StartsidenTips og rådInspirasjon

Kjapp og kreativ romfornyelse

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Du trenger ikke male hele rommet for å løfte det personlige uttrykket i rommet. Du kan oppnå en stor effekt ved å male utvalgte detaljer. Tenk rette linjer, kreativitet og fargekombinasjoner.

Vær kreativ og mal vindusnisjer, gjerne i duse pasteller som fint speiler seg i dagslyset. Mal gjerne med en lysere nyanse enn på veggene og skap en kontrast som også̊ gir god romfølelse.

Løft en liten og annerledes detalj ved å male innsiden av dørbladet. Her kan du slå ut håret og velge en sprek farge uten at det tar over hele rommet. Rør til radiatorer kan også̊ bli interessante detaljer om du våger å sette farge på dem.

En av fordelene med å male vertikale linje er at det gir en fornemmelse av ekstra takhøyde. Det er en relativt enkel jobb som har potensiale til å endre rommets uttrykk. Bare ta en titt på bildene under.

Skap dybde. Tenk utenfor boksen og mal vindusnisjer, gjerne i lyse pasteller som fint speiler seg i dagslyset. Fargen i vindusnisjen heter Midsommarnatt 756 og veggfargen Dimma 550.

Vær leken. Et klassisk interiør med sober fargeskala. Så åpnes døren og den overraskende linjen på dørkanten, malt i fargen Aloe Vera 826, vises som en velplassert og lekker detalj.

Lighten up. Med mørkere farger på veggene letter et lysere parti opp og skaper en god romfølelse. Nisjen er malt i Chateau 713 – fantastisk sammen med Petroleum 790 og Stålblå 782 på den bakerste veggen.

Jobb med det du har. En helt ordinær radiator med rør helt opp til taket, malt i Anis 681. Sammen med fargen Skilla 779 på veggen skapes et industrielt uttrykk.

 

Male huset – slik gjør du det! Byggmakker

Male huset – slik gjør du det!

07.06.2021

For mange av oss er en del av sommeren å male huset, og med hånden på hjertet er det kanskje ikke en jobb vi gyver løs på med den største entusiasmen. Men – planlegger du godt og tar jobben med godt humør, går den både raskere og enklere. Her får du vite hvordan.

Dette er fargetrendene i 2022 Byggmakker

Dette er fargetrendene i 2022

14.09.2020

Det knytter seg alltid stor spenning til hva som er årets fargetrender. Jotun og Beckers har lansert sine fargekart for 2022, og begge har valgt tre paletter som skal inspirere deg til å sette farge på hjemmet ditt. Stikkordene for årets fargetrender er natur, rustikk, kreativitet, refleksjon, energi, moderne og klassisk – og ditt personlige preg.

«Nye» og unike hagemøbler på budsjett  Byggmakker

«Nye» og unike hagemøbler på budsjett

04.07.2019

Du trenger vel ikke kjøpe nytt for å få det nytt og fint?

Velg riktig farge til ditt hus  Byggmakker

Velg riktig farge til ditt hus

07.06.2019

Dette er ekspertenes favoritter – og noen nyttige tips som gjør fargevalget enklere.