StartsidenTips og rådInspirasjon

Kos med peis

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

 

 

Vi Nordmenn elsker peiskos, og mens det blir kaldere ute forbereder vi oss til en lang sesong innendørs. Kanskje det er på tide å oppgradere peisen i stua? Eller hva med en peis på kjøkkenet?

Peisen er et naturlig samlingspunkt i hjemmet. Utover å gi varme er det viktig at den ser fresh og tidsriktig ut. For å se så mye av flammene som mulig har flere av våre leverandører peismodeller med innsyn fra flere sider. Husk at en peisovn installeres for mange år fremover i tid, så velg noe som passer både trendbildet, magefølelsen og din individuelle stil.

Liten og effektiv

På tross av sin størrelse er Jøtul F 105 en peisovn med karakter som gjør mye ut av seg. Den er utviklet for å prestere optimalt på lav effekt, samtidig som den er robust nok til å ta kuldetoppene. Dette er tidløse støpejerns-ovner som gir godt innsyn til flammene.
Den er tilgjengelig i sort lakk og fra høsten kommer den også i hvit emalje. Jøtul F 105 er årets nyhet som er lillebroren til prisvinneren Jøtul F 305.

Leirbål i stua

Jøtul F 520 med panoramainnsyn gir deg opplevelsen av å ha leirbål i stua. Vedovnen har glass på tre sider og det gjør at flammene kan nytes fra flere vinkler. Med coating holder glasset seg rent og den smarte konstruksjonen av luftventilen gjør ovnen brukervennlig. I ovnens sokkel er det praktisk plass for lagring av vedkubber.

Jøtul lanserer en frittstående variant av peisinnsatsen I 520, med Jøtul F 520.

Slanke linjer

Dovres bestselger er peisovn-serien Sense. Dette er lekre peisovner med kompakte, slanke linjer. Stort glass i døren gir godt innsyn i peisbålet, og den nette størrelsen gjør ovnen lett å plassere. Sense er laget i solid støpejern og er tilpasset fremtidens krav til miljøvennlig fyring.

Den kommer i sortlakkert støpejern og hvit, kremhvit eller lys grå emalje som gir et snev av luksus. Du kan velge om du ønsker sideglass og om den skal stå på ben eller sokkel.

Hit for lavenergiboliger

Dovre har en peisinnsats som er spesielt godt egnet til lavenergiboliger. Den heter Zen og kommer i to utgaver. Zen 100 kan leveres med benforlengere i sort lakk. Zen 102 leveres med gjennomsyn og to dører, kan leveres med benforlengere og kommer i sort lakk.

Lekkerbisken

Nyheten Brut fra Dovre er en fryd for øyet. Den har et industrielt preg og leveres i to utgaver, sort lakkert støpejern eventuelt med hvit emaljert dør. Peisovnen har et stort glass i døren som gir godt innsyn til peisbålet. Et alternativ for deg som liker et litt mer «rocka» produkt.

 

Vi brenner for ildstedet Byggmakker

Vi brenner for ildstedet

30.11.2017

Visste du at Norge er det landet i verden med flest ildsteder per husholdning? Peisen har alltid hatt en spesiell plass i norske hjerter, og for mange av oss representerer den mer enn bare en varmekilde. Peisen er et sentralt møbel i hjemmet og den skal være trendy.