StartsidenTips og rådInspirasjon

Kjøkkenløsningen gjør det lekende lett å lage middag sammen med barna


 

Klar for vinteren?. Vi har snøskuffer. Se utvalget her!


 

Familien på fire valgte å flytte ut av en liten leilighet i byen og inn i et drømmehus på landet: – Kjøkkenet var en av grunnene til at vi falt for akkurat dette huset, forteller småbarnsmoren Ida.

Frem til mai i 2016 bodde familien på fire i en trang, liten leilighet på Ullern i Oslo. Nå boltrer de seg derimot på mye større plass og med moderne løsninger i drømmehuset på Eidsvoll Verk – langt vekk fra storbyens mas.

– Huset er ofte fullt av gjester nå som vi har plass til det. Da forlenger vi spisebordet ut mot kjøkkenområdet og henter en ekstra mobil kjøkkenøy som vi gjerne bruker til å servere maten på.

Mørkt og lyst. Dette kjøkkenet fra Norema (Kvadrat Mørk Alm) har en moderne front med feelwood strukturoverflate. Ida og familien elsker de store, rene overflatene med stor boltreplass for store og små.

Sømløst. Den åpne kjøkkenløsningen er praktisk og sosial når det skal lages og serveres mat. Ida synes også det er koselig at peisen kan nytes fra både kjøkken, spisestue og stue.

Peistips. Lag din egen dekorative vedoppbevaring ved å bruke en trekrakk opp-ned og fyll den med bjørkeved.

GOD LAGRINGSPLASS

Ida liker at kjøkkenet er stort og luftig med rene og delikate flater. Med to små barn er det greit at det er litt plass til å bevege seg. Ikke minst er barna ofte med på matlagingen, og da er det en fordel med mye benkeplass.

Norema-kjøkkenet deres har dype skuffer med god plass til kjøkkenutstyr og tørrvarer. Under vasken er det installert et smart søppelsorteringssystem som gjør det enkelt å resirkulere avfall.

– Med god lagringsplass i både skuffer og skap, går det raskt å rydde unna ting fra benken. Siden vi har en åpen kjøkkenløsning med innsyn fra dagligstuen, er vi opptatt av at det skal være ryddig på kjøkkenet, forteller småbarnsmoren.

Titt tei. Vinduene gir et fint lys på kjøkkenet samtidig som Ida kan holde et øye med barna når de leker utenfor.

 

Kokebokhylle. Praktisk og dekorativt med en egen bokhylle på kjøkkenet til kokebøkene. Da glemmer man ikke at man har dem så lett.

 

Små hjelpere. –Barna er ivrige små kokker og vil hjelpe til med det meste. Jeg synes matlaging er en koselig aktivitet å gjøre sammen med den. Selv om det ofte kan bli litt kaotisk med søl og rot, sier Ida.

Mesterkokk Leah. En god kokk smaker alltid på maten underveis.

 

Favorittdelen. Leah og Isak er aller mest glad i å smake på det ferdige resultatet. 

 

PENT OG PRAKTISK KJØKKENDESIGN

Kjøleskap, fryser og oppvaskmaskin er innfelt i den mørke kjøkkeninnredningen. Det gir kjøkkenet et rent og delikat uttrykk.

– Vi synes det er lekkert med mørke overflater, og at det er litt struktur og liv i det.

Et mørkere kjøkken er ikke ensbetydende med at rommet fremstår som mørkt. Med riktig belysning og lyse gulv fremstår kjøkkenet både som trivelig og luftig.

– I tillegg til downlights i taket, har vi tre vinduer fordelt på tre vegger på kjøkkenet. Det gir mye lys, samtidig som jeg kan følge med på barna når de leker utenfor, avslutter Ida.

Smarte kjøkkenløsninger for en enklere hverdag Byggmakker

Smarte kjøkkenløsninger for en enklere hverdag

29.05.2019

Ved hjelp av kreative løsninger kan du oppgradere funksjonaliteten på hvitevarene du bruker mest i hverdagen.

Er kjøkkenet ditt klart for julen? Byggmakker

Er kjøkkenet ditt klart for julen?

19.11.2018

Kjøkkenet er det boligarealet som har ekspandert mest de siste 50 årene. Fra å være et avlukke for matlaging, har kjøkkenet vokst til å bli hjemmets ubestridte kose- og aktivitetssone. Mat er en av de viktigste tradisjonene i jula og det er også da vi lager mer krevende mat. Er kjøkkenet ditt klart for julehøytiden?

Slik velger du riktig benkeplate på kjøkkenet Byggmakker

Slik velger du riktig benkeplate på kjøkkenet

30.08.2018

Å velge benkeplate er et av de viktigste designvalgene du foretar når du velger kjøkkenløsning. Benkeplaten skal ikke bare se bra ut og matche kjøkkenstilen din, men det er viktig at den er laget av et materiale som passer din livsstil.

Sosialt, funksjonelt og trendy med kjøkkenøy Byggmakker

Sosialt, funksjonelt og trendy med kjøkkenøy

16.03.2018

Det moderne kjøkkenet er blitt det sosiale hjerte av huset. Ikke rart at en kjøkkenøy er høyt oppe på ønskelisten for mange.