StartsidenTips og rådInspirasjon

Ingen utekos uten utepeis


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

Hvem har sagt at peis er forbeholdt vinter og innekos? Med en utepeis kan du nyte lange kvelder utendørs, uansett årstid.

–Vår- og sommerkveldene er for mange en tid man samler gode venner og familie til sosialt fellesskap. Med en utepeis kan man forlenge den gode opplevelsen i en lun og varm atmosfære langt utover kvelden.

SE ALLE VÅRE PEISER

Rustikk og vedlikeholdsfri


Liker du en mer rustikk og industriell look, er Jøtul Terrazza et supert alternativ. Dette er en lekker, værbestandig og allsidig utepeis i Cortenstål som har en rustikk overflate.

–Denne peisen har en stor åpning med godt innsyn fra sidene som inkluderer alle i varmen fra et stort bål. Her kan du kose deg foran peisen når temperaturen kryper nedover. Med Jøtul Terrazza får du en tøff, brukervennlig og vedlikeholdsfri utepeis, forteller Dan Frode Langebråten, salgssjef i Jøtul.

Utepeisene fra Jøtul leveres med en grillrist som kan enkelt monteres, i tillegg til gnistfanger. Jøtul Terazza er dessuten designet slik at du kan ha den ene siden åpen.


Tresorter som egner seg til grilling

Grilling på utepeis gir maten en utsøkt smak med en utpreget røykaroma. For best resultat bør du bruke indirekte varme, fremfor å legge grillmaten rett over glørne. Noen tresorter egner seg bedre enn andre til grilling. Hickorytre er velkjent, men finnes også flere gode, norske alternativer:

Epletrær: Røyken fra epleved har en fruktig karakter som passer til storfe, svin, kylling og viltfugl som rype, orrfugl og fasan. Temperaturen skal være middels til høy.

Kirsebærtrær: Har en søtlig aroma som passer godt til alle kjøttsorter og desserter. Middels høy temperatur.

Ask: Subtile aromaer som passer til fisk og noe kjøtt. Høy varme.

Eik: Særegen smak – veldig populær tresort. Fungerer supert til rødt kjøtt, fisk, svin og vilt. Veldig høy varme. Eikekubber brenner godt og lenge.

Planlegger du oppussing?  Dette kan du få gjort hjemme nå Byggmakker

Planlegger du oppussing? Dette kan du få gjort hjemme nå

03.04.2020

Våren er tid for oppussing, hagearbeid og uteprosjekter. Men hvilke oppgaver bør du prioritere akkurat nå – og hvilke forholdsregler bør du ta hjemme hos deg?

Hvordan lage plantehylle selv Byggmakker

Hvordan lage plantehylle selv

01.04.2020

La deg inspirere — skap en grønn oase ute. Enten du har en stor terrasse eller liten balkong - elsker å dyrke urter eller er glad i fargerike blomster er dette kanskje helgens DIY-prosjekt for deg?

Terrasseinspirasjon: Barbeint sommer, uten en flis   Byggmakker

Terrasseinspirasjon: Barbeint sommer, uten en flis

24.03.2020

Da Kine og Tom bygget drømmeterrassen hadde de ett krav: Barna skulle få boltre seg fritt – uten sko på beina. Løsningen ble 8000 usynlige skruer.

Fasadevask med høytrykkspyler: Slik får du et vellykket resultat Byggmakker

Fasadevask med høytrykkspyler: Slik får du et vellykket resultat

06.03.2020

Mange bekymrer seg for at trykket blir for sterkt og at husmalingen slites bort – men bruker du riktig utstyr har du ingen grunn til bekymring.