StartsidenTips og rådInspirasjon

Jotun LADY Perfection: Mørkere, mattere og lunere takfarger er «in»

Stadig flere innser at taket i stua eller på soverommet ikke trenger å være hvitt!

Se OPP neste gang du går inn i et hus, så vil du med stor sannsynlighet se at taket er hvitt. Her til lands er nemlig hvite tak fortsatt det desidert mest populære fargevalget. Kanskje skyldes det at vi i årevis har fått høre at hvitfarge er det eneste som sørger for en jevn lysspredning i rommet, og som i tillegg er nøytral mot husets vegger og gulv. I sørligere strøk av verden er det derimot langt mer vanlig å velge noe dypere og lunere takfarger.

SE VÅRT UTVALG AV MALING HER
Nå kan det se ut til den samme trenden er på full fart inn i norske hjem også. Den nye Jotun-malingen LADY Perfection legger i alle fall alt til rette for å utforske hvordan mørkere og mattere takfarger kan bidra til å skape stemning i enkelte rom. Bare tenk hvor koselig det kan bli med et himmelblått tak på barnerommet, eller en farge med et skjær av rosa, grått eller grønt i stua? Selv om mørkere nyanser utvilsomt er tidsriktig akkurat nå, vil selv en litt mørkere nyanse enn hvit gi rommet et lunere uttrykk.

STORT FARGEUTVALG
I likhet med veggmalingen LADY Pure Color, gir LADY Perfection en supermatt overflate og et vakkert, skjoldfritt resultat. Malingen er enkel å påføre – uten drypp og søl – og er overmalbar etter to timer. LADY Perfection bør påføres fyldig og jevnt, og med to strøk får du i tillegg dekkgaranti fra Jotun. Malingsprodusenten anbefaler for øvrig å bruke rull for best resultat, men pensel eller høytrykkssprøyte kan også benyttes.

LADY Perfection fås i Hvit eller B base. Det gjør det mulig å velge mellom en rekke forskjellige farger fra Jotuns varierte fargekart – for eksempel 10429 DISKRET eller 1024 TIDLØS:

Lady Perfection 10429 Diskret. JOTUN

Lady Perfection 5249 Linblå. JOTUN

Husk at fargen og glansen på takmalingen kan gi en større effekt enn du kanskje har tenkt over, og kan bidra sterkt til å sette stemningen i ethvert rom. Blir det noe annet enn hvitt når du skal male taket neste gang?

Male hus? Dette er årets fargetrender til huset Byggmakker

Male hus? Dette er årets fargetrender til huset

18.03.2021

I Jotuns nye eksteriørfargekart finner du sju ulike fargetemaer, som vil gjøre det enklere å velge fargeretning når du skal male hus eller hytte. – Det lønner seg alltid å skape en helhetlig fargepalett utendørs, sier Jotuns fargesjef.

Velg riktig maling til dine rom Byggmakker

Velg riktig maling til dine rom

24.02.2021

Bruken og utformingen av et rom har mye å si for hvilken type maling du bør velge. Les videre og la deg inspirere av de flotte og slitesterke produktene til Jotun.

Hytteinspirasjon: makeover med malepensel Byggmakker

Hytteinspirasjon: makeover med malepensel

20.10.2020

Ser du på oppussingsprogram og tenker at du mangler både penger, håndverkere og et team av stylister? Nå har Jotun gjort det enkelt for deg å forvandle hytta på egenhånd – ute og inne.

Dette er fargetrendene i 2021 Byggmakker

Dette er fargetrendene i 2021

14.09.2020

Tidligere har den årlige fargelanseringen til Jotun fokusert på nye farger fra det anerkjente fargelaboratoriet – men i fargekartet for 2021 finner du gamle klassikere som har fått nytt liv sammen med nye nyanser.