StartsidenTips og rådInspirasjon

Ingen pipe? Ikke noe problem!

Ønsker du deg et romantisk ildsted, men mangler brannmur? En toppmontert stålpipe blir selve prikken over i’en sammen med din nye ovn eller peis. Den er enkel å montere med ferdige moduler, og hele jobben kan gjøres på en dag.

–Stålpipen kan vinkles og trekkes sideveis, noe som gir optimal fleksibilitet ved plassering av ovn eller peis. Kjøkken, soverom, stue, entrè – ja, der du måtte ønske et ildsted har du muligheten med en stålpipe, sier Frank Skåningsrud, salgssjef hos Jøtul.

En pipe, flere fordeler

Keramisk isolasjon og rustfritt innerrør bidrar til stålpipens høye sikkerhet. Den er sjaktfri, enkel å montere og kan stå så nært som 5 centimeter fra brennbart materiale.

Stålpipen er også plassbesparende og plasseringsvennlig – hvilket betyr at du står fritt til å velge hvor peisen skal stå. Den varmes opp raskere enn tradisjonelle elementpiper, gir bedre trekk og lettere opptenning.

Beregningsprogram Jøtul stålskorstein

Se film for enekel montering Jøtul stålskorstein

 

Hvilken farge passer deg?

I tillegg til standardfargene sort, grå og hvit, kan du få den RAL fargen du selv ønsker på stålpipen. Foretrekker du heller kobber, messing eller børstet stål kan vi levere det også. Skjult overgang i bjelkelaget. Den unike skjøteløsning gir en diskret og stilren montering, samtidig som den forhindrer varmespredning til skorsteinens utside. Modulene monteres i hverandre med overlappende isolasjon, og stopper på den måten varmebroer i skjøtene.

Velg mellom ulike modeller fra Jøtul, Schiedel, Tolmer og Icopal. Har du spørsmål om produkter, montering eller andre ting? Kontakt oss i Byggmakker for gode råd og veiledning!

Ny vedovn – bedre for miljøet Byggmakker

Ny vedovn – bedre for miljøet

17.06.2019

Det beste du kan gjøre for å minske den lokale luftforurensningen, er å bytte ut din gamle vedovn med en rentbrennende ovn. Spesielt på kalde vinterdager er dette et problem i mange norske byer.

Slik sjekker du om veden er tørr Byggmakker

Slik sjekker du om veden er tørr

18.01.2019

Har du kjøpt ved som er vanskelig å fyre opp? Det er rett og slett veldig irriterende når du må bruke både 3 og 4 ganger på å forsøke å få fyr i peisovnen. Vi lover at hvis du bruker Zalo-testen, fyrer det på første forsøk neste gang.

Hiv deg på glasstrenden Byggmakker

Hiv deg på glasstrenden

09.05.2018

Glassrekkverk gir deg fullt utbytte av en vakker utsikt samtidig som det bidrar til å øke romfølelsen – både ute og inne.

Etterisolering av vegger og tak Byggmakker

Etterisolering av vegger og tak

26.01.2018

Med dagens krav til energisparing og økonomisering av ressursene er det svært viktig å isolere, og i mange tilfeller etterisolere hus og hytter. Det gamle ordtaket «om å fyre for kråka» er mer aktuelt enn noensinne, og det gjelder å spare på den varmen vi har opparbeidet inne i den kalde årstiden.