StartsidenTips og rådInspirasjon

Nå skal maten lages ute

 

Se hvilke produkter vi har i vår Sommerkampanje!

 

Utekjøkken blir stadig mer populært. Vi nordmenn liker å lage mat ute og henter frem grillen så fort snøen har gått. Nå vil vi ha utekjøkken i tillegg til grillen.

Vi har tatt en prat med landskapsarkitekten Thea Nesdal i Enklere hage og dette er hva hun har å si om årets hagetrender.

 

Utekjøkken står høyt oppe på ønskelisten til mange hageeiere, og løsningene blir bedre og bedre. Fra en enkel grill er man nå gått over til langt mer avanserte løsninger med for eksempel pizzaovn, forteller Nesdal.

 

– Vi ser oftere at egne områder settes av til utendørsmåltider med storfamilien. Her benyttes komfortable møbler, stemningsfull belysning og gjennomtenkte løsninger, fortsetter hun.

 

Med en praktisk utekjøkkensløsning får du en plass hvor du kan sette fra deg ingredienser, tallerkener og bestikk. Et utekjøkken i stein og mur er praktisk, dekorativt og værbestandig. Du trenger bare å ta inn benkeplater og grill før vinteren setter inn – resten kan stå ute.

 

Superenkelt med nytt konsept

Det nye murkonseptet MODUL fra Asak Miljøstein gjør det svært enkelt å bygge et funksjonelt utekjøkken. Formatet på blokkene er 60x30 og det gjør det enkelt å bygge vinkler eller hjørner uten å kappe. Det mest geniale med løsningen er at hyller og benkeplater enkelt kan monteres på muren med hylleknekter som tres inn i spor i muren.  

 

Her kan du se ett praktisk eksempelhvordan bygge et utekjøkken i Herregårdsstein

 

 

Easy peasy med moduler. Med det nye konseptet MODUL fra Asak Miljøstein kan du lage deg drømmekjøkkenet ute på 1-2-3.

 

Sosial sone. Se hvor lekkert det kan bli med integrerte sitteplasser og grill. Her blir det sommerkos med familie og venner.

Inspirasjon: Våre mest leste artikler om hager med stein og heller Byggmakker

Inspirasjon: Våre mest leste artikler om hager med stein og heller

15.06.2020

Skal du oppgradere uteplassen i sommer? Vi har vært i arkivet og funnet frem masse inspirasjon om vakre, vedlikeholdsvennlige og kreative uteplasser.

Hagetrender 2020: Slik lager du et helårs uterom  Byggmakker

Hagetrender 2020: Slik lager du et helårs uterom

28.02.2020

Det er spesielt ett viktig element du bør vurdere dersom du drømmer om en funksjonell og vedlikeholdsfri uteplass.

Årets store hagetrend: Stein på stein gir tidløs design – og kanskje en kjøkkenhage på kjøpet Byggmakker

Årets store hagetrend: Stein på stein gir tidløs design – og kanskje en kjøkkenhage på kjøpet

15.08.2019

Mur, belegningsstein, heller og støttemurer er den store hagetrenden om dagen. Stein er perfekt til å skape ulike hageparseller som samtidig utjevner nivåforskjeller i terrenget. Private kjøkkenhager er supertrendy – uavhengig om du har liten balkong eller stor hage.

Slik bygger du utekjøkken  Byggmakker

Slik bygger du utekjøkken

03.07.2019

Drømmer du om å lage mat på terrassen? Med disse byggeklossene kan du gjøre jobben selv.