StartsidenTips og rådInspirasjon

Hamptons på Kragerø

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Kampanjedager! Se alle våre tilbud her.

 

 

Et av de kuleste prosjektene i sesong to av «Eventyrlig oppussing» på TV3 var båthuset på Rytterholmen, som ble forvandlet til å ligne et landsted på «The Hamptons» på Long Island utenfor New York.

Båthuset til barnefamilien på fire fra Oslo var stilmessig helt klart fra det glade 90-tallet, og uteområdene rundt var i tillegg bratte og utfordrende – spesielt med tanke på barnevennlighet.

– Jeg elsket at det var mange ulike nivåer. Det gir spennende muligheter, men det måtte løses på en smart måte, og ikke minst gjøres trygt for små barn, forteller interiørekspert og programleder Halvor Bakke.

Han og crewet fra «Eventyrlig oppussing» fikk frie tøyler til å jobbe med båthuset i seks dager – og utrettet underverker på kort tid. Stian og Lene angret ikke et sekund på at de ga teamet carte blanche til å gjøre forandringer. De kom nemlig tilbake til et båthus som var preget av innbydende Long Island-luksus.

Uteområdet hadde ikke bare fått flere nye, luksuriøse terrasser i mørkt tre, hjemmesnekrede Adirondack-stoler og innebygde benker i samme lekre finish – de hadde også fått en helt ny sandstrand på oversiden av båthuset! Reaksjonene til paret vekslet mellom målløshet og utsagn som «dette er helt sinnsykt».

Bakke erkjenner at prosjektet var et av de mer grensesprengende i programmets historie.

– Sandstranden som ble fraktet fra Sotra og pumpet ut av et digert skip inne i den lille bukta var definitivt helt rått. Resultatet – en kul og avslappende lounge-strand og den sofistikerte Hamptons-stilen – ble rett og slett dritkult, avslutter Bakke.

SE VÅRT UTVALG AV TERRASSEBORD HER

Inspirator: TV-personlighet og interiør-ekspert Halvor Bakke er programleder for "Eventyrlig oppussing".

Fønni Beach. Med nydelig importert hvit skjellsand fra Vestlandet har teamet laget en sommeroase under den store furua. De lekre stolene er den amerikanske klassikeren «Adirondack» laget for hånd med materialer fra MøreRoyal. Det er brukt en filtduk under sanden som hindrer gresset som var der i å gro. TMM Produksjon/TV3 Magnus Iversen/

Bruk elementene. Her er det snekret en benk som en avgrensning mot litt ulendt terreng. Praktisk utnyttelse av omgivelsene setter prikken over i-en. Legg merke til den stilige Amerika-kofferten, inni finner du kjøleskap og radio! TMM Produksjon/TV3 Magnus Iversen/

Ny platting. Her ble det lagt nye planker rett oppå eksisterende treplatting. Det går bra så lenge treet er friskt, det tester du enkelt ved å vri en kniv litt ned i overflaten på de gamle terrassebordene. Husk også å måle og rette opp eventuelle skjevheter. TMM Produksjon/TV3 Magnus Iversen/

Shrimp on the barbie. Bruk de røffe jernbanesvillene fra MøreRoyal til å lage et kult grillbord. Både praktisk og stilig! TMM Produksjon/TV3 Magnus Iversen/

Sofistikert mørkt tre. Det er lett som en plett å få Hamptons-stilen ved å bruke behandlet tre i brunt fra MøreRoyal. Kontrasten mot hvitfargen på hus og møbler gjør det superlekkert. TMM Produksjon/TV3 Magnus Iversen/

Eksklusive materialer. MøreRoyal er førsteklasses, ferdig behandlet trelast klar til bruk. MøreRoyal leveres i seks forskjellige farger: oker (RY.20), rød (RR.20), brun (RB.10), grå (RG.25), natur (RO.0 - kun gyllenbrun oljefarge) og setersvart (RS.25). Fargene er transparente, noe som fører til at trestrukturen blir synlig og gir materialene en levende overflate. På bildene ser du DUO terrassebord i utførelsen brun og grå.

SLIK FÅR DU HAMPTONS-STILEN

Kombiner mørkt mahogni-lignende tre med lyse, freshe farger for et maritimt og luksuriøst preg. Unngå messing og mørkeblått. Bland nytt og gammelt, gjerne gjenstander laget av drivved. Husk at en antikk gjenstand, kanskje noe du har arvet og som betyr noe for deg, gir omgivelsene historie og sjel.

ADIRONDACK-STOLER – EN TIDLØS KLASSIKER
Den velkjente Adirondack-stolen, designet av Thomas Lee i USA i 1903, kan du lett finne oppskrift på hvordan du lager selv på internett. I «Eventyrlig oppussing»-eksempelet ble det brukt MøreRoyal Terrassebord DUO 28x145 i brun RB.10. Snekkeren gjør oppmerksom på at du må være nøye med kuttingen for at alle bitene skal passe sammen!

Også du kan bygge terrassen din selv! Byggmakker

Også du kan bygge terrassen din selv!

25.05.2021

Selvgjort er velgjort, heter det – og få ting er mer velgjort enn en selvgjort terrasse. Men hvordan skal du klare å bygge terrasse når du har ti tommeltotter, få eller ingen kunnskaper om snekring, ikke vet opp ned på en hammer og tror at drill kun er noe garden gjør? Det er da Byggmakker kommer med en hjelpende hånd – eller håndverker, hvis du ønsker det.

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden! Byggmakker

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden!

21.05.2021

Med glassrekkverk føles hjemmet ditt mer åpent, det blir lysere, naturen kommer nærmere og utsikten blir bedre. Samtidig bidrar det til å øke romfølelsen – både ute og inne.

De 9 hotteste terrassebordene denne sommeren Byggmakker

De 9 hotteste terrassebordene denne sommeren

19.05.2021

Skal du bygge ny terrasse i år? I så fall har du flere varianter av terrassebord å velge mellom enn noensinne, så hvilket skal du gå for? Det kommer an på hva som er viktigst for deg – er det pris, utseende, farge, byggemateriale eller vedlikehold?

Terrassebeis – årets farger og trender Byggmakker

Terrassebeis – årets farger og trender

14.05.2021

Nå er det endelig tid for å nyte det gode liv utendørs. Terrassebeis i en lekker farge gir deg en god basis for å skape din egen stil på uterommet.