StartsidenTips og rådInspirasjon

Heller i hagen!

Steinmaterialer på gårdsplass og i hage er slitesterkt og gir deg store muligheter for å sette ditt individuelle preg på utemiljøet. Heller er belegningssteinens større variant, og kan legges så vel i vinterhagen som på gangstien.

I vårt deilige land har vi mye frost og telehiv, noe som er viktig å ha med i beregningene når man etablerer en hage. Støpt dekke er flott, men du sparer deg for mye bekymring ved å velge heller eller belegningsstein. De tåler vårt klima og fås i en rekke varianter. Velg en varig stein eller helle med en farge du kan leve lenge med – selv om stil og trender vil variere. Men vær gjerne kreativ i leggingen. Kanskje passer det å lage en ramme i en annen type stein? En annen mulighet er å variere størrelsen på steinen for å få et spennende uttrykk. Utnytt fjell som stikker opp i dagen eller bland stein med elvestein/grus og tre.

Slette heller er moderne og lettstelt. Funkistrenden har gitt disse hellene et nytt løft i popularitet. Enkelheten løfter frem andre materialer, eksteriør og grøntarialer. Begge bilder viser slette heller i grått. Finnes også i hvitt og grafitt. Foto: Claes Carlehed(Benders)

Heller passer ypperlig til moderne arktiektstegnede hus. Her er det brukt slette, grå heller i størrelse 350x 175mm. Foto: Claes Carlehed(Benders)

Dagens utvalg av heller og belegningsstein spenner over et vidt spekter og inkluderer blant annet kantstein og murer. Det finnes utallige løsninger for å skape en perfekt atmosfære i utemiljøet ditt. Foto: Claes Carlehed(Benders)

Lek med kombinasjoner av heller og treverk for å skape soner i uterommet. Foto: Rakel J.Berg (Asak)

Tips! Kombinèr!


Kombinasjonen stein, gress og blomsterbed er en sikker vinner. Gjør deg selv tjenesten å ha et klart skille mellom gress og bed. Det gjør du ved å legge belegningsstein kant i kant med gresset. Du kan da kjøre gressklipperen over, og slipper å bruke kantklipper, samtidig som du hindrer gresset å vokse inn i bedet.

Heller fra Asak!

Tips! Bålplass

Tips! Utekjøkken

Instruksjonsvideoer fra Asak


Se hvordan legge heller eller belegningsstein - lage trapp? Klikk her for å se instruksjonsvideoer fra Asak

Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det Byggmakker

Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det

15.06.2021

Ønsker du en ny og flott uteplass med heller og belegningsstein? Det er enkelt, og du klarer fint å legge det selv – her viser vi deg hvordan.

Dette er hagetrendene i 2021 Byggmakker

Dette er hagetrendene i 2021

02.03.2021

Våren er på vei! Les videre og la deg inspirere av årets nyheter til uteplassen.

Utebelysning: Så enkelt installerer du den selv  Byggmakker

Utebelysning: Så enkelt installerer du den selv

18.08.2020

Når høstmørket kommer sigende, er utebelysning et must. Les videre og se hvor enkelt du kan lyse opp uteplassen med forskjellige lamper og effekter.

Inspirasjon: Våre mest leste artikler om hager med stein og heller Byggmakker

Inspirasjon: Våre mest leste artikler om hager med stein og heller

15.06.2020

Skal du oppgradere uteplassen i sommer? Vi har vært i arkivet og funnet frem masse inspirasjon om vakre, vedlikeholdsvennlige og kreative uteplasser.