StartsidenTips og rådInspirasjon

Hytte midt i naturen

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

 

 

Når beliggenheten er perfekt, trengs det lite luksus for at beboerne skal trives. Denne nybygde hytta har verken innlagt strøm eller vann, men smykker seg i fantastiske omgivelser omgitt av sand, siv, svaberg og vann.

Etter å ha feriert i telt på Koster i 20 år, klarte Runar og Gunn Mona fra Halden å kapre seg en egen tomt, der de har bygget en enkel, funksjonell hytte der naturen står i fokus.

Kravene til form og funksjon for hytta, gjorde at eierne investerte i arkitekt. De ønsket seg en hytte som passer til tomten, og slipper inn mye lys. Hytta ble utformet slik at det er fin utsikt fra alle rom. Dernest var det viktig å skape lune uteplasser, der sola kan nytes fra morgen til kveld.

SE ALLE VÅRE PRODUKTER HER

   Eierne ville ha en ut-inn-hytte med sømløse overganger mellom ute og inne. Dette er blant annet hensyntatt med en stor skyvedør mellom stue og veranda, og enkel adkomst mellom oppholdsrommene og uteplassene.

Stor egeninnsats

Runar og Gunn-Mona har gravd for hånd til fundamenter og drenering, for å unngå at en gravemaskin skulle ødelegge vegetasjonen rundt. En dyktig snekker bygde hytta, mens all innredning er selvlaget.

Runar og Gunn Monas hyttefilosofi går ut på at hytta skal være annerledes enn hjemme. Bygningen har ikke innlagt strøm, men det er lagt til rette for solcellepanel som skal gi strøm til litt lys, radio og mobiltelefoner. Vann henter de i bøtter fra en brønn på tomta, og et lite renseanlegg sørger for at de kan slippe ut gråvann med god samvittighet.

SE VÅRT UTVALG AV DØRER OG VINDUER

Til hytta er det i hovedsak benyttet naturlige materialer, og det er bygget med hel ved. Ønsket var en bygning med lite vedlikeholdsbehov. Kledningen er av Kebony, som skal gråne naturlig over tid. Vinduskarmene er malt med sort linoljemaling.

– Det høres kanskje gammeldags ut å bygge en ny hytte i dag uten å legge inn strøm. Men vi trenger det rett og slett ikke. Flislagt bad har vi hjemme, og dusj trenger vi ikke. Vi bader heller i sjøen. Etter å ha ligget i telt i mange år uten noen fasiliteter, er det jo luksus bare å ha tak over hodet, sier de.

SE VÅRT UTVALG AV KLEDNING

 

På Koster er det få veier og enda færre biler – nesten som å dra tilbake i tid. Øyene tar i mot tusenvis av turister i sommermånedene. Runar og Gunn Mona merker likevel ikke altfor mye til folkemylderet med sin skjermede beliggenhet midt i et naturreservat.

Foto: Thomas Strømsnes

Terrassebeis – årets farger og trender Byggmakker

Terrassebeis – årets farger og trender

14.05.2021

Nå er det endelig tid for å nyte det gode liv utendørs. Terrassebeis i en lekker farge gir deg en god basis for å skape din egen stil på uterommet.

Hytteinspirasjon: makeover med malepensel Byggmakker

Hytteinspirasjon: makeover med malepensel

20.10.2020

Ser du på oppussingsprogram og tenker at du mangler både penger, håndverkere og et team av stylister? Nå har Jotun gjort det enkelt for deg å forvandle hytta på egenhånd – ute og inne.

Fargelansering: Bli inspirert av norske naturfarger Byggmakker

Fargelansering: Bli inspirert av norske naturfarger

26.08.2020

Få land er like heldige som Norge når det gjelder vakker natur, og det er nettopp dette som er inspirasjonen bak det nye fargekartet til Tyrilin. Her finner du tre unike stiler inspirert av fargene i det norske fjellandskapet.

Nye hyttevegger på en helg  Byggmakker

Nye hyttevegger på en helg

20.04.2020

Drømmer du om å fornye hytta eller skape hyttestemning hjemme? Da bør du sjekke ut denne smarte nyheten.