StartsidenTips og rådInspirasjon

Juletre: Velger du kunstig eller naturlig?

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

 

 

Er du på jakt etter juletre i siste liten? Her er tre gode grunner til å velge et grønt, glitrende tre i plast.

Stadig flere nordmenn velger kunstig juletre, og markedet for plastjuletrær større enn noensinne – med flotte, naturtro trær i forskjellige imitasjoner, design og størrelser.

Trenger du å bli overbevist? Her er tre meget gode grunner til å kjøpe et grønt, glitrende tre i plast.

Du slipper å kjøpe nytt juletre hvert år

Et naturlig juletre må kastes når jula er over, og er du ekstra uheldig er treet tomt for nåler etter bare noen dager. Velger du et kunstig juletre kan du være sikker på at treet holder seg like fint år etter år.

— Velger du et kunstig juletre er det ekstra viktig å bruke tid på å finne et tre du virkelig liker og som passer inn i hjemmet. Mange er tradisjonsfaste når det kommer til juletrær, mens andre går for det de liker i øyeblikket. Fordelen med et kunstig juletre er at du slipper å overveie fordeler og ulemper med de ulike tresortene. Det eneste du trenger å ta hensyn til er størrelsen på treet og dine egne estetiske preferanser, sier Ann Kristin Westgaard i Arnøy Engros.

Dersom du ønsker deg et ekstra flott juletre anbefaler hun denne lekre luksusgranen med 400 LED-lys og dimmer.

AMERIKANSK JUL: Stort, bugnende tre som kommer klappet og klart med juletrelys.

 

Et juletre i plast er vedlikeholdsfritt

Naturlige juletrær må både beskjæres, spyles, vannes og akklimatiseres. Et kunstig juletre krever bare tre ting: pakk opp, sett sammen og pynt. Blir treet støvete tørker du enkelt av grenene med en klut.

Ønsker du deg et juletre med ekstra vinterstemning? Dette flotte juletreet fra Arnøy kommer med snøeffekt og LED-lys med både varmhvit farge og multifarger.

SNØEFFEKT: Juletre fra Arnøy med naturtro snøeffekt.

 

Kunstige juletrær er allergivennlige

Mange plages av allergi i julen. Barnåler inneholder stoffer som irriterer luftveier og slimhinner – som i verste fall kan føre til astma. Samtidig kan juletrær være yngleplass for muggsopp og pollen. Norges Astma- og Allergiforbund anbefaler faktisk å spyle juletreet før man tar det inn. Disse bekymringene slipper man å ta stilling til med et kunstig og allergivennlig juletre.

 

BESTSELGER: Edelgran Natur kommer i flere høyder fra 100 og helt opp til 300 centimeter.

— De fleste velger trær i høyden 180 eller 210 centimeter. Med denne størrelsen får du et stort, rikt juletre som samtidig har plass til julestjerne i toppen uten å treffe taket.

SMAL SAK: Juletre Gran er en smalere variant – perfekt for deg som ikke har plass til et bredt tre.

Tips!
Elsker du lukten av skog, kvae og barnåler? Det finnes en rekke produkter som bevarer duften av jul – alt fra duftposer, duftlys og sprayprodukter som lukter furunål. 

SKAL DU KJØPE KUNSTIG JULETRE?
HOS BYGGMAKKER FINNER DU ET STORT UTVALG JULETRÆR OG JULEPYNT.

FINNER DU IKKE TREET DU ØNSKER DEG?
DU KAN KJØPE ALLE PRODUKTENE I ARTIKKELEN HOS DIN NÆRMESTE BYGGMAKKER.

Høstdugnad: Få orden i hagen med en redskapsbod Byggmakker

Høstdugnad: Få orden i hagen med en redskapsbod

07.10.2020

Trenger du ekstra lagringsplass? Da kan en frittstående redskapsbod være den perfekte løsningen for deg. Vi har funnet tre flotte modeller som du kan montere selv.

Hvordan lage juletreformet hylle Byggmakker

Hvordan lage juletreformet hylle

27.11.2019

Har du planer om å lage en hjemmelaget julekalender til barna eller til kjæresten? Det er både koselig og personlig med en adventskalender du har laget selv, og mottakeren vil garantert sette pris på det. Denne flotte reolen formet som et juletre er både praktisk og dekorativ. Se full video trinn for trinn, kapplister og skisse her.

Sommeridyll i egen hage - med panoramautsikt Byggmakker

Sommeridyll i egen hage - med panoramautsikt

18.06.2019

Anneks Grimstad gir deg skygge for solen, ly for regnet og god utsikt. Kanskje du til og med kan gjøre om annekset til et koselig krypinn for sommergjestene dine?

Vinyl er i vinden på norske terrasser i sommer Byggmakker

Vinyl er i vinden på norske terrasser i sommer

25.04.2019

Disse leveggene krever minimalt med vedlikehold, tåler alle temperaturer, og kan monteres enklere enn du tror.