StartsidenTips og rådInspirasjon

Kjapp og kreativ romfornyelse

Du trenger ikke male hele rommet for å løfte det personlige uttrykket i rommet. Du kan oppnå en stor effekt ved å male utvalgte detaljer. Tenk rette linjer, kreativitet og fargekombinasjoner.

Vær kreativ og mal vindusnisjer, gjerne i duse pasteller som fint speiler seg i dagslyset. Mal gjerne med en lysere nyanse enn på veggene og skap en kontrast som også̊ gir god romfølelse.

Løft en liten og annerledes detalj ved å male innsiden av dørbladet. Her kan du slå ut håret og velge en sprek farge uten at det tar over hele rommet. Rør til radiatorer kan også̊ bli interessante detaljer om du våger å sette farge på dem.

En av fordelene med å male vertikale linje er at det gir en fornemmelse av ekstra takhøyde. Det er en relativt enkel jobb som har potensiale til å endre rommets uttrykk. Bare ta en titt på bildene under.

Skap dybde. Tenk utenfor boksen og mal vindusnisjer, gjerne i lyse pasteller som fint speiler seg i dagslyset. Fargen i vindusnisjen heter Midsommarnatt 756 og veggfargen Dimma 550.

Vær leken. Et klassisk interiør med sober fargeskala. Så åpnes døren og den overraskende linjen på dørkanten, malt i fargen Aloe Vera 826, vises som en velplassert og lekker detalj.

Lighten up. Med mørkere farger på veggene letter et lysere parti opp og skaper en god romfølelse. Nisjen er malt i Chateau 713 – fantastisk sammen med Petroleum 790 og Stålblå 782 på den bakerste veggen.

Jobb med det du har. En helt ordinær radiator med rør helt opp til taket, malt i Anis 681. Sammen med fargen Skilla 779 på veggen skapes et industrielt uttrykk.

 

«Nye» og unike hagemøbler på budsjett  Byggmakker

«Nye» og unike hagemøbler på budsjett

04.07.2019

Du trenger vel ikke kjøpe nytt for å få det nytt og fint?

Velg riktig farge til ditt hus  Byggmakker

Velg riktig farge til ditt hus

07.06.2019

Dette er ekspertenes favoritter – og noen nyttige tips som gjør fargevalget enklere.

Lag lekestue for barna på en helg  Byggmakker

Lag lekestue for barna på en helg

25.06.2018

Med en lekestue blir det lettere å dra barna vekk fra skjermen og ut i hagen i frilek med andre barn. Hemmelig piratklubb, butikk eller bare et minihus – her kan barna leke i fred i timevis. Lekestuen Sofie fra Arnøy leveres som et ferdig byggesett du lett setter opp på en helg.

Ett strøk er nok Byggmakker

Ett strøk er nok

14.05.2018

Den nye fasademalingen fra Beckers er genial når du bare trenger å piffe opp fargen på huset. Med fasademalingen Front Vedlikeholdsfri holder det med ett strøk, noe som reduserer malejobben betraktelig.