StartsidenTips og rådInspirasjon

Moderne på landet

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Da Silje og Brede skulle oppgradere fra leilighet til hus, var de egentlig på jakt etter et oppussingsprosjekt. Paret endte i stedet opp med å bygge ny enebolig – og kunne plutselig leke seg med ulike løsninger og interiørvalg.

Familien på tre har bodd i huset på det lille tettstedet Nærsnes utenfor Slemmestad siden mars 2016, men er ennå ikke ferdig med å «bo seg inn».

– Vi har malt alle veggene i huset hvite, og planlegger å male rom for rom etterhvert som vi ser hva som passer i de ulike rommene, forteller Brede, som har mange planer for ytterligere oppgraderinger både inne og ute. 

Trio. Den lille familien består av Silje (33 år), Brede (33 år) og lille Hedda (1 år).

Moro å gjøre ting selv

Brede har jobbet i Byggmakker siden 1999 og er over gjennomsnittet «handy».

– Jeg vil helst gjøre alt selv, men ser at det kan bli en utfordring tidsmessig, innrømmer han.

Spesielt etter at ettåringen Hedda kom til verden er fritid blitt et knapphetsgode, men det skorter ikke på ambisiøse byggeplaner av den grunn.

Akkurat nå fokuserer den lille familien på uteplassen. Det skal bygges garasje, balkong og flere avgrensede uteområder med steinheller og tre, og selvfølgelig innfelte blomsterkasser og sitteplasser.

– Når man får helt blanke ark og tegnestifter, så oppdager man så mange muligheter der ute. Kunsten er kanskje å begrense seg, ler han.

– Nå tar vi ett prosjekt av gangen og gir oss selv tid til å bli kjent med huset før vi bestemmer oss for fargevalg eller interiørdetaljer.

Tidsklemma. Da Brede var hjemme i pappapermisjon med datteren Hedda trodde han at han skulle få god tid til å jobbe med noen av prosjektene på do-listen. – Men det innså jeg fort begrenset seg, smiler Brede.

Rene linjer

Paret er enige om den overordnede stilen i huset og slipper å krangle om interiørbeslutninger. De ønsker begge en interiørstil som er forholdsvis stram og minimalistisk, med rene linjer.

– Derfor har vi bevisst valgt å ikke ha gardiner i vinduene på stue og kjøkken som vender mot nord, kommenterer Brede.

Kjøkkenet består av store, rene flater i sort finerfinish og benkeplatene er et matt kompaktlaminat som er mye tettere enn vanlige overflater og derfor lette å rengjøre – til tross for mattheten. Kjøkkenvifta underbygger det åpne og rene uttrykket. Den er diskret installert i taket og henger ikke ned og tar opp plass i rommet.

– Avtrekksevnen er tre ganger kraftigere enn mange andre kjøkkenvifter på markedet, så avtrekket er ikke noe problem under matlagingen – til tross for større avstand enn normalt, forsikrer Brede.

–Vi valgte lyse gulv for å balansere det sorte kjøkkenet og er veldig fornøyde.

Veggene nede er foreløpig hvite, men det planlegges kalkmaling på endeveggen i stua og pipeløpet om ikke så lenge. I andreetasje har Hedda fått en pudderrosa farge på rommet sitt.

Stilig og sort. Den store kjøkkenøya er lekker i sort matt finish og innebygd koketopp. 

Fint med finér. Nå skal treverket synes. Til tross for sorte overflater gir en finér-finish litt mer liv, synes Brede og Silje. Se hva du kan få til med kryssfiner her

Abrakadabra. En nesten skjult takvifte, som ikke tar opp takplass, skaper en enda mer åpen romfølelse.

Oppbevarming med peis

Peisen har en grunnmodul som ble installert samtidig som pipen ble støpt. Peisen er med andre ord montert rett på peisen og et lukket system sørger for inntaket av luft til forbrenningen.

– Det er en soleklar fordel i nye hus som er så godt isolert at det kan være et problem med nok trekk til peisen, forklarer Brede.

Peisen er eneste oppvarmingskilde i tillegg til varmekabler i hele førsteetasjen, samt stue og bad i 2. etasje.

–Vi ønsket ikke å ha panelovner som ødelegger det rene utrykket.

Det er også satt inn spotter i taket i alle rom for å ha grunnbelysningen i orden, og samtidig litt skjult.

–Der vi bodde før hadde vi aldri nok lys på vinteren. Her har vi bevisst lagt inn spotter i taket så og si overalt, og så kommer lampene vi kjøper som et supplement –både på lys- og designfronten, avslutter Brede.

Smart peis. Peisen har toppmontert Leca Venti-pipe som sørger for luftinntaket. Et vegghengt ved-stativ er på to-do lista til Brede. Se våre peiser her

 

Tidlig krøkes. Hedda på ett år vil også ha et ord med i laget på interiørfronten. 

 

Store fliser. Trendy og lekkert med fliser på 60 x 60 cm i gangen. Husk at store fliser setter ekstra store krav til plant underlag.

Praktisk vaskerom. Brede og Silje har valgt  å bygge vaskemaskinen og tørketrommelen opp i riktig «arbeidshøyde», samt sørget for godt med oppbevaringsplass. Prikken over i-en er en skjult skittentøyssjakt fra andre etasje og ned i et skap på vaskerommet.

Fakta - Laminatgulv

Som med lamellparkett er også laminatgulvet bygd opp av flere sjikt. Den viktige forskjellen mellom de to er at laminatgulvets øverste lag ikke består av «ekte» tre, men av et meget slitesterkt laminatbelegg.

Lyse gulv. Cappuccino Grande Eik fra Cello er fin kontrast til det sorte kjøkkenet. Brede staver gjør at gulvet ser større ut. Cello selges kun hos Byggmakker.

 

Terrassebeis – slik gjør du det Byggmakker

Terrassebeis – slik gjør du det

12.05.2021

Lengter du etter deilige kvelder på terrassen sammen med familie og gode venner? Nå er det heldigvis ikke lenge igjen. I mellomtiden kan du vaske og legge på et strøk terrassebeis, slik at du snart kan invitere til en ren og nybeiset terrasse.

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.

Her er grunnene til å velge høytrykkslaminatgulv Byggmakker

Her er grunnene til å velge høytrykkslaminatgulv

04.03.2021

Høytrykkslamineringen gjør gulvet betydelig sterkere enn vanlig laminat, men det er bare én av mange grunner til å velge høytrykkslaminat.

Velg riktig maling til dine rom Byggmakker

Velg riktig maling til dine rom

24.02.2021

Bruken og utformingen av et rom har mye å si for hvilken type maling du bør velge. Les videre og la deg inspirere av de flotte og slitesterke produktene til Jotun.