StartsidenTips og rådInspirasjon

Industriell look med betonggulv

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

 

Se våre supertilbud - gjelder t.o.m 27. juni

 

 

Mur og betong er solide materialer som gir et røft uttrykk samtidig som det er slitesterkt og krever minimalt vedlikehold.

Betonggulv er ofte forbundet med råbygg eller industribygg, men mur og betong blir mer og mer vanlig i private hjem fordi vi ønsker et røffere uttrykk. Et dekorgulv i betong har mange fordeler.

– Betong er slitesterkt og har lang holdbarhet. Med god impregnering er det vedlikeholdsfritt i mange år, forteller Bjørn Petersen administrerende direktør i Hey'di som leverer sement, støpmasse og spesialprodukter innen mur og betong.

Dekorgulv bør behandles med impregnering. Det motvirker forvitring og hindrer at fuktighet trekker inn og lager flekker. Slitesterkt og stilig. Hey'di Dekorgulv ble brukt i kirken som ble pusset opp av Sinnasnekker´n på Holmestrand. Produktet har gode flytegenskaper og danner etter herding en slitesterk overflate som tåler svært mye.

 Hurtige podukter

Det er viktig å la fagfolk gjøre jobben hvis man planlegger å støpe betonggulv hjemme. Gulvet må være jevnt og tett før man støper. Derfor må det gjøres et godt forarbeid med avretting, priming og tetting av eventuelle sprekker på forhånd. Selve gulvet oppføres på kort tid.

– Produktene i Hey'di Turbo-serien herder raskt uavhengig av temperatur og fuktighet. Man kan gå på gulvet etter to til fire timer, forteller Petersen.

Tips: La massen tørke et døgn før du impregnerer.

 Mønstret overflate. Med betonggulv får du ikke en homogen overflate, men et gulv med liv og spill i.

Betong er populært i urbane leiligheter og nye funkishus, men egner seg i alle typer boliger så lenge underlaget er solid, stabilt og tåler vekten. Dette bør vurderes av en fagkyndig. Underlag i rissfritt betong eller basegulv er avgjørende for å få et godt resultat.

 

Dekorgulv fra Hey’di leveres i standardfargene lysgrå, grå, mørkgrå og koks.

Tips: Legg varmekabler i undergulvet for å unngå kalde føtter.

 

 

 

 

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.

Her er grunnene til å velge høytrykkslaminatgulv Byggmakker

Her er grunnene til å velge høytrykkslaminatgulv

04.03.2021

Høytrykkslamineringen gjør gulvet betydelig sterkere enn vanlig laminat, men det er bare én av mange grunner til å velge høytrykkslaminat.

Årets gulvtrender Byggmakker

Årets gulvtrender

04.02.2021

Vi har entret et nytt år, og som alltid er det mange nye trender som påvirker hvordan vi innreder hjemmet. Dette er våre beste tips til deg som skal legge nytt gulv.

Byggebransjen tar miljøansvar  Byggmakker

Byggebransjen tar miljøansvar

28.01.2021

Byggenæringen er blant bransjene som har størst klimafotavtrykk, og trenger å bli mer bærekraftig. Slik tar Byggmakker og deres leverandører ansvar.