StartsidenTips og rådInspirasjon

Ingen utekos uten utepeis

Hvem har sagt at peis er forbeholdt vinter og innekos? Med en utepeis kan du nyte lange kvelder utendørs, uansett årstid.

–Vår- og sommerkveldene er for mange en tid man samler gode venner og familie til sosialt fellesskap. Med en utepeis kan man forlenge den gode opplevelsen i en lun og varm atmosfære langt utover kvelden.

SE ALLE VÅRE PEISER

Rustikk og vedlikeholdsfri


Liker du en mer rustikk og industriell look, er Jøtul Terrazza et supert alternativ. Dette er en lekker, værbestandig og allsidig utepeis i Cortenstål som har en rustikk overflate.

–Denne peisen har en stor åpning med godt innsyn fra sidene som inkluderer alle i varmen fra et stort bål. Her kan du kose deg foran peisen når temperaturen kryper nedover. Med Jøtul Terrazza får du en tøff, brukervennlig og vedlikeholdsfri utepeis, forteller Dan Frode Langebråten, salgssjef i Jøtul.

Utepeisene fra Jøtul leveres med en grillrist som kan enkelt monteres, i tillegg til gnistfanger. Jøtul Terazza er dessuten designet slik at du kan ha den ene siden åpen.


Tresorter som egner seg til grilling

Grilling på utepeis gir maten en utsøkt smak med en utpreget røykaroma. For best resultat bør du bruke indirekte varme, fremfor å legge grillmaten rett over glørne. Noen tresorter egner seg bedre enn andre til grilling. Hickorytre er velkjent, men finnes også flere gode, norske alternativer:

Epletrær: Røyken fra epleved har en fruktig karakter som passer til storfe, svin, kylling og viltfugl som rype, orrfugl og fasan. Temperaturen skal være middels til høy.

Kirsebærtrær: Har en søtlig aroma som passer godt til alle kjøttsorter og desserter. Middels høy temperatur.

Ask: Subtile aromaer som passer til fisk og noe kjøtt. Høy varme.

Eik: Særegen smak – veldig populær tresort. Fungerer supert til rødt kjøtt, fisk, svin og vilt. Veldig høy varme. Eikekubber brenner godt og lenge.

Utebelysning: Så enkelt installerer du den selv  Byggmakker

Utebelysning: Så enkelt installerer du den selv

18.08.2020

Når høstmørket kommer sigende, er utebelysning et must. Les videre og se hvor enkelt du kan lyse opp uteplassen med forskjellige lamper og effekter.

Ny peis? Disse to er våre favoritter Byggmakker

Ny peis? Disse to er våre favoritter

06.07.2020

Vi har sjekket ut nyhetene fra Jøtul og tatt med oss noen hete tips til deg som vurderer å fornye ildstedet.

Spilevegg: Slik bygger du den selv  Byggmakker

Spilevegg: Slik bygger du den selv

01.07.2020

Den er en av de største interiørtrendene akkurat nå. I denne artikkelen finner du inspirasjonen og veiledningen du trenger for å bygge spilevegg både inne og ute.

Utnytt plassen under terrassen  Byggmakker

Utnytt plassen under terrassen

15.04.2020

Drømmer du om utekjøkken, sportsbod, mer oppbevaringsplass eller carport? Trikset er å legge et tett terrassegulv.