StartsidenTips og rådInspirasjon

Kundeanmeldelse: Min opplevelse med Fiks Ferdig

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Planlegger du å pusse opp, men lurer på hvor du skal begynne? For familien Bue startet prosessen med et Googlesøk – og et lykketreff.

Etter femten år med barnevennlige løsninger og kosmetisk oppussing kunne Morten Bue og kona endelig unne seg en real oppgradering. Og slik som mange andre, startet paret jakten på en håndverker i søkemotorene.

– Vi hadde ikke hørt om Fiks Ferdig før vi ramlet over konseptet i Google. Det som skilte seg ut med ordningen til Byggmakker var at den virket utrolig enkel.

Bue sendte inn en elektronisk henvendelse med beskrivelse oppdraget, og derfra gikk det slag i slag. Nå har familien fått et flott laminatgulv og flislagt yttergang. Boligen har fått nye vinduer og balkongdør, og husets samlingspunkt er oppgradert med nye kjøkkenplater mellom benkeplate og overskap.

– Vi er veldig fornøyde med resultatet og opplevde prosessen som profesjonell og forutsigbar fra start til slutt. Det er tydelig at Byggmakker peiler ut håndverkere de stoler på. – Det eneste negative jeg kan komme på er at snekkerne hadde mye verktøy jeg selv kunne tenke meg å ha, spøker Bue.

FIKS FERDIG DEBUT: Morten Bue hadde ikke hørt om Fiks Ferdig da han bestemte seg for å pusse opp. Nå har han anbefalt både håndverkeren og konseptet til naboer, venner og familie. Foto: Privat.

LEKKER LAMINAT: Stuen har fått et lekkert, slitesterkt laminatgulv fra Berry Alloc som går igjen i hele første etasje, samt nytt stuevindu og balkongdør. Foto: Privat.

NYE KJØKKENPLATER: Sementplaten fra Berry Alloc Kitchen Wall er kronen på verket i det moderne kjøkkenet. Foto: Privat.

FIKS FERDIG FUG: Legg merke til det perfekte fugearbeidet som er gjort her. Foto: Privat.

FIKS FERDIG FINISH: Morten Bue var spesielt fornøyd med presisjonsarbeidet i overgangen mellom gulv og trapp. Foto: Privat.

Stiller høye krav til håndverkerne

Fiks Ferdig var ukjent for familien på Langhus, men konseptet har lang historie. Det startet med «taksjekken» – en ordning der Byggmakker tilbød gratis takinspeksjon med profesjonelle taktekkere.

I dag kan du bestille store og små oppussingsjobber av så å si alle slag – blant annet terrasse, bad, kjøkken og maling. Og trenger du kun en profesjonell vurdering i første omgang, tilbyr Byggmakker gratis befaring på alle typer jobber.

– Fiks Ferdig skal først og fremst bidra til å gjøre opplevelsen av å pusse opp enkel og trygg. Derfor stiller vi høye krav til håndverkerne vi samarbeider med, forteller Arne Tenden, proffselger på Byggmakker Brobekk.

En av dem er Tommy Evensen. Han har vært proffkunde hos Byggmakker i en årrekke og har godt over 100 Fiks Ferdig-prosjekter på CV-en. Det var også han som fikk oppdraget hos Morten Bue på Langhus.

FAST INVENTAR: Snekker Evensen er innom Byggmakker på Brobekk flere ganger i uken – både for å hente materialer og slå av en prat med bransjekolleger. Foto: Byggmakker.

– Snekker Evensen er en profesjonell og trivelig håndverker som elsker jobben sin. Han opererer i Oslo og omegn, men vi har flere dyktige Fiks Ferdig-partnere over hele landet, forsikrer Tenden.

Vinn-vinn-situasjon for alle parter

Tommy Evensen som tar flest Fiks Ferdig-oppdrag i Oslo og Viken, merker at folk senker skuldrene når oppdraget går via en kjent aktør som Byggmakker. Han presiserer at tilliten hviler på håndverkeren.

– Kommunikasjon, forutsigbarhet og fleksibilitet er nøkkelen til et vellykket samarbeid mellom meg og kunden.

Snekker Evensen tar stort sett alle typer jobber, men har et stort nettverk med håndverkere i andre yrkesgrupper, som malere, murere, rørleggere og elektrikere.

– Samarbeidet med Byggmakker er en vinn-vinn-situasjon for meg som proffkunde, sluttkunde og kjeden. Jeg får kunder via Byggmakker, Byggmakker får en trofast partner og forbruker får en trygg og god opplevelse, sier Evensen.

PROFT SAMARBEID: Arne Tenden er stolt over å ha dyktige håndverkere som Snekker Evensen med på Fiks Ferdig-laget. Foto: Byggmakker.

– Totalpakke vi ble begeistret for

Morten Bue tror det er mange som går rundt med oppussingsplaner men som er usikre om hvor man skal starte og hvilken håndverker man bør velge. Han føler seg heldig som oppdaget Fiks Ferdig såpass tidlig i prosessen.

– Man hører ofte om useriøse håndverkere og var spente på hvem som dukket opp. Snekker Evensen har gjort en formidabel jobb fra første befaring til ferdigstilling. Han kom til avtalt tid hver dag og var flink til å inkludere oss i prosessen – men det beste av alt var at vi fikk en faktura som stemte på kronestykket når jobben var ferdig.

– Fiks Ferdig er en totalpakke vi ble veldig begeistret for. Vi har anbefalt både håndverker og konsept til familie, naboer og venner, avslutter Bue.

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner  Byggmakker

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner

02.03.2021

Snekker Evensen har mer enn hundre Fiks Ferdig-oppdrag på CVen. Les videre og finn ut hvorfor han tar flere av oppdragene sine i samarbeid med Byggmakker.

Byggebransjen tar miljøansvar  Byggmakker

Byggebransjen tar miljøansvar

28.01.2021

Byggenæringen er blant bransjene som har størst klimafotavtrykk, og trenger å bli mer bærekraftig. Slik tar Byggmakker og deres leverandører ansvar.

Velg smart og miljøvennlig når du pusser opp Byggmakker

Velg smart og miljøvennlig når du pusser opp

14.12.2020

Å pusse opp miljøvennlig er bra for mer enn kloden – det kan gjøre at du sparer penger også. Her er fem smarte, bærekraftige tips.