StartsidenTips og rådInspirasjon

Industriell look med betonggulv


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

Mur og betong er solide materialer som gir et røft uttrykk samtidig som det er slitesterkt og krever minimalt vedlikehold.

Betonggulv er ofte forbundet med råbygg eller industribygg, men mur og betong blir mer og mer vanlig i private hjem fordi vi ønsker et røffere uttrykk. Et dekorgulv i betong har mange fordeler.

– Betong er slitesterkt og har lang holdbarhet. Med god impregnering er det vedlikeholdsfritt i mange år, forteller Bjørn Petersen administrerende direktør i Hey'di som leverer sement, støpmasse og spesialprodukter innen mur og betong.

Dekorgulv bør behandles med impregnering. Det motvirker forvitring og hindrer at fuktighet trekker inn og lager flekker. Slitesterkt og stilig. Hey'di Dekorgulv ble brukt i kirken som ble pusset opp av Sinnasnekker´n på Holmestrand. Produktet har gode flytegenskaper og danner etter herding en slitesterk overflate som tåler svært mye.

 Hurtige podukter

Det er viktig å la fagfolk gjøre jobben hvis man planlegger å støpe betonggulv hjemme. Gulvet må være jevnt og tett før man støper. Derfor må det gjøres et godt forarbeid med avretting, priming og tetting av eventuelle sprekker på forhånd. Selve gulvet oppføres på kort tid.

– Produktene i Hey'di Turbo-serien herder raskt uavhengig av temperatur og fuktighet. Man kan gå på gulvet etter to til fire timer, forteller Petersen.

Tips: La massen tørke et døgn før du impregnerer.

 Mønstret overflate. Med betonggulv får du ikke en homogen overflate, men et gulv med liv og spill i.

Betong er populært i urbane leiligheter og nye funkishus, men egner seg i alle typer boliger så lenge underlaget er solid, stabilt og tåler vekten. Dette bør vurderes av en fagkyndig. Underlag i rissfritt betong eller basegulv er avgjørende for å få et godt resultat.

 

Dekorgulv fra Hey’di leveres i standardfargene lysgrå, grå, mørkgrå og koks.

Tips: Legg varmekabler i undergulvet for å unngå kalde føtter.

 

 

 

 

Årets gulvtrender Byggmakker

Årets gulvtrender

17.02.2020

Det er mange nye spennende gulvtrender som vil påvirke hvordan vi innreder våre hjem i 2020.

Dette gulvet er helt unikt  Byggmakker

Dette gulvet er helt unikt

05.11.2019

Ingen andre lager vinylgulv med så mange variasjoner.

Enkelt å fikse et ødelagt garasjegulv Byggmakker

Enkelt å fikse et ødelagt garasjegulv

03.10.2019

Sprekkdannelser, fukt og slitasje kan få garasjegulvet til å gå rask i oppløsning. Heldigvis er det enklere enn du tror å legge et nytt, fint gulv som tåler litt mer og holder litt lenger.

Hvordan lage betongkrakk Byggmakker

Hvordan lage betongkrakk

30.09.2019

Denne kule krakken kan du enkelt lage selv. Kan også brukes som sidebord, blomsterbord, nattbord. Se hvordan med Niklas her.