StartsidenTips og rådInspirasjon

Komfyrvakt som står i stil med resten av kjøkkenet

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Nesten halvparten av brannvesenets utrykninger skyldes komfyrbranner. Med en integrert komfyrvakt på kjøkkenet eliminerer du den største enkeltårsaken til boligbrann i Norge.

Hva er vel bedre enn å bruke komfyrvaktdagen til å anskaffe seg en komfyrvakt – om du ikke allerede har en da. Den 13. februar markerer femårsjubileet for komfyrvaktkampanjen som er en del av en nasjonal satsing for å forhindre brann.

Forebyggende branntiltak

Allerede i 2010 ble det etablert krav fra myndighetene om at alle nye boliger og fritidsboliger i Norge skal ha installert en godkjent komfyrvakt.

Komfyrvakten overvåker platetoppen og temperaturen på komfyren og kommer deg til unnsetning dersom du av en eller annen grunn har latt kokeplaten stå på for lenge. Tørrkoking og glemt stekeovn er blant de vanligste årsakene til brannutrykning.

Behind the scenes. Her ser du hvordan den smarte, trådløse løsningen fra RørosHetta virker.

Designvennlige komfyrvakter

I tillegg til å gå i anskaffelse av komfyrvakt som både sikrer mot varme kokeplater og stekeovn, har Augensen i RørosHetta et tips til hva du kan gjøre for å forebygge komfyrbrann i hjemmet.

– En viktig ting du kan gjøre for å hindre brann hos deg og din familie er å rengjøre fettfilteret i ventilatoren regelmessig, og sørge for at det blir installert en ventilator med integrert komfyrvakt, forteller administrerende direktør i RørosHetta, Håvard Augensen.

RørosHetta er markedsledende innen kjøkkenventilasjon og var første og eneste aktør på markedet som integrerte komfyrvakten i kjøkkenhetta. Det bidrar til å gjøre komfyrvakten mer brukervennlig også rent designmessig.

– Ved å ha komfyrvakten integrert i kjøkkenhetta slipper du å ha en klump på veggen som ikke står i stil med resten av designet på ditt nye kjøkken. Du får et tryggere kjøkken på en mer designvennlig måte, forteller Augensen.

Det er imidlertid ikke like vanlig at de tradisjonelle komfyrvaktene slår av stekeovnen. Ettersom en svidd pizza i ovnen innebærer stor risiko for røykutvikling og brann, er det lurt at komfyrvakten også sikrer mot dette slik en av variantene fra RørosHetta gjør. Denne er som skreddersydd til studentboliger hvor det oftere blir glemt pizza i ovnen.

– Dette er en av flere videreutviklinger vi jobber med som skiller RørosHetta fra andre komfyrvakter, avslutter Augensen.

Elegant norsk design. Kjør stil og komfort i valgfri farge  med innebygd komfyrvakt. Her ser du modellen Luna i lekker kobberutførelse.

 

Er kjøkkenet ditt klart for julen? Byggmakker

Er kjøkkenet ditt klart for julen?

19.11.2018

Kjøkkenet er det boligarealet som har ekspandert mest de siste 50 årene. Fra å være et avlukke for matlaging, har kjøkkenet vokst til å bli hjemmets ubestridte kose- og aktivitetssone. Mat er en av de viktigste tradisjonene i jula og det er også da vi lager mer krevende mat. Er kjøkkenet ditt klart for julehøytiden?

Din aller beste beskyttelse mot kjøkkenbrann Byggmakker

Din aller beste beskyttelse mot kjøkkenbrann

13.02.2017

Kjøkkenviftene til RørosHetta har en innebygget, avansert komfyrvakt som gjør det tryggere å kokkelere for liten og stor. Har du ikke komfyrvakt fra før, er det kanskje på tide?

Lekne kjøkkenhetter Byggmakker

Lekne kjøkkenhetter

21.10.2016

Det vi sparer av detaljer på innredningen, tar vi igjen i valget av kjøkkenhette. Nå skal kjøkkenventilasjonen være et blikkfang, og gjerne skille seg litt ut fra resten av innredningen. Og utvalget har aldri vært bredere.