StartsidenTips og rådInspirasjon

Husets midtpunkt

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Kjøkkenet får stadig høyere prioritet i hjemmet, og det påvirker våre valg når det gjelder funksjonalitet og design.

I mange hjem fungerer kjøkkenet nærmest som en møteplass i huset: Her lager vi mat og spiser sammen, her gjør barna lekser, tegner og perler. Vi bruker kjøkkenbenken som hjemmekontor eller til å ta et glass vin med gode venner.

I takt med at kjøkkenet i større grad har blitt et oppholdsrom, er det også naturlig at stadig flere skreddersyr rommet for å møte nye behov. Nå har vi spurt flere kjøkkeneksperter om å avsløre hva som beveger seg innenfor kjøkkensegmentet om dagen – og hvilke trender vi bør følge fremover.

SE ALLE VÅRE KJØKKEN HER

Kjøkkenveggen. Flere og flere velger å ha kjøkkenet på kun én vegg, og kombinere kjøkken med stue. Den industrielle stilen er her representert med Normea-kjøkkeninnredningen Areal lys grå.

Elegante former. Kjøkkenhetten Mantica er ideell for stramme og moderne kjøkken, og fås i alle farger og metaller. Plasser den på en vegg uten overskap, og la den spille hovedrollen på kjøkkenet.

Landlig atmosfære. Det er fremdeles lov til å gå for den klassiske og tidløse stilen. Lag en kjøkkenøy med integrert kosebenk, og gjør kjøkkenet til et oppholdsrom for hele familien. Her med kjøkkeninnredningen Edel i lys grå fra Norema.

 

BESTILL GRATIS KJØKKENTEGNETIME HER

Personlige valg

– Vi prioriterer mer plass til kjøkkenet i huset enn før. Et drømmekjøkken handler for de fleste om å finne en innredning i sin personlige stil, som samtidig svarer til de kravene de har til oppbevaringsløsninger, benkeplass og andre praktiske detaljer, sier interiørarkitekt i Norema, Irene Mjaaseth.

Stikkordet er personlig. For nå tør vi i enda større grad å velge innredning og elementer som ikke alle andre har. Hvitt er fremdeles en gjenganger, ifølge interiørarkitekten, men også mørkere gråtoner, matte svarte overflater og innredning i tre vokser i popularitet.

– Nå er det lov å blande sammen farger, materialer og treverk. Mange velger ennå hvite overflater, men det blir i stadig større grad byttet ut med varmere og mørkere farger. Det klassiske er fremdeles veldig populært, men trenden er en mer nedtonet variant, sier Mjaaseth.

De siste trendene heller mot skuffer og skap som har glatte fronter og enkle håndtak – eller ingen håndtak overhodet – samt tekniske detaljer som skjules. Det betyr imidlertid ikke at vi er konservative når det gjelder materialvalg. Det kan man blant annet se på utvalget av benkeplater i tre, marmor, sten eller flis, eller tapet og treplater til bruk mellom under- og overskap – eller til hele veggen hvis overskapene droppes.

SE OGSÅ: LEKNE KJØKKENHETTER

– Stadig flere ønsker kun å ha underskap på én vegg eller gjennomgående i hele kjøkkenet. Nå er det «in» med åpen oppbevaring, åpne hyller og lignende. Oppbevaringen skal også være dekorativ. Det skal være lett og ledig, forklarer Mjaaseth.

Med færre skap blir vi kreative i jakten etter oppbevaringsplass. På større kjøkken er fortsatt kjøkkenøya populær, mens med begrenset plass finnes det mange kreative innredningsløsninger som gir god plassutnyttelse. Hele kjøkkenet trenger absolutt ikke «stå fremme» hele tiden; Du kan ha et spisebord som kan felles opp og ned, eller bygge en benk over noen av underskapene, slik at du både får oppbevaringsplass og et hyggelig sitteområde på kjøkkenet.

Stilrent. Dropp overskapet på en av veggene, og få et åpent og luftig uttrykk. Kjøkkeninnredningen Format Dis fra Norema er lys og moderne, og lar elementer som kule lamper og møbler komme ekstra tydelig frem.

Duse toner. Kjøkkeninnredning Areal fra Norema kommer i duse farger, som denne lekre lysegrønne. Legg merke til den smarte løsningen med benk over skap som kombinerer oppbevaring med hyggelig sitteplass.

 

 

 

Dette er årets kjøkkentrender! Byggmakker

Dette er årets kjøkkentrender!

17.08.2021

Det er få prosjekter i hjemmene våre vi investerer like mye tid og penger i som et nytt kjøkken. Og det er kanskje ikke så rart – kjøkkenet brukes mye, det skal være pent og praktisk, og helst vare i 20-30 år. Da er det viktig å velge kjøkkentrender som varer.

Kjøkken kampanje - Norema Byggmakker

Kjøkken kampanje - Norema

08.08.2021

GRATIS MONTERING + reduserte priser på utvalgte hvitevarer. Gjelder i perioden 9. august - 2. oktober.

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.

Bestill videomøte med vårt kjøkken team Byggmakker

Bestill videomøte med vårt kjøkken team

28.01.2021

Få kjøps-assistanse eller tegnetime hos våre erfarne kjøkkenkonsulenter. Vi møtes via video på mobilen eller PC'n din, så du kan trygt sitte hjemme og prate med oss i butikk hvor vi viser deg mulighetene.