StartsidenTips og rådInspirasjon

Nå skal maten lages ute

Utekjøkken blir stadig mer populært. Vi nordmenn liker å lage mat ute og henter frem grillen så fort snøen har gått. Nå vil vi ha utekjøkken i tillegg til grillen.

Vi har tatt en prat med landskapsarkitekten Thea Nesdal i Enklere hage og dette er hva hun har å si om årets hagetrender.

 

Utekjøkken står høyt oppe på ønskelisten til mange hageeiere, og løsningene blir bedre og bedre. Fra en enkel grill er man nå gått over til langt mer avanserte løsninger med for eksempel pizzaovn, forteller Nesdal.

 

– Vi ser oftere at egne områder settes av til utendørsmåltider med storfamilien. Her benyttes komfortable møbler, stemningsfull belysning og gjennomtenkte løsninger, fortsetter hun.

 

Med en praktisk utekjøkkensløsning får du en plass hvor du kan sette fra deg ingredienser, tallerkener og bestikk. Et utekjøkken i stein og mur er praktisk, dekorativt og værbestandig. Du trenger bare å ta inn benkeplater og grill før vinteren setter inn – resten kan stå ute.

 

Superenkelt med nytt konsept

Det nye murkonseptet MODUL fra Asak Miljøstein gjør det svært enkelt å bygge et funksjonelt utekjøkken. Formatet på blokkene er 60x30 og det gjør det enkelt å bygge vinkler eller hjørner uten å kappe. Det mest geniale med løsningen er at hyller og benkeplater enkelt kan monteres på muren med hylleknekter som tres inn i spor i muren.  

 

Her kan du se ett praktisk eksempelhvordan bygge et utekjøkken i Herregårdsstein

 

 

Easy peasy med moduler. Med det nye konseptet MODUL fra Asak Miljøstein kan du lage deg drømmekjøkkenet ute på 1-2-3.

 

Sosial sone. Se hvor lekkert det kan bli med integrerte sitteplasser og grill. Her blir det sommerkos med familie og venner.

Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det Byggmakker

Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det

15.06.2021

Ønsker du en ny og flott uteplass med heller og belegningsstein? Det er enkelt, og du klarer fint å legge det selv – her viser vi deg hvordan.

Dette er hagetrendene i 2021 Byggmakker

Dette er hagetrendene i 2021

02.03.2021

Våren er på vei! Les videre og la deg inspirere av årets nyheter til uteplassen.

Utebelysning: Så enkelt installerer du den selv  Byggmakker

Utebelysning: Så enkelt installerer du den selv

18.08.2020

Når høstmørket kommer sigende, er utebelysning et must. Les videre og se hvor enkelt du kan lyse opp uteplassen med forskjellige lamper og effekter.

Inspirasjon: Våre mest leste artikler om hager med stein og heller Byggmakker

Inspirasjon: Våre mest leste artikler om hager med stein og heller

15.06.2020

Skal du oppgradere uteplassen i sommer? Vi har vært i arkivet og funnet frem masse inspirasjon om vakre, vedlikeholdsvennlige og kreative uteplasser.