StartsidenTips og rådInspirasjon

Ingen utekos uten utepeis

Hvem har sagt at peis er forbeholdt vinter og innekos? Med en utepeis kan du nyte lange kvelder utendørs, uansett årstid.

–Vår- og sommerkveldene er for mange en tid man samler gode venner og familie til sosialt fellesskap. Med en utepeis kan man forlenge den gode opplevelsen i en lun og varm atmosfære langt utover kvelden.

SE ALLE VÅRE PEISER

Rustikk og vedlikeholdsfri


Liker du en mer rustikk og industriell look, er Jøtul Terrazza et supert alternativ. Dette er en lekker, værbestandig og allsidig utepeis i Cortenstål som har en rustikk overflate.

–Denne peisen har en stor åpning med godt innsyn fra sidene som inkluderer alle i varmen fra et stort bål. Her kan du kose deg foran peisen når temperaturen kryper nedover. Med Jøtul Terrazza får du en tøff, brukervennlig og vedlikeholdsfri utepeis, forteller Dan Frode Langebråten, salgssjef i Jøtul.

Utepeisene fra Jøtul leveres med en grillrist som kan enkelt monteres, i tillegg til gnistfanger. Jøtul Terazza er dessuten designet slik at du kan ha den ene siden åpen.


Tresorter som egner seg til grilling

Grilling på utepeis gir maten en utsøkt smak med en utpreget røykaroma. For best resultat bør du bruke indirekte varme, fremfor å legge grillmaten rett over glørne. Noen tresorter egner seg bedre enn andre til grilling. Hickorytre er velkjent, men finnes også flere gode, norske alternativer:

Epletrær: Røyken fra epleved har en fruktig karakter som passer til storfe, svin, kylling og viltfugl som rype, orrfugl og fasan. Temperaturen skal være middels til høy.

Kirsebærtrær: Har en søtlig aroma som passer godt til alle kjøttsorter og desserter. Middels høy temperatur.

Ask: Subtile aromaer som passer til fisk og noe kjøtt. Høy varme.

Eik: Særegen smak – veldig populær tresort. Fungerer supert til rødt kjøtt, fisk, svin og vilt. Veldig høy varme. Eikekubber brenner godt og lenge.

Fra utlandet til uteområdet Byggmakker

Fra utlandet til uteområdet

15.08.2019

Mange reiser til utlandet om sommeren. Derfor er det grunn til å bygge et uteområde som også egner seg for den norske sensommeren.

Sommeridyll i egen hage - med panoramautsikt Byggmakker

Sommeridyll i egen hage - med panoramautsikt

18.06.2019

Anneks Grimstad gir deg skygge for solen, ly for regnet og god utsikt. Kanskje du til og med kan gjøre om annekset til et koselig krypinn for sommergjestene dine?

Ny vedovn – bedre for miljøet Byggmakker

Ny vedovn – bedre for miljøet

17.06.2019

Det beste du kan gjøre for å minske den lokale luftforurensningen, er å bytte ut din gamle vedovn med en rentbrennende ovn. Spesielt på kalde vinterdager er dette et problem i mange norske byer.

En terrasse for både sommer og høst  Byggmakker

En terrasse for både sommer og høst

03.09.2018

Denne flotte utsiktsterrassen i Ekebergåsen er, som mange andre norske boligtomter, tilpasset et skrånende terreng. Ved å dele opp utearealet i soner og investere i anneks eller overbygg, får du maks ut av uteplassen din større deler av året.