StartsidenTips og rådInspirasjon

Kjøkkenløsningen gjør det lekende lett å lage middag sammen med barna

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Familien på fire valgte å flytte ut av en liten leilighet i byen og inn i et drømmehus på landet: – Kjøkkenet var en av grunnene til at vi falt for akkurat dette huset, forteller småbarnsmoren Ida.

Frem til mai i 2016 bodde familien på fire i en trang, liten leilighet på Ullern i Oslo. Nå boltrer de seg derimot på mye større plass og med moderne løsninger i drømmehuset på Eidsvoll Verk – langt vekk fra storbyens mas.

– Huset er ofte fullt av gjester nå som vi har plass til det. Da forlenger vi spisebordet ut mot kjøkkenområdet og henter en ekstra mobil kjøkkenøy som vi gjerne bruker til å servere maten på.

Mørkt og lyst. Dette kjøkkenet fra Norema (Kvadrat Mørk Alm) har en moderne front med feelwood strukturoverflate. Ida og familien elsker de store, rene overflatene med stor boltreplass for store og små.

Sømløst. Den åpne kjøkkenløsningen er praktisk og sosial når det skal lages og serveres mat. Ida synes også det er koselig at peisen kan nytes fra både kjøkken, spisestue og stue.

Peistips. Lag din egen dekorative vedoppbevaring ved å bruke en trekrakk opp-ned og fyll den med bjørkeved.

GOD LAGRINGSPLASS

Ida liker at kjøkkenet er stort og luftig med rene og delikate flater. Med to små barn er det greit at det er litt plass til å bevege seg. Ikke minst er barna ofte med på matlagingen, og da er det en fordel med mye benkeplass.

Norema-kjøkkenet deres har dype skuffer med god plass til kjøkkenutstyr og tørrvarer. Under vasken er det installert et smart søppelsorteringssystem som gjør det enkelt å resirkulere avfall.

– Med god lagringsplass i både skuffer og skap, går det raskt å rydde unna ting fra benken. Siden vi har en åpen kjøkkenløsning med innsyn fra dagligstuen, er vi opptatt av at det skal være ryddig på kjøkkenet, forteller småbarnsmoren.

Titt tei. Vinduene gir et fint lys på kjøkkenet samtidig som Ida kan holde et øye med barna når de leker utenfor.

 

Kokebokhylle. Praktisk og dekorativt med en egen bokhylle på kjøkkenet til kokebøkene. Da glemmer man ikke at man har dem så lett.

 

Små hjelpere. –Barna er ivrige små kokker og vil hjelpe til med det meste. Jeg synes matlaging er en koselig aktivitet å gjøre sammen med den. Selv om det ofte kan bli litt kaotisk med søl og rot, sier Ida.

Mesterkokk Leah. En god kokk smaker alltid på maten underveis.

 

Favorittdelen. Leah og Isak er aller mest glad i å smake på det ferdige resultatet. 

 

PENT OG PRAKTISK KJØKKENDESIGN

Kjøleskap, fryser og oppvaskmaskin er innfelt i den mørke kjøkkeninnredningen. Det gir kjøkkenet et rent og delikat uttrykk.

– Vi synes det er lekkert med mørke overflater, og at det er litt struktur og liv i det.

Et mørkere kjøkken er ikke ensbetydende med at rommet fremstår som mørkt. Med riktig belysning og lyse gulv fremstår kjøkkenet både som trivelig og luftig.

– I tillegg til downlights i taket, har vi tre vinduer fordelt på tre vegger på kjøkkenet. Det gir mye lys, samtidig som jeg kan følge med på barna når de leker utenfor, avslutter Ida.

Dette er årets kjøkkentrender! Byggmakker

Dette er årets kjøkkentrender!

17.08.2021

Det er få prosjekter i hjemmene våre vi investerer like mye tid og penger i som et nytt kjøkken. Og det er kanskje ikke så rart – kjøkkenet brukes mye, det skal være pent og praktisk, og helst vare i 20-30 år. Da er det viktig å velge kjøkkentrender som varer.

Kjøkken kampanje - Norema Byggmakker

Kjøkken kampanje - Norema

08.08.2021

GRATIS MONTERING + reduserte priser på utvalgte hvitevarer. Gjelder i perioden 9. august - 2. oktober.

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.

Bestill videomøte med vårt kjøkken team Byggmakker

Bestill videomøte med vårt kjøkken team

28.01.2021

Få kjøps-assistanse eller tegnetime hos våre erfarne kjøkkenkonsulenter. Vi møtes via video på mobilen eller PC'n din, så du kan trygt sitte hjemme og prate med oss i butikk hvor vi viser deg mulighetene.