StartsidenTips og rådInspirasjon

Kjøkken på budsjett: Våre beste tips

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Et nytt kjøkken trenger ikke å koste skjorta. Les videre og bli inspirert av smarte og rimelige løsninger.

– Et nytt kjøkken trenger slett ikke koste en formue, og dersom kjøkkeninnredningen er intakt har du mange muligheter, forteller Ole Morten Hansen, kategorisjef for kjøkken i Byggmakker.

Dette er hans beste tips til hvordan du kan pusse opp kjøkkenet billig på rekordtid.

Kjøkkenplater: Et rimelig alternativ til flis

Forny kjøkkenet på noen timer med panel som er spesialtilpasset området mellom overskap og benk. De er slitesterke, enkle å rengjøre og kommer i en rekke ulike design og kombinasjonsmuligheter. Platene har høy kvalitet og tåler både direkte vannsprut og store temperatursvingninger.

SEMENT: En kjøkkenplate med sementimitasjon er perfekt for deg som ønsker den industrielle lokken, uten å bruke for mye tid på det. Soft Cement fra Fibo

— Dersom du ikke har overskap er det utrolig stilig å legge plater helt opptil taket. Kjøkkenet får en eksklusiv look, samtidig som rommet ser stort og luftig ut, tipser Hansen.

MARMORDRØM: Kjøkkenplater i mørk grå marmorimitasjon med matchende veggfarge. Black Marble fra Fibo

HVILKEN VELGER DU? Kjøkkenplatene fra Fibo kommer også i hvit og brun marmor. White Marble fra Fibo og Golden Brown Marble fra Fibo

VARMT MØTER KALDT: Varme gultoner er en lekker kontrast mot kalde blåtoner. Copper fra Fibo

Kjøkkenarmatur: Moderne kjøkken på 1-2-3

Kjært barn har mange navn: blandebatteri, kjøkkenkran, kjøkkenbatteri eller kjøkkenarmatur er et av de mest brukte elementene på kjøkkenet og finnes i mange varianter.

STILRENT OG PENT: Oppgrader kjøkkenet med denne L-formede kranen fra Hansgrohe.

En ny kran skaper stor forandring på kjøkkenet. Her er en liste over hva du bør tenke på før du velger design.

Høy eller lav tut
På kjøkkenet er det viktig med god arbeidsplass – også under kranen. Et blandebatteri med høy tut er praktisk når du skal vaske, fylle eller skylle store kasseroller, vaskebøtter og blomstervaser. Dersom du har overskap bør du forsikre deg om at kranen ikke blir for høy. Ta mål før du bestemmer deg.

Det finnes også mange lekre varianter med lav tut – blant annet denne digitale hybriden fra Oras.

HYBRID: Kjøkkenkran med berøringsfri funksjon, digitalt temperaturdisplay og elektronisk avstenging til oppvaskmaskin.

Uttrekkbar tut
Mange drømmer om kjøkkenkran med «dusjhode», også kalt uttrekkbar tut. Disse kranene er svært praktiske og gjør det enkelt å vaske både servise, bestikk, panner og servant grundig.

— Kraner med uttrekkbar tut egner seg spesielt godt dersom du har en stor kjøkkenvask og i husholdninger med mange familiemedlemmer der oppvasken hoper seg fort opp. Dersom du ikke har tid til å sette alt inn i oppvaskmaskinen med en gang er det ekstra enkelt å spyle serviset fritt for matrester, tipser Hansen.

Avstenging for oppvaskmaskin
Kjøkkenkraner kommer enten med eller uten avstenging for oppvaskmaskin. Du velger selv om du vil ha separat stoppekran eller blandebatteri med stengefunksjon. Fordelen med sistnevnte er at funksjonen er lett tilgjengelig og lite sjenerende.

LETT TILGJENGELIG: Lekker kjøkkenkran fra Oras med keramisk 90° dreibar avstenging for oppvaskmaskin.

 

 

VELG DIN STIL: Kjøkkenkraner kommer i mange utførelser. Disse fire fås kjøpt hos Byggmakker.

Enkel forandring

Nymalte fronter er en måte å gjøre det på.

Kjøkkenfronter: Totalforandring på en dag

Har kjøkkenfrontene dine sett bedre dager, eller er du rett og slett bare lei?

Det er utrolig enkelt å fornye kjøkkeninnredningen. La de gamle stammene stå og monter nye fronter. Jobben krever verken avansert verktøy eller snekkerferdigheter – du kommer langt med en skrutrekker, men det går ekstra raskt med en elektrisk drill.

ENKEL ENDRING: Med nye fronter får kjøkkenet nytt liv.

Tips!
Visste du at skapstammer ofte er produsert på samme fabrikk, uavhengig av merke? Det betyr at du har større mulighet til å velge fritt.

Vil du gjøre det enda enklere?

Du kommer langt med å male frontene. Skapdører i treverk og laminat kan males, og det tar ikke lang tid. Dette er også et mer miljøvennlig tiltak hvis du likevel har en funksjonell kjøkkeninnredning uten store skader.

Til maling av møbler og innredning bør du velge en slitesterk maling som tåler å bli vasket. Gå for en forsterket akrylmaling eller en vanntynnet oljemaling. Har du kjøkkenfronter i heltre kan du bruke panelmaling som er ekstra slitesterk.

ET KJØKKEN SOM OSER VARME: Malt i fargen LADY Wonderwall 11175 Adventure fra Jotun.

Tips!
Skal du male veggen mellom overskap og kjøkkenbenk bør du i tillegg velge en maling som er enkel å vaske.

Trenger du hjelp til å pusse opp kjøkkenet?

Fortell oss hva du trenger hjelp til – så fikser vi dyktige håndverkere, materialer og transport.

Link
Slik maler du med malesprøyte Byggmakker

Slik maler du med malesprøyte

03.06.2021

Det går unna når du bruker en malesprøyte, enten for å grunne eller male et rom. Men husk å maskere godt.

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.

Velg riktig maling til dine rom Byggmakker

Velg riktig maling til dine rom

24.02.2021

Bruken og utformingen av et rom har mye å si for hvilken type maling du bør velge. Les videre og la deg inspirere av de flotte og slitesterke produktene til Jotun.

Dette er baderomstrendene i 2021 Byggmakker

Dette er baderomstrendene i 2021

01.02.2021

Mørke fliser, geometriske former og naturstein er store baderomstrender akkurat nå. Les videre og finn ut hvordan du kan gjenskape de eksklusive stilene uten å bruke en formue.