StartsidenTips og rådInspirasjon

Ingen pipe? Ikke noe problem!

 

Se hvilke produkter vi har i vår Sommerkampanje!

 

Ønsker du deg et romantisk ildsted, men mangler brannmur? En toppmontert stålpipe blir selve prikken over i’en sammen med din nye ovn eller peis. Den er enkel å montere med ferdige moduler, og hele jobben kan gjøres på en dag.

–Stålpipen kan vinkles og trekkes sideveis, noe som gir optimal fleksibilitet ved plassering av ovn eller peis. Kjøkken, soverom, stue, entrè – ja, der du måtte ønske et ildsted har du muligheten med en stålpipe, sier Frank Skåningsrud, salgssjef hos Jøtul.

En pipe, flere fordeler

Keramisk isolasjon og rustfritt innerrør bidrar til stålpipens høye sikkerhet. Den er sjaktfri, enkel å montere og kan stå så nært som 5 centimeter fra brennbart materiale.

Stålpipen er også plassbesparende og plasseringsvennlig – hvilket betyr at du står fritt til å velge hvor peisen skal stå. Den varmes opp raskere enn tradisjonelle elementpiper, gir bedre trekk og lettere opptenning.

Beregningsprogram Jøtul stålskorstein

Se film for enekel montering Jøtul stålskorstein

 

Hvilken farge passer deg?

I tillegg til standardfargene sort, grå og hvit, kan du få den RAL fargen du selv ønsker på stålpipen. Foretrekker du heller kobber, messing eller børstet stål kan vi levere det også. Skjult overgang i bjelkelaget. Den unike skjøteløsning gir en diskret og stilren montering, samtidig som den forhindrer varmespredning til skorsteinens utside. Modulene monteres i hverandre med overlappende isolasjon, og stopper på den måten varmebroer i skjøtene.

Velg mellom ulike modeller fra Jøtul, Schiedel, Tolmer og Icopal. Har du spørsmål om produkter, montering eller andre ting? Kontakt oss i Byggmakker for gode råd og veiledning!

Ny peis? Disse to er våre favoritter Byggmakker

Ny peis? Disse to er våre favoritter

06.07.2020

Peiskos er kanskje ikke det du tenker på akkurat nå, men plutselig er høsten her. Vi har sjekket ut nyhetene fra Jøtul og tatt med oss noen hete tips til deg som vurderer å fornye ildstedet.

Nyt utsikten med stolpefritt glassrekkverk Byggmakker

Nyt utsikten med stolpefritt glassrekkverk

14.04.2020

Rekkverk i glass er elegant og kan gjøre underverker for romfølelsen på terrassen din. Velger du en stolpefri løsning, er det ingenting som sperrer for utsikten.

Bytte tak: Dette må du vite  Byggmakker

Bytte tak: Dette må du vite

18.03.2020

Er du usikker på om taket ditt holder en vinter eller regnvåt sommer til, anbefaler vi deg å lese videre. Vanlig boligforsikring dekker nemlig ikke vannlekkasjer utenfra.

Ny vedovn – bedre for miljøet Byggmakker

Ny vedovn – bedre for miljøet

17.06.2019

Det beste du kan gjøre for å minske den lokale luftforurensningen, er å bytte ut din gamle vedovn med en rentbrennende ovn. Spesielt på kalde vinterdager er dette et problem i mange norske byer.