StartsidenTips og rådInspirasjon

Nå kan du fjernstyre hvitevarene dine fra mobilen

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

«LIVE fra kjøleskapet: Er det tomt for melk?»

– I 2017 vil nok mange tenke «Hva har internett å gjøre med hvitevarene mine?» Men om få år tenker de kanskje heller «Hvordan klarte vi oss uten smart-produkter før i tiden?» Det sier Katrin Ohlander, nordisk markedssjef i Siemens Hvitevarer.

Home Connect er navnet på den smarte løsningen deres, som gjør det mulig å styre en rekke nyere hvitevarer fra Siemens via en app på mobilen.

Nå kan du for eksempel skru på kaffetrakteren i samme øyeblikk som du skrur av mobilalarmen når du våkner om morgenen; Det gjør du via Home Connect-appen, hvor du også kan velge hvor sterk kaffe du vil ha. I tillegg til kaffetrakteren din, kan du fjernstyre vaskemaskinen, tørketrommelen, oppvaskmaskinen, kjøleskapet og komfyren, så fremt disse har støtte for Home Connect.

Bruk mindre tid på husarbeid
Den største fordelen med Home Connect er at du kan bruke litt mindre tid på husarbeid eller matlaging. Med enkelte av kjøleskapene fra Siemens kan faktisk streame direkte til mobilen, slik at du til en hver tid har oversikt over hva du har og ikke har når du står og grubler i butikken.

Dette vil gjøre handleturen enklere og forhindre matsvinn.

– Kjøleskapskameraet er ganske kult. Min mann og jeg pleier alltid å kjøpe melk og brød – begge to. Nå går det i stedet an å spørre seg: «Har vi melk hjemme?» eller «Trenger vi å kjøpe ketchup?» og så kan vi sjekke appen mens vi er i butikken, forklarer Ohlander.

Chat med grønnsaksboksen. Eller sjekk i hvert fall hva du har i den fra mobilen mens du er på handletur i butikken.

Full kontroll. Med to kjøleskapskamera som «streamer» direkte til mobilen din har du full kontroll på innholdet i kjøleskapet ditt. Kanskje det motiverer til å holde litt ekstra orden også.

Matnyttig både i og utenfor hjemmet

Appen er også kjekk å ha når du er hjemme. Du kan for eksempel få varsel på mobilen når oppvaskmaskinen er klar til å tømmes eller sjekke temperaturen på steken i ovnen uten å måtte fly ut og inn av kjøkkenet. Via appen finner du dessuten oppskrifter fra oppskriftsdatabasen MyTaste og forslag til stekeprogram for best resultat.

Men er det trygt?

Noen vil kanskje kvie seg for å legge ut på 5-timers tur, mens søndagsmiddagen langtidsstekes i ovnen, men ifølge Ohlander dreier det seg litt om å endre tankesett. Hun hevder at appen faktisk kan gi deg en ekstra trygghet:

– Alle nye kjøkken skal ha komfyrvakt. Den skal gjøre det trygt å la ovnen stå på selv om du ikke er hjemme. Selv ville jeg følt meg enda tryggere hvis jeg kunne kikke på appen og justere temperaturen fra mobilen – eller skru av ovnen hvis jeg hadde glemt det. Det er helt trygt å bruke appen, og du må uansett selv velge å skru på Home Connect-funksjonen for hvert produkt før du kan ta den i bruk, avslutter hun.

Home Connect er til opplysning en åpen og frittstående løsning som også kan brukes med produkter fra andre produsenter enn Siemens.

Fremtiden kaller. Home Connect – den smarte løsningen som gjør det mulig å styre en rekke nyere hvitevarer via en app på mobiltelefonen.

SIEMENS HOME CONNECT
-Hvitevarer med WiFi som byr på nye muligheter
-Styres via appen Home Connect til iOS (iPhone) og Android
-Finnes foreløpig til stekeovn, oppvaskmaskin, vaskemaskin, kjøleskap/kombiskap og kaffemaskin.