StartsidenTips og rådInspirasjon

Hytte midt i naturen


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

Når beliggenheten er perfekt, trengs det lite luksus for at beboerne skal trives. Denne nybygde hytta har verken innlagt strøm eller vann, men smykker seg i fantastiske omgivelser omgitt av sand, siv, svaberg og vann.

Etter å ha feriert i telt på Koster i 20 år, klarte Runar og Gunn Mona fra Halden å kapre seg en egen tomt, der de har bygget en enkel, funksjonell hytte der naturen står i fokus.

Kravene til form og funksjon for hytta, gjorde at eierne investerte i arkitekt. De ønsket seg en hytte som passer til tomten, og slipper inn mye lys. Hytta ble utformet slik at det er fin utsikt fra alle rom. Dernest var det viktig å skape lune uteplasser, der sola kan nytes fra morgen til kveld.

SE ALLE VÅRE PRODUKTER HER

   Eierne ville ha en ut-inn-hytte med sømløse overganger mellom ute og inne. Dette er blant annet hensyntatt med en stor skyvedør mellom stue og veranda, og enkel adkomst mellom oppholdsrommene og uteplassene.

Stor egeninnsats

Runar og Gunn-Mona har gravd for hånd til fundamenter og drenering, for å unngå at en gravemaskin skulle ødelegge vegetasjonen rundt. En dyktig snekker bygde hytta, mens all innredning er selvlaget.

Runar og Gunn Monas hyttefilosofi går ut på at hytta skal være annerledes enn hjemme. Bygningen har ikke innlagt strøm, men det er lagt til rette for solcellepanel som skal gi strøm til litt lys, radio og mobiltelefoner. Vann henter de i bøtter fra en brønn på tomta, og et lite renseanlegg sørger for at de kan slippe ut gråvann med god samvittighet.

SE VÅRT UTVALG AV DØRER OG VINDUER

Til hytta er det i hovedsak benyttet naturlige materialer, og det er bygget med hel ved. Ønsket var en bygning med lite vedlikeholdsbehov. Kledningen er av Kebony, som skal gråne naturlig over tid. Vinduskarmene er malt med sort linoljemaling.

– Det høres kanskje gammeldags ut å bygge en ny hytte i dag uten å legge inn strøm. Men vi trenger det rett og slett ikke. Flislagt bad har vi hjemme, og dusj trenger vi ikke. Vi bader heller i sjøen. Etter å ha ligget i telt i mange år uten noen fasiliteter, er det jo luksus bare å ha tak over hodet, sier de.

SE VÅRT UTVALG AV KLEDNING

 

På Koster er det få veier og enda færre biler – nesten som å dra tilbake i tid. Øyene tar i mot tusenvis av turister i sommermånedene. Runar og Gunn Mona merker likevel ikke altfor mye til folkemylderet med sin skjermede beliggenhet midt i et naturreservat.

Foto: Thomas Strømsnes

Inspirasjon: Forvandlet hytta med nytt gulv på ett døgn  Byggmakker

Inspirasjon: Forvandlet hytta med nytt gulv på ett døgn

19.02.2020

Familien ønsket seg en lys sommerhytte, men resultatet ble noe ganske annet enn hva de hadde forestilt seg.

Med torvtak går hytta i ett med naturen Byggmakker

Med torvtak går hytta i ett med naturen

05.08.2019

Rundt 90 prosent av alle nye hytter anlegges med torvtak.

Tregulv på bakkenivå Byggmakker

Tregulv på bakkenivå

06.02.2018

Et utegulv i tre er behagelig å gå på. Det blir ikke så varmt i sola som stein, og det tørker lett opp etter regnvær. Et tregulv er også praktisk – møblene står stødig og du trekker ikke så lett gras og skitt inn i huset. Og det behøver ikke bli en kjedelig, gold «treørken» – mulighetene er mange, både med hensyn til leggemetoder, materialer og overflatebehandling.

Oppbygd terrasse Byggmakker

Oppbygd terrasse

30.01.2018

Med en terrasse på bakkeplan er det ingen fare om den utsettes for telehiv eller ikke er perfekt dimensjonert. Men bygger du deg opp i høyden, må terrassen betraktes som et vanlig byggverk. Den er dermed underlagt gjeldende byggebestemmelser og bygges og må dimensjoneres deretter.