StartsidenTips og rådInspirasjon

Kickstart vårrengjøringen med en vindusvask

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Våren er her, og det synes på rutene. Gi vinduene en omgang med såpe, vann og rengjøringsteknologi.

Vi er allerede godt inne i den tiden der sola treffer vinduene og avslører både skitt og støv som har samlet seg opp gjennom en lang vinter.

Men hvordan bør egentlig vinduene vaskes – og finnes det metoder som er mer effektive enn andre? Vi har snakket med en rengjøringsentusiast som kan mer enn de fleste om vindusvask. Dette er hans beste tips: 

Ikke vent til sommeren

— Det beste utgangspunktet for en vellykket vindusvask er riktig temperatur. Vindusflatene bør ikke være for varme eller for kalde. Høst og vår er derfor ekstra gode årstider for vindusvask, forteller Lars Nyhaugen i Kärcher.

Når gradestokken kryper opp mot 25 plussgrader og vinduene står timevis i solsteken, blir ikke resultatet like bra. Vann og såpe på et brennhett vindu vil raskt fordampe, og det fører til skjolder og et ujevnt resultat.

– Skal du vaske vinduer om sommeren, bør du gjøre det etter at solen har gått ned, tipser Nyhaugen. 

Varmt vann er en fordel både utvendig og innvendig,

men sørg for at vinduene er tempererte.

Mest effektivt: Vindusvasker  

Med en batteridrevet vindusvasker går vindusvasken så å si som en drøm. Denne metoden gir et blankt og stripefritt resultat på rekordtid, uten søling underveis. Vindusvaskeren suger opp vanner fra ruten samtidig som du drar over med nalen.

NYHET: Kärcher lanserte nylig WV 6 Plus, en batteridrevet vindusvasker som gjør vindusvasken enkel og effektiv. Foto: Kärcher.

Denne modellen fra Kärcher kommer med en ekstra sprayflaske med mikrofiberklut. Maskinen kan brukes på alt fra keramikktopper, speil, bilruter, på veggen og i dusjen. Ifølge Nyhaugen gjør den seg også godt på kjøkkenet og på uprofilerte fronter.

ALLROUNDER: Vindusvaskeren WV 6 Plus kan brukes på alle jevne og glatte overflater. Foto: Kärcher.


Modellen på bildet har en bred nal som gjør rengjøringen enda mer effektiv.

Den har også ekstra lang batteritid og et display som viser hvor mange minutter som gjenstår på maskinen. Den kommer med to naler i ulike størrelser og et smalt munnstykke kan kjøpes separat.

Bruk såpe og vann

Har du ikke vindusvasker? Det finnes andre muligheter, og noen er mer effektive enn andre.

Bland såpe og varmt vann og spray på med en avstand på 30 centimeter. Du kan bruke godt med vann, men unngå å la det renne ned. Dersom du ikke har en vindusvasker kan du bruke en mikrofiberklut eller børste for å løsne skitten.

— Vinduer blir eksponert for skitt, smuss, fuglebæsj, innsekter og ulike typer støv. Bor du i nærheten av en bilvei kan trafikkstøv være en plage. Her er fettløsende såper svært effektive, sier Nyhaugen.

Bruk kluter eller børster som ikke loer.

Kluter som ikke er finvevde etterlater ofte hår og støvklumper. Du kan også bruke krøllet avispapir, pusseskinn eller nal. Nyhaugen at man beveger nalen ovenfra og ned. Man bør også overlappe, men ikke med mer enn ca. én centimeter. Er du for raus vil gummien hakke og skape striper.

Vindusvask – kort oppsummert

  1. Bruk lunkent vann og fettløsende såpe
  2. Ikke ha for kalde eller for varme vinduer – høst og vår er perfekte årstider
  3. Bruk godt vann og litt såpe. Bruker du sprayflaske er 30 centimeter en god avstand
  4. Bruk nal eller vindusvasker loddrett, ikke fra side til side. Overlapp litt, men ikke for mye. Da unngår du søl og ujevnheter.
  5. Dersom det er vanskelig å komme til helt nederst, bruker du en nal eller vindusvasker horisontalt på de siste 20 til 30 centimeterne. WV 6 Plus har ekstra fleksibel nal slik at du kan bruke den vertikalt også helt nederst mot lister og gulv
  6. Tørk bort restene med en tørr mikrofiberklut

Gjør vårrengjøringen enkel med en høytrykksspyler Byggmakker

Gjør vårrengjøringen enkel med en høytrykksspyler

10.05.2021

Det er endelig på tide å rydde bort vinteren og klargjøre for vår og sommer. Hagearbeid, utvendig vedlikehold og spennende utendørsprosjekter står på trappene, og med en god høytrykkspyler gjør du jobben mye enklere og raskere.

Fasadevask med høytrykkspyler: Slik får du et vellykket resultat Byggmakker

Fasadevask med høytrykkspyler: Slik får du et vellykket resultat

06.03.2020

Mange bekymrer seg for at trykket blir for sterkt og at husmalingen slites bort – men bruker du riktig utstyr har du ingen grunn til bekymring.

Så enkelt vasker du bilen, huset og terrassen med høytrykkspyler Byggmakker

Så enkelt vasker du bilen, huset og terrassen med høytrykkspyler

05.04.2019

Det er ikke til å unngå at overflater blir skitne og trenger en real vask. Her er de beste tipsene for hvordan du kan bruke høytrykkspyleren din trygt og effektivt!

Stopp skitten med høytrykkspyler Byggmakker

Stopp skitten med høytrykkspyler

09.07.2018

94 prosent av skitten kommer inn gjennom døren. Ved å holde det rent på utsiden rundt inngangen reduseres mengden av skitt som dras til inngangen og til slutt det som kommer helt inn i huset. Med en høytrykkspyler kan du effektivt bli kvitt smuss på alt fra sykler og biler til husfasader og uteplasser.