varslerne går av når én varsler.

Snart er det jul – og sesong for boligbrann Byggmakker

Snart er det jul – og sesong for boligbrann

11.11.2019

Når var sist du testet røykvarsleren, og vet du hvordan du bruker et brannslukkeapparat? Ta brannsikkerhet på alvor. Alle boliger skal ha brannslukkeutstyr.

«Smarte duppedingser» for hjem og hytte  Byggmakker

«Smarte duppedingser» for hjem og hytte

16.09.2019

Sommeren er på hell, og det begynner å bli på tide å trekke inn i varmen. Det er ikke lenger sommerblomster og fargerike hageputer som er rammen rundt hyggestundene våre. Vi må skape hyggen inne, og det krever en liten innsats – også på sikkerhetsfronten.

Din aller beste beskyttelse mot kjøkkenbrann Byggmakker

Din aller beste beskyttelse mot kjøkkenbrann

13.02.2017

Kjøkkenviftene til RørosHetta har en innebygget, avansert komfyrvakt som gjør det tryggere å kokkelere for liten og stor. Har du ikke komfyrvakt fra før, er det kanskje på tide?

Husk! Røykvarslerens dag, 1. desember Byggmakker

Husk! Røykvarslerens dag, 1. desember

11.11.2016

Røykvarsleren er det viktigste livreddende tiltaket du har i boligen din. For å være sikker på at røykvarsleren fungerer til en hver tid, pass på at den monteres riktig, og at den testes og vedlikeholdes jevnlig.