StartsidenTips og rådInspirasjon

Jakten på drømmegulvet

Interessen for gulv er større enn noen gang før. Dette er noen av de heteste trendene i år.

Gulvet har gått fra å bare være en nødvendig del av hjemmet til noe av det første som folk legger merke til når de kommer på besøk. Vi har spurt tre eksperter hva slags gulv som er trendy i 2016.

KVALITETSBEVISSTE

Tregulv går igjen som et foretrukket valg blant nordmenn, og er fortsatt en av de aller største trendene i år. Det bekrefter Katharina Sølvberg, kreativ leder i Södra, som råder kvalitetsbevisste nordmenn til å velge naturlige materialer:

– Treprodukter er i tiden som aldri før, men i en litt annen utførelse og med andre overflater enn de man så for 20 år siden, sier Sølvberg.

– Utvalget innenfor både farger og type overflater på gulv er mange, og det skal mye til for at ikke produkter i heltre kan benyttes for å tilfredsstille både dine drømmer og passe inn i moderne interiør, fortsetter hun.

SE VÅRT UTVALG AV GULV HER

Sov i ro: Gulv i heltre er varme og behagelige å gå på, samtidig som de er lekre å se på. Dette lekre 1-stavsgulvet i furu, Lumiere fra Södra, er behandlet med lysegrå hardvoksolje.

Bestselger: Alpine er et vakkert, massivt furugulv behandlet med en hvitpigmentert hardvoksolje, og det mest populære heltregulvet i furu hos Södra. Et lyst gulv gjør rommet luftig og enkelt å innrede.

Mystikk: Gulvet Noir fra Södra lar de mørke tonene spille hovedrollen i rommet, og er et svart gulv behandlet med hardvoksolje. Med hardvoksolje på overflaten er gulvet svært motstandsdyktige mot søl og slitasje.

KARAKTERISTISK OVERFLATE

Både farger og overflater har blitt karakteristiske kjennetegn i løpet av 2016. Tidligere skulle gulvet være så nøytralt som mulig, men de siste årene har gulvet fått lov til å spille en større rolle i hjemmet. Rustikke gulv med tydelig struktur og karakter, brede plank og mer bruk av innfarging og behandling er tendenser som nå har blitt mer gjeldende. Salgssjef i Kährs, Ole Kristian Vangerud, har lagt merke til endringene:

– Vi ser at folk i stadig større grad er mer modige i sitt valg av gulv. Glanset overflate og 3-stavs gulv er på vei ut, og den heteste trenden nå er 1-stav plank som tilfører et elegant utseende til rommet. Materialet er i hovedsak eik, gjerne børstet, med fasede kanter, mattlakkert eller oljet overflate, sier Vangerud.

SE VÅRT UTVALG AV PARKETT HER

Romantisk. Eik Aspeland fra Kährs er et rustikt 1-stavs plankegulv med store kvister og sprekker som gir gulvet et gammelt og romantisk utseende.

Eksklusivt tregulv. Eik Paris fra Kährs er et eksklusivt tregulv hvor kun den fineste eiken er inkludert. Det elegante 1-stavsgulvet har i tillegg en naturlig overflate, og børsting og mikrofasede kanter fremhever treets egenskaper.

TAR UTGANGSPUNKT I DET KLASSISKE

De nye gulvseriene til Tarkett bærer også preg av at gulvet får spille en større rolle i interiøret, og nye børsteteknikker som løfter frem strukturen i treverket er en gjenganger i deres nyeste kolleksjoner. Markedssjef i Tarkett Ingrid Holst mener klassiske gulv i en moderne drakt i vil prege gulvsalget i tiden fremover:

– Vi opplever at folk i større grad etterlyser gulv med mønster, naturlige overflater og struktur. Likevel ligger kvaliteten ved de klassiske gulvene til grunn, og folk vil ha solide parkettgulv som er slitesterke samtidig som de er vakre. Vi har jobbet med designet på de nye nordiske tregulvene slik at de formidler tradisjonelle verdier i et samtidsuttrykk som gjør dem aktuelle og spennende i dag, sier Holst.

Hun legger til at både lyse og mørke gulv vil fortsatt vil prege trendene utover i 2016.

– Vi ser at trendene beveger seg mer mot en mørkere fargeskala, men de lyse gulvene går ikke av moten av den grunn. Tidløs parkett i brede bord som innehar en rolig og lys, nordisk palett er jo aldri å forakte. Utvalget for kundene våre er bredere, og det er mange vakre gulvtyper å velge mellom, avslutter Holst.

Nederlanske ruter. Gulvet Noble Eik Wasa fra Tarkett er inspirert av det klassiske nederlandske rutemønsteret, og kommer i en varm, mørk brun nyanse.

Nordisk stil. De lyse fargetonene i parketten Vintage Eik Copenhagen fra Tarkett gir et naturlig og lett uttrykk til rommet.

Elegant. Prestige Eik White Sand fra Tarkett er børstet med en spesiell teknikk som gir et rustikt uttrykk og en myk følelse. Utseendet kan minne noe om drivved.

Varme toner. Tarketts Vintage-serie har naturlige merker og ujevnheter som gir gulvet et industrielt og autentisk uttrykk. Den mørke fargen på gulvet gir varme til interiøret.

Legge laminatgulv – så enkelt gjør du det selv Byggmakker

Legge laminatgulv – så enkelt gjør du det selv

23.08.2021

Det er mange gode grunner til å velge laminat: Det er vedlikeholdsfritt, pent å se på, gjør det selv-vennlig og slitesterkt – på noen merker får du til og med livstidsgaranti! Vi viser deg hvordan du enkelt legger laminatgulvet selv.

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.

Her er grunnene til å velge høytrykkslaminatgulv Byggmakker

Her er grunnene til å velge høytrykkslaminatgulv

04.03.2021

Høytrykkslamineringen gjør gulvet betydelig sterkere enn vanlig laminat, men det er bare én av mange grunner til å velge høytrykkslaminat.

Årets gulvtrender Byggmakker

Årets gulvtrender

04.02.2021

Vi har entret et nytt år, og som alltid er det mange nye trender som påvirker hvordan vi innreder hjemmet. Dette er våre beste tips til deg som skal legge nytt gulv.