StartsidenTips og rådInspirasjon

Ingen utekos uten utepeis

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Hvem har sagt at peis er forbeholdt vinter og innekos? Med en utepeis kan du nyte lange kvelder utendørs, uansett årstid.

– Vår- og sommerkveldene er for mange en tid man samler gode venner og familie til sosialt fellesskap. Med en utepeis kan man forlenge den gode opplevelsen i en lun og varm atmosfære langt utover kvelden.

Utepeis og grill i ett: Utepeis Grill Forno II

Moderne og lunt: Utepeis Forno Garden sett

Utepeis Forno

 

 

Rustikk og vedlikeholdsfri

Liker du en mer rustikk og industriell look, er Jøtul Terrazza et supert alternativ. Dette er en lekker, værbestandig og allsidig utepeis i Cortenstål som har en rustikk overflate.

–Denne peisen har en stor åpning med godt innsyn fra sidene som inkluderer alle i varmen fra et stort bål. Her kan du kose deg foran peisen når temperaturen kryper nedover. Med Jøtul Terrazza får du en tøff, brukervennlig og vedlikeholdsfri utepeis, forteller Dan Frode Langebråten, salgssjef i Jøtul.

Utepeisene fra Jøtul leveres med en grillrist som kan enkelt monteres, i tillegg til gnistfanger. Jøtul Terazza er dessuten designet slik at du kan ha den ene siden åpen.

Utepeis Terrazza Corten fra Jøtul

Utepeis Terrazza Corten XL fra Jøtul

 

Utepeis Frøya Corten fra Jøtul

Utepeis Loke Corten fra Jøtul


Tresorter som egner seg til grilling

Grilling på utepeis gir maten en utsøkt smak med en utpreget røykaroma. For best resultat bør du bruke indirekte varme, fremfor å legge grillmaten rett over glørne. Noen tresorter egner seg bedre enn andre til grilling. Hickorytre er velkjent, men finnes også flere gode, norske alternativer:

Epletrær: Røyken fra epleved har en fruktig karakter som passer til storfe, svin, kylling og viltfugl som rype, orrfugl og fasan. Temperaturen skal være middels til høy.

Kirsebærtrær: Har en søtlig aroma som passer godt til alle kjøttsorter og desserter. Middels høy temperatur.

Ask: Subtile aromaer som passer til fisk og noe kjøtt. Høy varme.

Eik: Særegen smak – veldig populær tresort. Fungerer supert til rødt kjøtt, fisk, svin og vilt. Veldig høy varme. Eikekubber brenner godt og lenge.

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Også du kan bygge terrassen din selv! Byggmakker

Også du kan bygge terrassen din selv!

25.05.2021

Selvgjort er velgjort, heter det – og få ting er mer velgjort enn en selvgjort terrasse. Men hvordan skal du klare å bygge terrasse når du har ti tommeltotter, få eller ingen kunnskaper om snekring, ikke vet opp ned på en hammer og tror at drill kun er noe garden gjør? Det er da Byggmakker kommer med en hjelpende hånd – eller håndverker, hvis du ønsker det.

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden! Byggmakker

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden!

21.05.2021

Med glassrekkverk føles hjemmet ditt mer åpent, det blir lysere, naturen kommer nærmere og utsikten blir bedre. Samtidig bidrar det til å øke romfølelsen – både ute og inne.

De 9 hotteste terrassebordene denne sommeren Byggmakker

De 9 hotteste terrassebordene denne sommeren

19.05.2021

Skal du bygge ny terrasse i år? I så fall har du flere varianter av terrassebord å velge mellom enn noensinne, så hvilket skal du gå for? Det kommer an på hva som er viktigst for deg – er det pris, utseende, farge, byggemateriale eller vedlikehold?