StartsidenTips og rådInspirasjon

Lekne kjøkkenhetter

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Det vi sparer av detaljer på innredningen, tar vi igjen i valget av kjøkkenhette. Nå skal kjøkkenventilasjonen være et blikkfang, og gjerne skille seg litt ut fra resten av innredningen. Og utvalget har aldri vært bredere.

Lek deg med materialer, former, nyanser og farger for å skape en personlig stil på kjøkkenet. Administrerende direktør i Røroshetta, Håvard Augensen merker at etterspørselen etter hetter som skiller seg ut øker.

– Vi ser at kjøkkenhettene i stadig større grad blir brukt som et «statement» på kjøkkenet. Mange velger å droppe overskap, og lar ventilasjonen få all oppmerksomhet på veggen. Det går mye i hetter med særpreget utforming, gjerne i kobberfarge. Vakre og skinnende metaller, enten i kobber eller messing, gir jo litt etterlengtet luksus i hverdagen, sier Augensen.

Hettene kommer i utallige varianter, og finner du ikke en som passer perfekt inn hos deg, kan du designe din egen modell hos Røroshetta. Gå for høyglanset eller børstet kobber, eller stål dersom du foretrekker en mer klassisk variant. Er du ekstra modig får du også hetter i farger som virkelig setter personlig preg på kjøkkenområdet. Hva med en kjøkkenhette i knall blått, eller en pastellfarget versjon?

Uansett fargevalg, er det den industrielle stilen som er på full fart inn i de tusen hjem. Stilrene og stramme hetter som er inspirert av restauranters storkjøkken går igjen, og de går godt overens med den minimalistiske og moderne trenden vi ser ellers på kjøkkenet.

– Nå skal det være stramt og moderne, men stramme linjer lar seg fint kombinere med spreke farger. Det ser vi også at flere gjør. Fremdeles er det de vegghengte kjøkkenviftene som det går mest av, men mange får også øynene opp for fritthengende hetter. Røroshetta kommer denne høsten også med spennende nyheter; ventilator integrert i platetoppen, forteller Augensen.

SE VÅRT UTVALG AV KJØKKEN HER

Kobbertrend. Kobber og messing gir kjøkkenet en eksklusiv følelse. La det være gjennomgående i rommet – på håndtak, på list mellom under- og overskap og på kjøkkenhetten. Hetten er Luna fra Røroshetta, mens innredningen er Radius Hvit fra Norema.

Fargesprell. La kjøkkenhetten være fargelementet på kjøkkenet. Orion fra Røros Metall kan du få i akkurat den fargen du ønsker – himmelblå, smaragdgrønn, ferrarirød, eller i samme farge som innredningen. Har du NCS-koden, lakkeres hetten etter ditt ønske. Så enkelt!

Luksus i hverdagen. Luna 60 fra Røroshetta er som et smykke på veggen. Metaller i kobber eller messing gir litt etterlengtet luksus i hverdagen, og går utrolig godt overens med treverk og duse veggfarger. Integrert i kjøkkenhetten er også en komfyrvakt som bryter strømtilførselen til komfyr/platetopp dersom det skulle bli fare for brann.

Industriell look. Ta den industrielle stilen helt ut med kjøkkenhetten Cylindro fra Røroshetta. Kombiner den med et stramt uttrykk på kjøkkenet, eller la den bryte opp en litt mykere stil. Kan leveres i akkurat den fargen du ønsker deg.

Elegante former. Kjøkkenhetten Mantica er ideell for stramme og moderne kjøkken, og fås i alle farger og metaller. Plasser den på en vegg uten overskap, og la den spille hovedrollen på kjøkkenet.

Industriell look. Ta den industrielle stilen helt ut med kjøkkenhetten Cylindro fra Røroshetta. Kombiner den med et stramt uttrykk på kjøkkenet, eller la den bryte opp en litt mykere stil. Kan leveres i akkurat den fargen du ønsker deg.

Rent uttrykk med glass. En kjøkkenhette i glass er delikat og stilig. Med sitt skråstilte design gir den også bedre innsyn til platetoppen samtidig som den gjør jobben med å få matos bort og vekk. Fra Røroshetta.

