StartsidenTips og rådInspirasjon

Kom i feriemodus når du vil – hjemme i din egen stue!

Vi har latt oss inspirere av sesongens eksotiske nyheter fra Borge. Les og lær hvordan du oppnår følelsen av å være et helt annet sted uten å reise en kilometer.

– Mange vil ha den luksuriøse hotellstilen hjemme, og da kan man fint dra på litt. Helhetlig interiør med store mønstre og vågale farger er noen av vårens største trender, forteller Birgit Torkildsby, produktsjef i Borge.

Ornamenter i elegante lillatoner og persisk teppemønster på veggene er blant hennes favoritter akkurat nå.

Indiske palass

Sterke farger og vakre mønstre – bråkete og herlig sjelfullt på en og samme tid. India er et land med mange kontraster, noe Borge har tatt med seg i kolleksjonen Jaipur. Denne er nemlig inspirert av den historiske byen med samme navn.

– Her snakker vi utsøkt fargebruk som er dempet og rolig, selv om det er «skikkelige» og gjerne litt mørkere farger på veggene. Mange av mønstrene er ton-i-ton med bunnfargen på tapetet, noe som gjør helhetsinntrykket rolig og fint, forteller Torkildsby.

Tips: Tapet av denne typen er ment for å sitte på alle veggene i rommet. Det er da du oppnår den eksklusive og harmoniske hotellstilen.

Oh là là! Det blir Jaipur 227887 hvis vi får bestemme!

Gå «all in». Dristig, men vakkert! Våger du?

Kjærlighet ved første blikk. Jaipur 227580 er en herlig romantisk og feminin tapet som er ekstra vakker i de store rommene.

Vakkert. Punktum. Jaipur 227900 er en av våre absolutte favoritter denne våren. Kombiner den med lyst interiør slik som på bildet.

Marked i marrakech

Den nye Borge-kolleksjonen Essential Elements tar deg med til Marokkos fargerike gatemarkeder. Her har du virkelig anledning til å ta stilen helt ut eller velge en mer beskjeden løsning med bare én vegg. Velg en lys og klassisk variant eller gå «all in» med sterke farger, store mønstre og teksturer.

– Denne kolleksjonen inneholder en stor samling tapet med ulike overflater og mønster, blant annet persiske tepper og marokkanskinspirerte fliser som er vanvittig lekkert på veggen, forteller Torkildsby.

Veggteppe med stil. Gulv til gulv-teppet er tilbake på moten. Hvorfor ikke overføre trenden til veggene? Her med Borges Essential Elements 09_FC.

Lavendeldrøm. Lilla er en behagelig farge som passer like godt i stuen som på soverommet. Vi tror vi kunne funnet roen i denne stuen med Borge Essential Elements 15362_2 på veggen.

 

Historisk flis. Essential Elements 218010 er et aldeles nydelig tapet som egner seg ypperlig som erstatning for flis.

Cuba libre

Kolleksjonen Allegro består av flotte tapet med organisk mønster i friske farger du kan bli skikkelig glad av. Den passer like godt på kjøkkenet som i stua og kommer i en rekke fargekombinasjoner og design. Her har vi drømt oss avsted til historiske og fargerike Havanna.

– Allegro er en karakteristisk og tøff fibertapetkolleksjon fra Khroma Zoom. Her finner du blant annet store bladmønster, som er veldig populært. Tapetene kommer i tidsriktige og spennende fargekombinasjoner som passer godt inn i skandinaviske hjem, kommenterer produktsjefen.

Lyst, men varmt. Allegro ALL 102 er en nydelig tapet som skaper en lun stemning i rommet. Gjør som på bildet og gi spisestuen en ny look.

Match og match. Lik farge på vegger og interiør er alltid en god idé.

Sommer hele året. Uansett om du har fire eller to meter under taket, vil Allegro ALL 104 skape en helt unik, luftig romfølelse.

Et friskt pust. Vi elsker fargekombinasjonen i dette bildet. Her med Borges Allegro ALL 105.

 

Velg tapet med hjertet

Men våg gjerne litt mer enn du først hadde tenkt. Da blir du mest fornøyd, tipser Torkildsby.

–Man vil jo gjerne se og oppleve en reell forandring etter at oppussingen er ferdig – også kommer du til å få mange komplimenter på kjøpet.

Fra barnerom til ungdomsrom med tapet Byggmakker

Fra barnerom til ungdomsrom med tapet

19.03.2020

Har du en tenåring som ønsker seg nytt rom i hus? Med tapet kan du totalforandre barnerommet på rekordtid.

Vårens tapettrender: Bruk personligheten din som inspirasjon   Byggmakker

Vårens tapettrender: Bruk personligheten din som inspirasjon

27.01.2020

Med tapet kan du forandre hjemmet på rekordtid – og i 2020 er det du som bestemmer trendene.

Høstens tapettrender – skjem bort veggene med Van Gogh  Byggmakker

Høstens tapettrender – skjem bort veggene med Van Gogh

03.10.2019

Den nye tapettrenden er preget av alt fra det enkle skandinaviske uttrykket til det mer eksotiske, elegante og kunstneriske. Fellesnevneren er økt fargebruk og komplekse fargekombinasjoner.

Høstens tapettrender: Slipp naturen inn! Byggmakker

Høstens tapettrender: Slipp naturen inn!

26.08.2019

Med tapet kan du raskt og enkelt forvandle et rom og gi det en ekstra touch, i stil med resten av interiøret. Fellesnevneren for høsten 2019 er økt fargebruk og mer komplekse fargekombinasjoner – nå er nemlig fargene på vei inn for fullt.