StartsidenTips og rådInspirasjon

Miks og match med duse nyanser

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Alle har en favorittfarge. Går du for det trygge valget på veggene, eller tør du å være litt vågal?

Med lite dagslys store deler av året ligger det i nordmenns natur å velge lyst interiør. Det finnes imidlertid mange lyse nyanser du kan velge fremfor kritthvitt.

Naturinspirerte pasteller

Pasteller har vært i trendbildet lenge, men i år er det de naturinspirerte nyansene du bør gå for. Beckers sitt fargekart «Elskede farger» består av 30 varme og kalde nyanser i rosa, blått, grønt, grått og sand. Ønsker du kontraster, finner du i tillegg 10 sterkere aksentfarger som matcher basisfargene.

Med lite dagslys store deler av året ligger det i nordmenns natur å velge lyst interiør. Det finnes imidlertid mange lyse nyanser du kan velge fremfor kritthvitt.

Lettere enn det ser ut. Hvorfor ikke gi nytt liv til et gammelt tregulv i gangen? Med maskeringstape kan du enkelt lage trekantmønster. Velg én aksentfarge og to-tre basisfarger i samme nyanse og lek deg i vei.

Vegg: Twilight 549, Grönt te 846.
Gulvlist: Twilight 549
Gulv: Sommarsval 837, Torpardrôm 852, Darjeeling 520,Grönt te 846.

 

Todelt vegg. Ved å kombinere to fargenyanser skaper du enkelt et spennende uttrykk på barnerommet. Velg en mørk aksentfarge nederst og en lys basisfarge øverst og vips så får du luftig takhøyde og mer personlighet i rommet.

Vegg: Glasyr 839, Romans 655
Sjablong: Elefant 553
Uro: Dalagård 840, Glasyr 839, Romans 655, Mohair 653.

Bare følg kartet

Å velge aksentfarger på lister og sokler blir stadig mer vanlig. Det er ikke lenger en selvfølge at trelister skal ramme inn en hvitmalt vegg. Et pastellrosa eller blått rom kan for mange gi assosiasjoner til et barnerom, men sammen med kontrastfarger som grått og svart blir uttrykket mer personlig og mindre barnslig.

Med fargekart kan du kombinere farger på en kreativ måte: Gi den gamle kommoden en overhaling, med forskjellige nyanser på skuffene eller gi gulvet nytt liv med mønster. Det går sjelden galt dersom du holder seg til de samme nyansene. Med fargekartet kan du skape et fellesskap mellom rommene i huset med gjennomgående nyanser fra rom til rom.

Lekker fargekombo. Med fargekartet Elskede farger fra Beckers kan du trygt kombinere ulike farger i duse nyanser for et lekent uttrykk.

Vegg og lister: Tornado 854.
Skapdører: Lemonad 845, Romans 655, Agave 857, Keramik 855, Havstulpan 506, Snäckskal 569, Tornado 854.

Mal deg en sengegavl. Med en enkel hylle montert over sengen og et malingsstrøk i en kontrastfarge, kan du skape en illusjon av at sengen er rammet inn med en gavl. Kreativt, gøy og mye billigere enn å kjøpe ny sengegavl.

Vegg: Vågskum 849.
Gulvlist: Våg 771.
Sengegavl: Torpardröm 852.
Skap: Skyfall 851.
Skammel: Våg 771.

Duse farger frisker opp

Hjemmet ditt skal være et sted der du kan slappe av og finne roen. Derfor er det viktig at du velger farger du er komfortabel med. Duse farger kan være et fint kompromiss dersom du ikke ønsker de mest vågale forandringene, men allikevel vil friske opp litt.

I tillegg til «Elskede farger» har Beckers satt sammen et større fargekart, kalt «320 interiørfarger». Her finner du et bredt spekter av farger og nyanser.