StartsidenTips og rådInspirasjon

Lag en drømmeuteplass i stein

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Mange drømmer om utekjøkken, peis og lounge-område i hagen. Eller hva med en lun og skjermet uteplass med egne soner for barn og voksne, og rom for det gigantiske spisebordet man ikke har plass til inne?

Med de siste nyhetene fra Asak Miljøstein kan du enkelt bygge en drømmeterrasse som er tilpasset ditt behov for både hvile og aktiviteter. Modul fra Asak Miljøstein er et helt nytt og fleksibelt konsept for bygging av hagemur, levegg, utekjøkken, benker, bord og trapper.

Hyller, benker og lys på terrassen? Ikke noe problem. Sjekk ut nyheten fra Asak: Veggmoduler hvor du lett kan hekte på hylleplater, benkeplater og lys. Modul kommer i to farger: grå og koksgrå.

 

Gode utemiljøer gjør gode opplevelser bedre

En familiebolig i Hønefoss har fått den perfekte uteplassen med de nye produktene fra Asak.

I Norge har vi ofte utfordringer med skrånede terreng. Dette kan løses ved å dele uteplassen inn i soner med ulike nivåer ved å bruke støttemur og ferdige trappeelementer, forteller Ellen Schumann i Asak Miljøstein.

En uteplass blir ekstra hyggelig hvis man gir den romfølelse. Steinmaterialer er slitesterkt og gir deg store muligheter for å sette ditt individuelle preg på utemiljøet.

– Heller er en god løsning på terrassen for de som ikke ønsker å bruke tid på vedlikehold. Her i Hønefoss har de valgt nye Lava AC i formatet 40 x 40 cm som passer perfekt både til moderne og klassisk stil, kommenterer Schumann.

Overflater i stein er enkle å holde rene og har god struktur med tanke på våre vinterlige forhold. Den nye oppgraderte Lava-hellen i lekker sort antrasitt har en overflatebehandling som beskytter dekket og åpner for enda enklere vedlikehold.

Tripp trapp sommersko. Utnytt høydeforskjeller i hagen til å lage en lekker trapp. I trappen er det brukt stein, samt Herregård mur som kantstein.

Gå for tidløs design

I vårt nordlige klima er frost og telehiv viktig å ha med i beregningen når man etablerer en hage. Støpt dekke er flott, men du sparer deg for mye bekymring ved å velge heller eller belegningsstein. Det tåler kulden og fås i en rekke varianter. Velg en varig stein eller helle med en farge du kan leve lenge med – selv om stil og trender vil variere. Men vær gjerne kreativ i leggingen.

– Det lønner seg å ta utgangspunkt i utseendet på huset ditt. Nyere hus tåler moderne former, mens en eldre stil på huset krever mer tradisjonsrike farger og former, presiserer Schumann.

Husk å planlegge godt i forkant, bruk terrenget og tenk ulike nivåer. Hvilke behov har du for eksempel med tanke på antall sitteplasser? Det er mange ting å tenke på, men resultatet er absolutt verdt det når sommeren kommer, avslutter hun.

La deg inspirere! Sjekk ut video fra den flotte uteplassen i Hønefoss her.

 


Fordeler med heller og belegningsstein

  • Lang levetid
  • Vedlikeholdsfritt
  • Miljøvennlig
  • Styrke og stabilitet
  • Økonomisk gunstig
  • Mange variasjonsmuligheter i mønster/farger
  • Sterkere enn mange andre underlag
  • Frostsikkert
  • Fleksibilitet ved at det kan tas opp og legges på nytt

NB!
Skal du legge heller eller belegningsstein foran garasjen, så husk å ta hensyn til belastningen fra bilkjøring og kjøp stein som tåler det.

Hvor stor helle velger du? Her har vi brukt nye Lava AC i 40 x 40 cm. Den nye oppgraderte Lava-hellen i lekker sort antrasitt har en overflatebehandling som beskytter dekket og åpner for enda enklere vedlikehold. På terrassen øverst er det brukt lysegrå Kritt også i 40 x 40 cm. Du kan få hellene helt opp i 60 x 60 cm

Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det Byggmakker

Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det

15.06.2021

Ønsker du en ny og flott uteplass med heller og belegningsstein? Det er enkelt, og du klarer fint å legge det selv – her viser vi deg hvordan.

Dette er hagetrendene i 2021 Byggmakker

Dette er hagetrendene i 2021

02.03.2021

Våren er på vei! Les videre og la deg inspirere av årets nyheter til uteplassen.

Utebelysning: Så enkelt installerer du den selv  Byggmakker

Utebelysning: Så enkelt installerer du den selv

18.08.2020

Når høstmørket kommer sigende, er utebelysning et must. Les videre og se hvor enkelt du kan lyse opp uteplassen med forskjellige lamper og effekter.

Inspirasjon: Våre mest leste artikler om hager med stein og heller Byggmakker

Inspirasjon: Våre mest leste artikler om hager med stein og heller

15.06.2020

Skal du oppgradere uteplassen i sommer? Vi har vært i arkivet og funnet frem masse inspirasjon om vakre, vedlikeholdsvennlige og kreative uteplasser.