StartsidenTips og rådInspirasjon

Kunsten å finne den riktige peisen

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

En peis skaper ikke bare en lun atmosfære i hjemmet. Dagens vedovner holder heldigvis også en høy standard, både med tanke på oppvarming, miljøteknologi og design. Her er noen av høstens mest spennende alternativer.

Prisvinnende bestselger

En av bestselgerne hos Byggmakker er Jøtul F 373. Den er designet av det anerkjente designbyrået Hareide Design. Jøtul F 370-konseptet har mottatt en rekke designpriser, blant annet "red dot design award: best of the best" og "Merket for God Design".

En elegant søyle utgjør basen på ovnen. Og store sideglass gir flott innsyn til flammene fra flere vinkler. Noe som er spesielt her er dreieplaten du kan få som tileggsutstyr. Dreieplaten er nemlig vridbar i 360 grader, og gir dermed gir innsyn til flammene fra alle vinkler i rommet.

- Utseendet faller i smak hos mange, og den er tidsriktig. Mange av butikkene våre har hatt kampanje på disse, og den er en av bestselgerne, sier kategorisjef Thomas Peder Johnsen fra Byggmakker.

 Se utvalget av ovner og peiser på byggmakker.no

Nye former

Design er også stikkordet for Dovres Vintage 35, en av høstens nyheter. Den har en helt særegen design, og skiller seg ut fra de tradisjonelle ildstedene. Dovre Vintage 35 ser nesten ut som en tv der den står, og den innrammer flammene slik at den blir et naturlig midtpunkt og skaper en varm stemning i rommet.

- Denne peisovnen er med på å gi litt krydder og bredde i utvalget til våre kunder. Dette er noe helt annerledes enn det vi har i hatt i utvalget vårt før, sier kategorisjef Thomas Peder Johnsen fra Byggmakker.

 Ny ovn med varmevifte

En annen nyhet er Jøtuls F 263. Den er helt i verdenstoppen med meget lavt utslipp og virkningsgrad. Den er også meget brukervennlig, med en ventil som styrer både opptenningsluften og primærluft.
Til denne ovnen kommer dessuten et helt nytt tilleggsutstyr, nemlig vifte for hurtig spredning av varme. Og den har et praktisk peissett innebygget i døren.

- F263 er spennende på grunn av de teknologiske finessene. I og med at den er så effektiv, er den også svært miljøvennlig. Og dette er en konveksjonsovn som er plasseringsvennlige på grunn av korte avstandskrav – kun 10 cm til brennbare materialer, sier Johnsen.

Det er også mulig å kjøpe denne med en kleberstensløsning. Og på disse ovnene er klebersteinen gjort til en elegant del av totalformen, slik at uttrykket er stilrent, i motsetning til andre ovner hvor klebersteinen er plassert utenpå.

SE UTVALGET AV OVNER OG PEISER PÅ BYGGMAKKER.NO

Ny peis? Disse to er våre favoritter Byggmakker

Ny peis? Disse to er våre favoritter

06.07.2020

Vi har sjekket ut nyhetene fra Jøtul og tatt med oss noen hete tips til deg som vurderer å fornye ildstedet.

Ny vedovn – bedre for miljøet Byggmakker

Ny vedovn – bedre for miljøet

17.06.2019

Det beste du kan gjøre for å minske den lokale luftforurensningen, er å bytte ut din gamle vedovn med en rentbrennende ovn. Spesielt på kalde vinterdager er dette et problem i mange norske byer.

Slik sjekker du om veden er tørr Byggmakker

Slik sjekker du om veden er tørr

18.01.2019

Har du kjøpt ved som er vanskelig å fyre opp? Det er rett og slett veldig irriterende når du må bruke både 3 og 4 ganger på å forsøke å få fyr i peisovnen. Vi lover at hvis du bruker Zalo-testen, fyrer det på første forsøk neste gang.

Miljøvennlig peiskos Byggmakker

Miljøvennlig peiskos

21.09.2018

Rentbrennende ovner med økt varmelagringskapasitet og mindre utslipp er morgendagens oppvarmingskilde. I dag kan de beste ildstedene ta ut hele 84 prosent av energien i veden. Ildsteder produsert før 1998 tok til sammenligning ikke ut mer enn 40 prosent av varmen under rolig fyring.