 

INVESTERER I FUNKSJONALITET
Hos hvitevareprodusenten Electrolux ser de også at nordmenn lar seg inspirere av restaurantenes storkjøkken, og at flere og flere ønsker seg funksjonaliteten til et profesjonelt kjøkken hjemme.

– Nordmenn velger mer avanserte produkter til kjøkkenet enn før, og trenden ser ikke ut til å avta med det første. Enten det er automatiske løsninger eller profesjonelle detaljer er nordmenn helt i front hva gjelder å velge funksjonalitet på kjøkkenet, sier markedssjef i Electrolux Norge, Lena Wånemark.

Det gjelder både produkter som gjør kokkeleringen enklere og maten mer smaksrik. Som dampovner med SousVide-funksjon eller automatisk styring av ventilasjonen på kjøkkenet. Hob2Hood er en trådløs forbindelse mellom koketoppen og kjøkkenhetten som gjør at ventilatoren starter opp når du begynner å lage mat, og automatisk justerer avtrekket så snart suppen i kasserollen begynner å koke eller oljen i stekepannen blir varm.

En et annet element som er hentet ut fra de profesjonelle storkjøkkenene og som passer godt for den norske hobbykokken er varmelampene. Disse lar deg forberede flere porsjoner uten at du trenger å bekymre deg for at rettene blir kalde før servering. Med sin industrielle stil er de i tillegg et stilig element på kjøkkenet.

– Mange menn har blitt utrolig interessert i matlaging de seneste årene, og i tillegg til å være opptatt av avanserte retter, ønsker de seg også produkter som lar dem leve ut lidenskapen. Varmelampene er ett proff-produkt som er gjort tilgjengelig for hjemmekokken, sier Wånemark.

Rene overflater. På restaurantenes kjøkken er man opptatt av enkle, rene overflater, og det fungerer også fint hjemme. Ønsker du ikke en ren industriell stil, kan du myke opp den med bruk av treverk. La produktene snakke for seg selv, og inviter venner over på smaksrike retter fra din nye dampovn.

Damp deg til smak. Dampstekeovner er den letteste måten å få maten til å smake bedre på. Enten du skal steke kjøtt eller bake brød vil damp gjøre maten sprø på utsiden og full av smak på innsiden.

Funksjonalitet i fokus. Du kan enkelt kombinere stilrene overflater med det siste innenfor kjøkkenredskaper. Invester i funksjonalitet og la hobbykokken komme frem. Hob2Hood styrer automatisk ventilasjonen på kjøkkenet, slik at du kan konsentrere deg om maten.

FINN DIN STIL
Enten du velger profesjonelle produkter og industriell stil eller foretrekker et mer tradisjonelt uttrykk, er kjøkkenet et rom du vil ha glede av hver dag –både til hverdagsgleder og helgekos. Ta deg derfor tid til å planlegge utformingen av rommet, og tenk igjennom hvilke detaljer du vil ha på plass. La kjøkkenet fremheve din personlighet – i design og funksjonalitet.

Dette er årets kjøkkentrender! Byggmakker

Dette er årets kjøkkentrender!

17.08.2021

Det er få prosjekter i hjemmene våre vi investerer like mye tid og penger i som et nytt kjøkken. Og det er kanskje ikke så rart – kjøkkenet brukes mye, det skal være pent og praktisk, og helst vare i 20-30 år. Da er det viktig å velge kjøkkentrender som varer.

Nytt kjøkken: Alt du trenger å vite om oppussing Byggmakker

Nytt kjøkken: Alt du trenger å vite om oppussing

11.12.2019

Planlegger du nytt kjøkken? Vi har laget en stor guide med inspirasjon og tips som forenkler prosessen fra planlegging til gjennomføring.

Møt hvitevarene som gjør jobben for deg Byggmakker

Møt hvitevarene som gjør jobben for deg

02.12.2019

Når kjøkkenviften kommuniserer med platetoppen og måltidene tilberedes med mobilen, er det enda enklere å lage god mat.

Komfyrvakt som står i stil med resten av kjøkkenet Byggmakker

Komfyrvakt som står i stil med resten av kjøkkenet

12.02.2019

Nesten halvparten av brannvesenets utrykninger skyldes komfyrbranner. Med en integrert komfyrvakt på kjøkkenet eliminerer du den største enkeltårsaken til boligbrann i Norge.