StartsidenTips og rådInspirasjon

Hiv deg på glasstrenden

Glassrekkverk gir deg fullt utbytte av en vakker utsikt samtidig som det bidrar til å øke romfølelsen – både ute og inne.

– Ikke bare fungerer det som sikkerhet, men det skaper en helt annen atmosfære når lyset strømmer inn og utsikten ikke skjermes. Naturen bringes så og si inn i stua og du kan nyte lyset og utsikten, forteller Tore Pettersen i Icopal.

 

Høy kvalitet gir trygghet

I Norge har vi heldigvis strenge krav til montering av glassrekkverk. Icopal Glassrekkverk består av klart, herdet og laminert sikkerhetsglass i tykkelse 8,76 mm med solide festeanordninger i syrefast stål. Den høye kvaliteten på glassrekkverket sikrer mot at personer kan falle gjennom glasset, eller at glasset kan falle ned ved brudd.

Slipp naturen inn. Ved å bruke glass sperrer du ikke naturen ute på terrassen. Vi lover deg at kaffekoppen smaker litt bedre, og ikke minst beholder du oversikten over folk og fe mens du slapper av i godstolen.

 

Kan brukes inne og ute

Icopal Glassrekkverk egner seg godt til boliger, hytter, næringsbygg og borettslag. Det er godkjent for montering opptil 10 meter over terreng. Og husk at glassrekkverk egner seg like godt innendørs som utendørs.

 

– Glassrekkverk, som man tidligere ofte så i kun veldig moderne hus, er en trend som begynner å bre om seg. Vi ser at folk gjerne blander materialer som tre og glass, det gir en mindre minimalistisk stil enn med for eksempel stål, kommenterer Pettersen.

 

Få deler og enkel montering

Glassrekkverket kan enten toppmonteres eller frontmonteres. Rekkverksstolpene i syrefast stål har fire ferdige påsatte glassfester per glass, dette sikrer trygg montering av glasset. Veggfester til glass og håndløper gjør også tilpasningen enklere.

 

Glassfeltene leveres i bredder for c/c 1200 mm, 1100 mm, 1000 mm, 900 mm, 800 mm, 700 mm, 600 mm, 500 mm, 400 mm, 300 mm og 200 mm. Det brede utvalget gjør at du kan tilpasse rekkverket til de fleste steder – både ute og inne.

Så langt øye kan se. Ikke la noe sperre for en spektakulær utsikt.

-----------------------------

Produktfakta

Glasset leveres med slipte kanter. Icopal Glassrekkverk har en høyde på 1 m over ferdig gulv, er produsert og levert i henhold til Norsk Standard og tilfredsstiller kravet i byggeteknisk forskrift (TEK 10).

 

Nyt utsikten med stolpefritt glassrekkverk Byggmakker

Nyt utsikten med stolpefritt glassrekkverk

14.04.2020

Rekkverk i glass er elegant og kan gjøre underverker for romfølelsen på terrassen din. Velger du en stolpefri løsning, er det ingenting som sperrer for utsikten.

Bytte tak: Dette må du vite  Byggmakker

Bytte tak: Dette må du vite

18.03.2020

Er du usikker på om taket ditt holder en vinter eller regnvåt sommer til, anbefaler vi deg å lese videre. Vanlig boligforsikring dekker nemlig ikke vannlekkasjer utenfra.

Etterisolering av vegger og tak Byggmakker

Etterisolering av vegger og tak

26.01.2018

Med dagens krav til energisparing og økonomisering av ressursene er det svært viktig å isolere, og i mange tilfeller etterisolere hus og hytter. Det gamle ordtaket «om å fyre for kråka» er mer aktuelt enn noensinne, og det gjelder å spare på den varmen vi har opparbeidet inne i den kalde årstiden.

Tøffe taktrender som kan sette kronen på verket Byggmakker

Tøffe taktrender som kan sette kronen på verket

03.05.2017

Fra stilrent og moderne til grønt og miljøvennlig: Her er taktrendene du bør se opp for nå!