StartsidenTips og rådInspirasjon

Hvordan få den perfekte hagen

Ønsker du deg en fin hage til sommeren? Med de riktige redskapene kan du få det. Her er våre favoritter som gjør hagearbeidet til en lek!

Sommeren nærmer seg med stormskritt og det er på tide å få orden på hagen. Flere av oss drømmer om fine og lune hager for avslapning, men samtidig ikke bruke hele sommeren på vedlikehold. Det er lett å tenke at en velstelt hage krever mye tid og arbeid, men det trenger ikke å være slik. Har du de riktige redskapene tilgjengelig, er det mye lettere enn du tror. Ikke bare får du gjort jobben mer effektivt, men hagearbeidet blir mer morsomt og. Her er våre tips til hva du absolutt burde investere i denne våren.

Ikke la høyden stoppe deg

Av og til kan det være vanskelig å holde hekken rett og fin, spesielt når den begynner å få litt høyde. For å nå den høyeste toppen lønner det seg å ha et redskap som enkelt kan brukes i ulike høyder og vinkler. Her er ONE+ 55cm/22mm Hekksaks fra Ryobi ypperlig å bruke. Med roterbart bakhåndtak og loophåndtak foran, gir det deg muligheten for å skjære i forskjellige vinkler.

Høy hekk? No problem. Med en justerbar hekksaks som denne hekksaksen fra Ryobi, kan du enkelt klippe hekken uansett høyde.

Unngå opphoping

Hvis man skal strø tørre materialer som frø, gjødsel eller fôr i hagen, er det fort gjort at det blir opphoping hvis man gjør det for hånd. For å unngå dette anbefaler vi en praktisk såmaskin som den batteridrevne såmaskinen fra Ryobi. Dette verktøyet har en funksjon som hindrer opphoping og resultatet blir mye bedre.

Optimal kontroll. Ved hjelp av justerbar spredning og variabel hastighet, sikrer Ryobi såmaskin et optimalt resultat.

Den uønskede planten

Selv om hagen kan by på mange flotte blomster, dukker også de mer uønskede plantene som mange er kjent med opp –nærmere bestemt ugress. Det er smart å håndtere ugress så tidlig som mulig slik at det ikke rekker å spre seg. Ugress er ikke alltid like lett å bli kvitt da det kan vokse overalt og relativt hurtig. En løsning er å luke selv, men dette er tungt hvis du skal gjøre det i et stort område. I tillegg er det tidskrevende.

Med en batteridreven ugressprøyte fra Ryobi fjerner du enkelt ugress ved å trykke på en knapp. Den lange sprøyta gjør det også enkelt å komme frem i de litt vanskelige krokene.Effektivt hagestell.
Den batteridrevne ugressprøyta fra Ryobi fjerner ugress uten behov for manuell pumping.

Ikke bare luft bikkja – luft plenen og!

Har du noen gang hørt om plenlufting? Har man en gressplen som blir mye brukt, burde du absolutt lufte plenen din. Ved mye tråkking blir de små luftlommene i jorden presset sammen slik at røttene ikke får puste. Det er derfor du får gul-grønne flekker på gressplenen. For å unngå dette kan man bruke en plenlufter, som for eksempel Gardena sin elektriske plenlufter ES 500. Den fjerner skånsomt mose og sammenpresset gress fra plenen, hindrer gjenvekst og forbedrer plenens opptak av oksygen, vann og næring.

Tips: Plenlufting har maksimal effekt på plenen om du gjør det på vårparten!Pleie av plenen året rundt. Hvis du vil unngå gul-grønne flekker på gressplenen din bør du lufte plenen din med en plenlufter.

Løs flere oppgaver med kun ett redskap

Det er viktig å tenke på helhetsinntrykket når man steller hagen, og da kan det være smart å velge et redskap som dekker flere behov. Gardena Accu gressaks og busktrimmer ComfortCut er et eksempel på et ekte allround-redskap til hagen. Med den kan du e

nkelt formklippe, klippe plenkanter, trimme og beskjære busker. I tillegg er den veldig praktisk da den kommer til på steder gressklipperen har vanskeligheter med å nå.

Allroundredskapet til hagen. Gardena-settet med Accu gressaks og busktrimmer nesten alt du trenger til hageplantene dine. Håndtaket kan justeres og forlenges med et teleskopskaft slik at du unngår å jobbe med bøyd rygg.

Husk hagens viktigste næring

Sist, men ikke minst, må du ikke glemme det viktigste – nemlig å vanne! Hvis du ønsker å unngå at plantene dine henger med hodet, må du ta vanningen på alvor. Et praktisk redskap som ikke bare vanner, men som også kan brukes til rengjøring er Gardena Comfort Multisprinkler. Med fem forskjellige sprøytemønstre kan du selv bestemme hva du ønsker å bruke den til. Du kan for eksempel stille den inn på myke stråler for vanning av skjøre planter, eller om du ønsker å få gjort unna litt effektiv rengjøring kan du anvende kraftigere stråler for fjerning av skitt og smuss.

Tips: Vann sjeldent og mye! Det er bedre å vanne én til to ganger i uka med masse vann istedenfor ofte med lite vann.Praktisk vanningsredskap. Gardena Comfort Multisprinkler er ideell for vanning av potteplanter og plantebed, men også for rengjøring. Filteret som hindrer smuss fra å komme inn i sprinkleren kan enkelt fjernes og rengjøres.

Hvilken robotgressklipper passer best til hagen din? Byggmakker

Hvilken robotgressklipper passer best til hagen din?

28.06.2021

Velger du en robotgressklipper med de riktige egenskapene, får du en flott plen gjennom hele sommeren.

Slik forbereder du hagen på vinter  Byggmakker

Slik forbereder du hagen på vinter

24.09.2020

Ingen vet hvordan vinteren blir, men hagen din bør være forberedt på alt. Vi har sjekket ut de nye, batteridrevne hagemaskinene til Ryobi.

Sjekk ut høstens hobbyverktøy  Byggmakker

Sjekk ut høstens hobbyverktøy

24.09.2020

Når høsten herjer utenfor er det hyggelig å være kreativ innendørs. Vi har rotet i verktøykassen til Ryobi og funnet seks hobbymaskiner for små og store gjør-det-selv-prosjekter.

Guide: Slik skifter du dekk på bilen Byggmakker

Guide: Slik skifter du dekk på bilen

09.03.2020

Med riktig utstyr er det raskt og enkelt å legge om til sommerdekk – og langt billigere enn et opphold på dekkhotell.